رئیس جمهور آمریکا، طی دیدار از ژاپن گفت که ایالات متحده در حال حاضر آماده رسیدن به یک توافق تجاری با چین نیست.
دونالد ترامپ که روز ۲۷ می برابر با ششم خرداد، طی کنفرانس مطبوعاتی مشترک با نخست وزیر ژاپن سخن میگفت، ضمن تأکید بر دستاورد دهها میلیارد دلاری دولتش از قبال اعمال تعرفهها بر کالاهای چینی افزود « این میتواند بسیار قابل ملاحظه و به راحتی قابل افزایش باشد. »
« فکر میکنم چینیها مایل هستند با ما به توافقی برسند که پیش از مذاکره مجدد، آن را روی میز داشتند… آنها میخواهند با ما معاملهای انجام دهند، ولی ما آماده چنین توافقی نیستیم. »
اوایل ماه جاری ترامپ تعرفه وارداتی ۲۰۰ میلیارد دلار کالای چینی را از ۱۰ به ۲۵ درصد افزایش داد. این اقدام پس از آن روی داد که آمریکا چین را متهم کرد که از انجام برخی تعهدات اساسی خود که در جریان مذاکرات متعهد شده بود، کوتاهی کرده است.
در همین حال، دفتر نمایندگی تجاری ایالات متحده در حال تصویب ۲۵ درصد افزایش تعرفه روی ۳۰۰ میلیارد دلار دیگر از کالاهای وارداتی چین است.
در ماه دسامبر گذشته، پس از یک نشست دوجانبه، واشنگتن موقتاً افزایش تعرفهها را متوقف کرد و مقامات آمریکایی و چینی در حال انجام گفتگوهایی برای پایان بخشیدن به جنگ تجاری بودند. اما در نهایت نماینده تجاری آمریکا چین را به نقض تعهدات پیشین متهم کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، چین، متعهد شده بود اقدام به اصلاح و تغییر قوانین خود در راستای پایان دادن به «سرقت مالکیت فکری و معنوی» محصولات آمریکایی، انتقال اجباری فناوری و نیز دستکاری در نظام پولی کند.
رئیس جمهور ایالات متحده طی سخنان خود در ژاپن ضمن تأکید بر این نکته که در نتیجه تعرفههای اعلام شده برخی از شرکتها و کسب و کارها از چین خارج شدهاند و به دیگر کشورها نقل مکان کردهاند افزود که با این حال همچنان خوشبین است که دو کشور به یک توافق دست پیدا کنند.
ترامپ گفت « فکر میکنم در آینده چین و ایالات متحده در آینده توافق تجاری خوبی داشته باشند. »
همزمان با تنشهای اخیر تجاری بین دو کشور، آمریکا اقدام به تحریم شرکت چینی « هوآوی » و قرار دادن این شرکت و شرکتهای تابعه آن در لیست سیاه خود کرده است، به این دلیل که فعالیت این شرکت تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا به شمار آمده است.
متعاقب این تصمیمات، شرکتهایی نظیر گوگل، مایکروسافت و اینتل در آمریکا اقدام به تحریم هوآوی کردند. همچنین شرکتهای غیر آمریکایی نظیر شرکتهای تولید تراشه مانند، ایآرام بریتانیا، اینفینئون آلمان، و توشیبا از ژاپن از تصمیم اخیر آمریکا تبعیت کردند.
همچنین گزارش شده است که دولت آمریکا تصمیم دارد پنج شرکت دیگر چینی در زمینه فناوری را به دلیل نقض حقوق بشر تحریم کند.
مطالب دیگر:
قطع ارتباط گوگل و غولهای تراشهسازی دنیا با شرکت هوآوی
رژه زیبای ۱۰ هزار نفر در نیویورک / درخواست برای پایان دو دهه آزار و اذیت در چین