Search
Asset 2

تحریم دیپلماتیک بازی‌های المپیک زمستانی پکن توسط بایدن، مورد تمجید و انتقاد قرار گرفت

فعالانی از جمله اعضای جوامع محلی هنگ کنگ، تبتی و اویغور در تاریخ 23 ژوئن 2021 از دولت استرالیا می‌خواهند که المپیک زمستانی 2022 پکن را به دلیل سابقه حقوق بشر چین تحریم کند. (William West/AFP via Getty Images)

گروهی از قانون‌گذاران و مقامات سابق ایالات‌متحده از دولت بایدن می‌خواهند به تحریم دیپلماتیک بازی‌های المپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکن بسنده نکند.

جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید، ششم دسامبر این تحریم دیپلماتیک را اعلام کرد و گفت واشنگتن نمی‌تواند در مواجهه با «نسل‌کشی و جنایت‌های مداوم» این رژیم کمونیستی «علیه بشریت، به کارهای عادی روزمره خود ادامه دهد.» این تحریم بدان معنا است که ایالات‌متحده برای بازی‌های چین هیأت رسمی نمی‌فرستد اما ورزشکاران آمریکایی در این رقابت‌ها شرکت خواهند کرد.

بازی‌های المپیک زمستانی ۲۰۲۲، چهارم فوریه‌ی سال آینده در پکن، پایتخت چین آغاز خواهد شد.

برخی از جمهوری‌خواهان، از جمله سناتور تام کاتن (ایالت آرکانزاس)، نماینده مایک گالاگر (ایالت ویسکانسین)، و نماینده کارلوس گیمنز (ایالت فلوریدا)، اعلام کرده‌اند دولت بایدن باید به جای تحریم دیپلماتیک مسابقات، بازی‌ها را کاملاً تحریم کند و ورزشکاران آمریکایی هم در بازی‌ها شرکت نکنند.

گالاگر در بیانیه‌ای گفت: «رژیم‌های استبدادی سابقه‌ای طولانی در استفاده از المپیک برای سرپوش گذاشتن بر  نقض حقوق بشر دارند و ایالات‌متحده باید تمام تلاش خود را انجام دهد و نگذارد حزب کمونیست چین به این پیروزی عظیم تبلیغاتی دست پیدا کند.»

«تحریم دیپلماتیک برای میلیون‌ها قربانی حزب کمونیست چین و هم‌چنین سلامت و ایمنی ورزشکاران ایالات‌متحده کافی نیست.»

حداقل دو تن از قانون‌گذاران، نماینده تیم راین (دموکرات، ایالت اوهایو) و سناتور بیل هاگرتی (جمهوری‌خواه، ایالت تنسی)، خواستار جابه‌جایی المپیک زمستانی هستند.

رایان با اشاره به این‌که رژیم چین هم‌چنان به «سنگ‌اندازی» در برابر تحقیقات سازمان بهداشت جهانی در مورد منشاء ویروس حزب کمونیست چین، عامل بیماری‌زای کووید۱۹، ادامه می‌دهد، در پیامی در توییتر نوشت: «خوشحالم دولت بایدن اقداماتی برای پاسخگو کردن چین انجام می‌دهد اما این تحریم دیپلماتیک نمی‌تواند کار چندانی از پیش ببرد.»

او افزود: «چین بارها و بارها نشان داده است که شایسته افتخار میزبانی المپیک نیست و بازی‌ها باید در جای دیگری برگزار شوند.»

نظرسنجی اخیر مؤسسه رونالد ریگان نشان داده است اکثر آمریکایی‌ها از تحریم کامل (۴۷%) یا به تأخیر انداختن و تغییر مکان بازی‌ها (۶۰%) حمایت می‌کنند.

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه و نیکی هیلی، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل، دو تن از مقامات سابق دولت ترامپ، تصمیم دولت بایدن را در توییتر زیر سؤال بردند.

پمپئو نوشت: «حزب کمونیست چین کوچکترین اهمیتی برای تحریم دیپلماتیک قائل نیست زیرا در نهایت، هنوز هم میزبان ورزشکاران جهان هستند. بایدن باید مقابل حزب کمونیست چین بایستد.»

تمجید از تحریم دیپلماتیک

چند تن از قانون‌گذاران آمریکا دولت بایدن را به‌خاطر این تحریم دیپلماتیک مورد تمجید قرار دادند.

دفتر سناتور ادوارد مارکی (دموکرات، ایالت می‌سی‌سی‌پی) طی بیانیه‌ای اعلام کرد: «با تحریم دیپلماتیک، تیم المپیک ایالات‌متحده می‌تواند طلا کسب کند؛ در عین حال، به ارزش‌های خود یعنی آزادی و حقوق بشر وفادار می‌مانیم.»

سناتور کریس کونز (دموکرات، ایالت کنتیکت) نوشت: «خوشحالم رئیس‌جمهور بایدن حقوق بشر را محور سیاست خارجی آمریکا قرار می‌دهد و امیدوارم سایر کشورها و شرکت‌های حامی مالی نیز به این تحریم بپیوندند.»

کمیسیون آزادی مذهبی بین‌المللی ایالات متحده نیز از تحریم دیپلماتیک استقبال کرد.

نوری تورکل، نایب رئیس این کمیسیون در بیانیه‌ای گفت: «نقض نظام‌مند، مداوم و فاحش آزادی مذهبی و سایر حقوق بشر مسلمانان اویغور، بودایی‌های تبتی، مسیحیان، پیروان فالون‌گونگ و بسیاری دیگر از سوی دولت چین، خیانت به روح المپیک است.»

او گفت: «در واقع، اصلاً از اول نمی‌بایست امتیاز میزبانی بازی‌های المپیک در اختیار یک رژیم نسل‌کش قرار داده می‌شد.»

مطالب دیگر:

استعفای نماینده جمهوری‌خواه کنگره و پذیرفتن مدیرعاملی شرکت رسانه‌ای ترامپ

ژنرال نیروی فضایی آمریکا هشدار داد چین با دو برابر سرعت آمریکا در حال توسعه توانایی‌های فضایی خود است

زنی استرالیایی «اردوگاه» قرنطینه دولت را به «زندان» تشبیه کرد

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی