تلاشها برای تضعیف رئیس جمهور ترامپ از سال ۲۰۱۶ پایان نیافته است.
تحلیل خبری
پس از انتخابات ریاست جمهوری، علیرغم شواهد بیشماری که در رابطه با تقلب در انتخابات وجود دارند و همچنین چالشهای قانونی که در جریان هستند، رئیس جمهور دونالد ترامپ به شدت تحت فشار است تا نتیجه را بپذیرد. این فشارها، اتفاقی تازه نیستند.
این فشارها در امتداد تبلیغاتی هستند که در طی ۴ ساله گذشته بر علیه او جریان داشتند و در سال ۲۰۱۶، با آغاز تحقیقات افبیآی در رابطه با مبارزات انتخاباتی او شروع شدند. این تحقیقات، انگیزههای سیاسی داشتند. در ۴ سال بعد از آن نیز تلاشهایی برای برکنار کردن او از قدرت انجام شد. این تلاشها در ابتدا بر تبانی با روسیه تأکید داشتند و پس از آن هم با استیضاح ادامه یافتند.
اپک تایمز، مروری بر برخی از مهمترین اقداماتی که بر علیه رئیس جمهور فعلی ایالات متحده انجام شدند، آماده کرده است.
این امر، فراتر از درگیریهای حزبی است. زیرا این اقدامات صرفاً حمله به ترامپ نیستند، بلکه حمله به جایگاه ریاست جمهوری هستند و به بنیانهای آمریکا ضربه میزنند.
تحقیقاتی که انگیزه سیاسی داشتند
افبیآی که در سال ۲۰۱۶، تحت مدیریت اوباما بود، تحقیقاتی سیاسی در رابطه با مبارزات انتخاباتی ترامپ آغاز کرد. بر اساس اطلاعاتی که در دسترس همگان است، این تحقیقات با کمترین شواهد در دسترس آغاز شد که عبارت بود از: اظهارات یکی از مشاورین پایینرده ستاد انتخاباتی ترامپ به سفیر استرالیا در لندن. در واقع، این بررسیها به دنبال یک پرونده بیاعتبار به نام «پرونده استیل»، آغاز شد. یکی از مأمورین سابق MI6 به نام کریستوفر استیل، به نمایندگی از ستاد انتخاباتی کلینتون و کمیته ملی دموکراتیک این پرونده را به جریان انداخت.
سایه تبانی با روسیه بر سر ریاست جمهوری ترامپ
با وجود آنکه افبیآی در تحقیقات کراسفایر هوریکن، Crossfire Hurricane راه به جایی نبرد و نتوانست شواهدی در رابطه با تبانی ترامپ و روسیه بیابد، این تحقیقات به رسانهها درز پیدا کردند و این باور را در اذهان عمومی ایجاد کردند که ترامپ برای پیروزی در انتخابات ۲۰۱۶ با روسیه تبانی کرده است. این موضوع، چند سال اول ریاست جمهوری ترامپ را تحتالشعاع قرار داد و آزادی عمل او را هم در داخل و هم در خارج از کشور محدود کرد. برخی از اعضای کنگره تا آنجا پیش رفته بودند که خواستار استیضاح ترامپ بر اساس این اتهامات دروغین شدند.
افبیآی تحت کنترل کومی و مککیب
افبیآی تحت ریاست جیمز کومی و معاونت اندرو مککیب به طور فعالانه بر علیه ترامپ کار میکرد. مککیب مستقیماً در تحقیقات کراس هوریکن مداخله داشت و با مأمور افبیآی پیتر اشتروزوک و وکیل افبیآی لیزا پیج کار میکرد. پس از آنکه ترامپ در مه ۲۰۱۷، کومی را بر کنار کرد، مککیب آژانس را تحت فشار قرار داد تا تحقیقات بیشتری درباره ترامپ انجام دهد. افبیآی تحت کنترل مککیب تا آنجا پیش رفت که علیرغم آنکه بسیاری از ادعاهای پرونده رد شده بودند و افبیآی درز اخبار به رسانهها را متوقف کرده بود، وزیر دادگستری بروس اور مجبور شد با استیل تماس بگیرد.
رسانهها
شاید بتوان گفت که یکی از قدرتمندترین نیروهایی که در دوران ریاست جمهوری ترامپ بر علیه او تلاش میکردند، رسانههای خبری بودند. آنها در طی پنج سال گذشته، به انتشار بیوقفه اطلاعات منحرفکننده و نادرست در مورد ترامپ پرداختند. آنان دستاوردهای ترامپ را نادیده میگرفتند و یا کوچک میانگاشتند و در تلاش بودند که او را به عنوان رئیسجمهوری نامشروع جلوه دهند. این نوع گزارشات منجر به ایجاد فضای خشم، نفرت و بیثباتی در آمریکا شدند و تهدید زندگی رئیس جمهور و اعمال خشونت علیه طرفداران او را در پی داشتند.
استیضاح
در ۱۸ام دسامبر ۲۰۱۹ مجلس نمایندگان ایالات متحده، ترامپ را به دلیل جهتگیری حزبی استیضاح کرد. گرچه بعدتر سنا این اتهام را رد کرد، اما استیضاح تأثیر خود را بر ریاست جمهوری ترامپ گذاشت و منجر به چندین ماه حملات رسانهای بر علیه کشور شد. یکی از مهمترین محورهای این استیضاح، تماس تلفنی ترامپ با ولادمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در ۲۵ام ژوئیه ۲۰۱۹ بود. در طی این تماس، ترامپ ابراز امیدواری کرده بود که اتهامات فساد احتمالی جو بایدن، معاون رئیس جمهور سابق مورد بررسی قرار بگیرد. با توجه به اطلاعاتی که در آن زمان در اختیار عموم نیز قرار داشت، در آن زمان دغدغههایی در رابطه با نفوذ سیاسی آمریکا و سواستفاده از وجوه مالیاتی اوکراین مطرح بودند. در آن زمان، عموم مردم میدانستند که هانتر، پسر بایدن، ماهانه دهها هزار دلار از یک غول انرژی اوکراینی دریافت کرده بود. این در حالی بود که ، معاون رئیس جمهور وقت، بر اساس اظهارات خودش، کمک خارجی ۱ میلیارد دلاری به اوکراین را منوط به اخراج یک دادستان توسط رئیس جمهور اکراین کرده بود. آن دادستان، مسئول تحقیق در رابطه با شرکت انرژی اوکراینی بوریسما و هیئت مدیره آن که هانتر بایدن نیز جزو آنان محسوب میشد، بود.
ویروس حزب کمونیست چین
مخالفان رئیس جمهور ترامپ او را متهم به مدیریت ضعیف در رابطه با ویروس حزب کمونیست چین (که تحت عنوان ویروس کرونا شناخته میشود) و اقدام دیرهنگام در این زمینه میکنند. اما این ادعاها، با حوادث اوایل سال ۲۰۲۰ انطباق ندارند. دولت ترامپ در دوم فوریه ۲۰۲۰، همه سفرهای خارجی از چین که مبدا ویروس کرونا بود را ممنوع اعلام کرد. رئیس جمهور با وجود مخالفت برخی از مشاوران ارشدش، این تصمیم را اتخاذ کرد. این اقدام فراتر از اقدامات پیشگیرانه غالب دولتها، در آن برهه زمانی بود. این در حالی بود که مخالفان سیاسی و رسانهای ترامپ، این اقدام او را بیگانههراسی و واکنش بیش از حد توصیف میکردند. با نگاهی به گذشته، متوجه میشویم که این تصمیم تأثیر قابل توجهی در کاهش سرعت انتشار ویروس داشته است. با شیوع ویروس در ایالات متحده، دولت ترامپ ظرفیت آزمایشگاهی را افزایش داد، با دولتهای ایالتی هماهنگ شد تا نیازهای ایالتی آنان را تأمین کند، با استفاده از «قانون مصوب تولید دفاعی» شرکتها را ملزم به تولید تجهیزات بهداشتی مهم مانند دستگاه تهویه کرد، میلیاردها میلیارد دلار بودجه ایالتی در نظر گرفت و برای شرکتهای بزرگ دارویی، تخفیفات قانونی در نظر گرفت تا واکسن این ویروس را تولید کنند.
مداخله خارجی
اگر بگوییم ترامپ بزرگترین دشمن حزب کمونیست چین است، اشتباه نکردهایم. برای چندین دهه، ایالات متحده آمریکا معتقد بود که با مشارکت و توسعه اقتصادی جمهوری خلق چین، میتوان آن را از یک رژیم تمامیتطلب به یک رژیم مردمسالارتر تبدیل کرد. رئیس جمهور ترامپ، این سیاست را متوقف کرد. زیرا این کار در عمل منجر به از بین رفتن هزاران هزار فرصت شغلی در ایالات متحده و از دست رفتن تریلیونها دلار سرمایه این کشور شد. از طرف دیگر، چین به جای استفاده از این ثروت برای توسعه مردمسالاری، حکومت دیکتاتوری خود را توسعه داد و پیشرفتهترین استبدادی که جهان تاکنون شاهد آن بوده است را ایجاد کرد. حزب کمونیست چین در طی دوران ریاست جمهوری ترامپ، هم به صورت علنی و هم در پشت پرده، به اقداماتی بر علیه او دست زد. پکن با استفاده از مسیرهای ارتباطاتی داخلی و خارجی خود (گاه با تکیه بر رسانههای ایالات متحده) مرتب به بدگویی از ترامپ میپرداخت و تا آنجا پیش رفت که شیوع ویروس کرونا در ووهان را به حضور ارتش آمریکا در این شهر نسبت داد.
جان سیاهپوستان مهم است
«جان سیاهپوستان مهم است»، عامل اغتشاشاتی است که در بخش عمده سال جاری، شهرهای آمریکا را درگیر خود کرده بود. این گروه با سواستفاده از نگرانیهای مردم در رابطه با نژادپرستی، در تلاش بودند تا برنامههای مارکسیستی خود را پیش ببرند و آنها را توجیه کنند. پاتریس کولارس یکی از بنیانگذاران «جان سیاهپوستان مهم است»، در ویدئویی در سال ۲۰۱۵، خود و همکارانش را «مارکسیستهای آموزشدیده» معرفی کرده بود. در اینجا هم درست مانند آنچه در روسیه، چین، کوبا و ونزوئلا رخ داد، مارکسیستهای آموزشدیده از اهداف نیکخواهانه مردم، در راستای پیشبرد برنامههای کمونیستی خود سواستفاده کردند. بسیاری از افرادی که شاهد انقلاب فرهنگی چین در دهه ۱۹۶۰ بودند، اظهار کردند که شورشهای تابستان ایالات متحده، که در آنها شاهد سرنگونی مجسمههای تاریخی بودیم، بسیار شبیه به آن بودهاند. نتیجه این امر، هرج و مرج و ناامنی در کل کشور است.
آنتیفا
افراطگرایان آنیتفا، که در زمینه اغتشاش و مبارزات پایه آموزش دیده بودند، با لباسهای سیاه، زره، کلاه ایمنی و ماسک در اقدامات خشونتآمیز بسیاری در دوره ریاست جمهوری ترامپ شرکت داشتند. در بسیاری از موارد، این اقدامات خشونت آمیز که شامل استفاده از سلاح، سنگ و کوکتل مولوتف بودند، برای آسیب رساندن به نیروها و اموال دولتی مورد استفاده قرار میگرفتند اما آنان در چند مورد به شهروندان غیرمسلح عادی که از ترامپ حمایت کرده بودند، نیز حمله کردند. دو بار در واشنگتن شاهد این اتفاق بودیم، برخی از افرادی که در تجمع حمایتی از ترامپ شرکت کرده بودند، شب هنگام که تنها شدند، مورد حمله قرار گرفتند. ظاهر شبه نظامی این افراد و همچنین حمله فیزیکی به شهروندان – صرفاً به اتهام عقاید سیاسی که دارند- منجر به ایجاد فضای وحشت شده است. این افراد در برابر ابتداییترین ارزشهای آمریکایی میایستند.
دولت دائمی
اگرچه ترامپ به عنوان رئیس جمهور، رئیس قوه مجریه محسوب میشود، اما زمانیکه بر سر کار آمد در واقع یک دولت ایالتی با صدها هزار کارمند را به ارث برد. بر کسی پوشیده نیست که بسیاری از مقامات دولتی ایالات متحده، فعالانه سعی در تضعیف ترامپ داشتند و یا آشکارا بر علیه او اقدام میکردند. بسیاری از کارکنان دولت تحت تأثیر اطلاعات نادرست سازمانهای رسانهای، معتقد بودند که در حال انجام کار درست هستند و با اقدام بر علیه ترامپ، در راستای منافع کشور قدم بر میدارند. اما در حقیقت، آنها با سنگاندازی پیش پای رئیس جمهور منتخب مردم، جلوی اجرای خواست مردم را میگرفتند و به کشور آسیب میرساندند.
تحقیقات مشاور ویژه مولر
پس از اخراج کومی رئیس افبیآی، معاون دادستان کل کشور ژنرال راد روزنستاین، مدیر سابق افبیآی رابرت مولر را مأمور ادامه تحقیقات افبیآی در رابطه با موضوع تبانی ترامپ و روسیه کرد. مولر در گزارش نهایی خود عنوان کرد که هیچ مدرکی برای این تبانی وجود ندارد. اما این نتیجهگیری، پس از تقریباً دو سال تحقیقات مطرح شد و در اختیار رسانهها و مخالفان سیاسی ترامپ قرار گرفت. تا آن زمان، ترامپ به دلیل وابستگی احتمالی به روسیه، یک رئیس جمهور نامشروع جلوه داده میشد.
انتشار غیرقانونی اطلاعات دولتی به بیرون
در طی چهار سال گذشته، دولت ترامپ درگیر انتشار انتخابی اطلاعات دولتی به بیرون بود که هدف از آنها آسیب رساندن به ریاست جمهوری او بود. برخی از این موارد، جرم محسوب میشدند. برای مثال میتوان به افشای رونوشت مکالمات ترامپ با رهبران خارجی اشاره کرد که جرم سنگینی است. یکی از مقامات خزانهداری به نام ناتالی ادواردز، به جرم انتشار غیرقانونی گزارش فعالیتهای مالی مشکوک یکی از اعضای سابق ستاد انتخاباتی ترامپ به نام پاول مانافورت و موارد دیگر مجرم شناخته شد.
تقلب در انتخابات ۲۰۲۰
پس از انتخابات سوم نوامبر، دهها ادعای معتبر در رابطه با تقلب در حین رأیگیری و یا سایر اقدامات غیرقانونی در مورد شمارش آرا مطرح شدند. دهها تن از کارکنان انتخاباتی در چندین ایالت قسم یاد کرده و شهادت دادهاند و جزئیات بینظمی در شمارش آرا، چگونگی ایجاد تغییرات غیرقانونی در برگههای رأی توسط مسئولین شمارش آرا، عدم امکان مشاهده دقیق شمارش آرا و همچنین دستههای رای که به طرز مرموزی از ناکجاآباد ظاهر میشدند را فاش کردند (توجه کنید که اگر کسی به دروغ چنین شهادتی بدهد، مجرم محسوب میشود). ستاد انتخاباتی ترامپ و کمیته ملی جمهوریخواهان، پروندههای قضایی زیادی را به جریان انداختهاند تا این فرآیند را به چالش بکشند. آنها معتقدند که تنها در پنسیلوانیا باید ۶۰۰ هزار رأی باطل شوند، زیرا ناظران انتخاباتی جمهوریخواه اجازه نظارت بر شمارش آرا را نداشتهاند.
روایتهای ساختگی
از ابتدای دوران ریاست جمهوری ترامپ، استفاده از روایتهای ساختگی برای حمله به او فراگیر شده است. شاید قابل توجهترین آنها، ادعای دفاع ترامپ از نئونازیها در شارلوتسویل در ایالت ویرجینیا باشد. زمانیکه ترامپ عبارت «افراد بسیار خوبی در هر دو طرف وجود دارند» را به کار برد، در واقع به افرادی اشاره داشت که «برای اعتراض به آنها برای سرنگونی یک مجسمه بسیار بسیار مهم و تغییر نام پارک رابرت ای. لی تجمع کرده بودند.» حتی در ادامه عنوان کرد که: «من در مورد نئونازیها و ملیگرایان سفید صحبت نمیکنم، زیرا آنها باید کاملاً محکوم شوند؛ اما شما در میان آن گروهی که نئونازی و یا ملیگرای سفیدپوست نبودند، افراد زیادی داشتید.» با این وجود، این موضوع در ذهن عموم باقی مانده است. هم در طی ریاست جمهوری و هم در طی مبارزات انتخاباتی ترامپ، از او پرسیده میشد که آیا او «برتر شمردن نژاد سفید» را ناپسند میشمارد یا خیر. این در حالی است که او بارها حتی قبل از ریاست جمهوری خود برتری سفید پوستان را رد کرده است.
مطالب دیگر:
افسر سابق نیروهای ویژه درباره تاکتیکهای انقلاب رنگی که علیه ترامپ استفاده شده هشدار میدهد