گوردون چانگ، تحلیلگر امور چین، که نفوذ حزب کمونیست چین به محافل نخبگان آمریکا را یک جاسوسی اضطراری توصیف کرده است، معتقد است که پکن در چندین سطح و لایه در انتخابات چندین دوره اخیر به طور اساسی دخالت داشته است.
چانگ، نویسنده کتاب «سقوط آینده چین» در گفتگو با برنامه تلویزیونی فوکوس انتیدی، گفت که من فکر می کنم چین به وضوح دخالت کرد.
این تحلیلگر که دههها است به مطالعه در مورد چین و نوشتن در مورد تهدید حزب کمونیست پرداخته است، توضیح داد که چگونه در روزهای منتهی به انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر، روند تبلیغات چین این بود که معاون رئیس جمهور سابق، جوبایدن باید به جای برنی سندرز نامزد حزب دموکرات شود. در ادامه پس از نامزدی بایدن، تبلیغات دولت چین به سمت برتری دادن بایدن به ترامپ پیش رفت.
وی گفت «ما همچنین میدانیم که چین سعی در ایجاد هرج و مرج داشت. شبکههای بزرگ اسپم چینی، بیوقفه در محیطهایی مانند فیسبوک، یوتیوب، و توئیتر به رئیسجمهور ترامپ حمله میکردند.»
چانگ گفت «ما میدانیم که سیستم عاملهای رسانههای اجتماعی تعداد زیادی حساب جعلی چینی را از بین بردهاند.» «توییتر فقط در ماه ژوئن ۱۷۴ هزار حساب جعلی را از بین برد، بنابراین میدانیم که آنها به طور فعال درگیر بودند.»
چانگ در واکنش به اعلامیه اخیر دفتر اطلاعات ملی (ODNI) مبنی بر اینکه جامعه اطلاعاتی نمیتواند مهلت تعیین شده ۱۸ دسامبر در خصوص دستور اجرایی برای ارائه گزارش مداخله خارجی در جریان انتخابات نوامبر را رعایت کند، اظهار داشت که ممکن است علت این امر اختلاف نظری باشد که در کمیته اطلاعات ملی در مورد ماهیت گستره مداخلات حزب کمونیست چین، وجود دارد.
طبق دستورالعمل ترامپ در سال ۲۰۱۸، انتظار میرفت دفتر اطلاعات ملی روز هجدهم دسامبر در خصوص هرگونه مداخله خارجی در انتخابات آمریکا، ماهیت چنین تداخلی، روشهای استفاده شده، و اینکه چه کسی درگیر بوده، را منتشر کند.
این دستور همچنین دولت ایالات متحده را به اعمال مجازاتهایی خودکار علیه دولتهای خارجی، افراد و نهادهایی که در تلاش برای دخالت در انتخابات ایالات متحده نقش دارند، مجاز میکند.
آماندا شوخ، سخنگوی دفتر اطلاعات ملی، هفته گذشته در بیانیهای گفت که «آژانسها هماهنگی لازم را به پایان نرساندهاند.»
چانگف همچنین خطر نفوذ حزب کمونیست چین در حلقه نخبگان ایالات متحده را برجسته کرد و اظهار داشت که همه موسسات در سراسر کشور توسط پکن هدف قرار میگیرند.
«این فقط کالجها و دانشگاهها نیستند که هدف حزب کموینست بودهاند، بلکه مدارس مقدماتی، مدارس متوسطه، بنیادها، سازمانهای مردمنهاد نیز هدف قرار گرفتهاند. اگر موسسهای در ایالات متحده وجود داشته باشد، چین آن را هدف قرار میدهد.» «نفوذ چین در اینجا بسیار زیاد است، به این معنی که ما برای حذف حزب کمونیست چین از جامعه خود کار زیادی باید انجام دهیم.»
چانگ افزود «خطر واضح و موجود است و ما باید فوراً اقدام کنیم، زیرا وقت زیادی برای از دست دادن نداریم.» این تحلیلگر معتقد است که چین و رهبر آن اکنون در پی حاکمیت بر کل جهان است.
«آنها در حال گوشزد کردن این نکته هستند که باید آنها را تنها حاکمان جهان در نظر گرفت. آنها این را کاملاً واضح بیان کردهاند.»
وی افزود «اگر مسیر را تغییر ندهیم، کشور خود را از دست خواهیم داد، زیرا چین یک خطر وجودی را به ما تحمیل میکند. اگر ماهیت اساسی این چالش را درک نکنیم، ضرر خواهیم کرد و کشور خود را نیز از دست خواهیم داد.»
در اوایل سال جاری، مدیر اطلاعات ملی، جان راتکلیف گفت که بزرگترین تهدید برای امنیت انتخابات در ایالات متحده حزب کمونیست چین است.
وی گفت «چین بیش از هر کشوری تهدیدی برای امنیت ملی ایالات متحده، از نظر اقتصادی، نظامی و فنی است. این شامل تهدیدهای نفوذ و دخالت در انتخابات است.»
وی گفت پکن نگران پیروزی مجدد ترامپ است و افزود «جامعه اطلاعاتی آمریکا اقدام به توجیه و آگاه کردن صدها عضو کنگره درباره نگرانیهای خود در خصوص چین و تلاشهای روزافزون این کشور برای تأثیرگذاری بر سیاست های ایالات متحده، کرده است.»
راتکلیف در اوایل این ماه در گفتگو با سیبیاس، ضمن اشاره به کشورهای مداخله کننده در انتخابات امریکا گفت «چین یک تهدید اقتصادی و یک تهدید تکنولوژیکی است و این چیزی است که ایالات متحده قبلاً با آن روبرو نبوده است.»
مطالب دیگر:
موضوع برابری در انتخابات ایالات متحده و ریشههای کمونیستیاش
قانونگذاران ایالتی جمهوریخواه از اعضای کنگره خواستند تا از دادخواست آنان حمایت کنند
همه نگاهها به کنگره است، وعده قانونگذاران به مخالفت با آرای الکترال
تاخیر مقامات اطلاعاتی در گزارش به مدیر اطلاعات ملی درباره دخالت در انتخابات موجب خشم شده است