درحالی که در آمریکا نگرانیهای زیادی در خصوص همکاری گوگل و سایر شرکتهای آمریکایی با چین وجود دارد، رئیس جمهور آمریکا روز ۲۷ مارس در توئیتر خود، ضمن اعلام خبر دیدارش با مدیرعامل گوگل، گفت که مدیرعامل گوگل کاملاً متعهد به همکاری با آمریکا است، نه چین.
این درحالی است که دونالد ترامپ کمی پیشتر، گوگل را به «کمک به چین و ارتش چین، نه به ایالات متحده» متهم کرده بود.
ترامپ تاکید کرد که نتیجه نشستش با مدیرعامل گوگل خوب و مثبت بوده و طی آن موارد مختلفی از جمله کارهایی که گوگل میتواند برای آمریکا انجام دهد، بحث شد.
یک سخنگوی گوگل در بیانیهای گفت «ما خوشحالیم که گفتگوهای سازندهای با رئیس جمهور در مورد سرمایه گذاری در آینده نیروی کار آمریکا، رشد فنآوریهای نوین و تعهد برای کار مداوم با دولت ایالات متحده داشتهایم.»
به گفته این سخنگو، همکاری گوگل با ارتش چین نیست، بلکه با دولت آمریکا، از جمله وزارت دفاع آمریکا در زمینههای مختلف، از جمله امنیت سایبری، استخدام و مراقبتهای بهداشتی است.
پیشتر، ژنرال جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک آمریکا، گفته بود که سرمایه گذاری گوگل و سایر شرکتهای آمریکایی در چین به طور غیرمستقیم برای ارتش چین سودمند است و برای ایالات متحده چالش ایجاد میکند.
نظرات دانفورد بیانگر این واقعیت است که هرگونه اطلاعاتی که یک شرکت آمریکایی در چین دارد و یا از آن استفاده میکند، به صورت خودکار در اختیار دولت و ارتش چین قرار می گیرد.
رابرت لیتزر، نماینده تجاری ایالات متحده آمریکا میگوید: «چین دارای سیاستی مبنی بر انتقال اجباری فناوری، خرید یا دریافت فناوری از راههای غیراقتصادی و در نهایت سرقت سایبری است». نتیجه یک بررسی نشان میدهد که تجارت آمریکا با چین از دهه ٧٠ تاکنون سبب شده فناوریهای کلیدی این کشور به شرکتهای چینی انتقال یابد و این موضوع برای سرمایه گذاران آمریکایی غیرعادلانه است.
مطالب دیگر:
تصویب دو قطعنامه در اروپا در محکومیت وضعیت حقوق بشر در چین
غرب چگونه در مقابل چین دچار اشتباه شد
شبح کمونیسم در حال حکمرانی بر جهان ما، فصل ۵ : نفوذ به غرب (قسمت دوم)