Search
Asset 2

هشدار روسیه درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای در نزدیکی فنلاند و سوئد

تسلیحات هسته‌ای به طور طبیعی، ما باید این مرزها را تقویت کنیم. روسیه تا کنون چنین اقداماتی را انجام نداده و قرار نبود آنها را انجام دهد.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه (وسط) و دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت، در ۱۵ ژانویه ۲۰۲۰ با اعضای دولت در مسکو، روسیه دیدار کردند. (Dimitry Astakhov/Sputnik/AFP via Getty Images)

دیمیتری مدودف، رئیس جمهور سابق روسیه در ۱۴ آوریل هشدار داد که در صورت پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو، منطقه دریای بالتیک دیگر نمی تواند «عاری از تسلیحات هسته‌ای» بماند.

مدودف، یکی از نزدیک‌ترین متحدان ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه که اکنون معاون شورای امنیت روسیه است، یک روز پس از آن که سنا مارین، نخست‌وزیر فنلاند گفت هلسینکی در حال نزدیک‌تر شدن به احتمال پیوستن به ناتو است، تهدید هسته‌ای را مطرح کرد.

مدودف در کانال تلگرام شخصی خود گفت: «در این صورت، دیگر نمی‌توان درباره وضعیت غیرهسته‌ای بالتیک صحبت کرد. تعادل باید برقرار شود.»

فنلاند طولانی‌ترین مرز اتحادیه اروپا با روسیه را دارد که طول مرزش ۸۳۲ است. جنگ جاری در اوکراین باعث افزایش حمایت برای پیوستن فنلاند و سوئد، دو کشور در شمال اروپا به ناتو شده است.

مدودف گفت: «اگر سوئد و فنلاند به ناتو بپیوندند، طول مرزهای زمینی اتحاد ناتو با فدراسیون روسیه بیش از دو برابر خواهد شد.»

او گفت: «به طور طبیعی، ما باید این مرزها را تقویت کنیم. روسیه تا کنون چنین اقداماتی را انجام نداده و قرار نبود آنها را انجام دهد. اگر مجبور شویم، خب… ما آن را پیشنهاد نکردیم.»

این اولین بار نیست که مسکو تهدیدات هسته‌ای خود را مطرح می‌کند، اگرچه این اظهارات برخی از سخت‌ترین اظهارات بوده که تاکنون توسط یک مقام برجسته کرملین بیان شده است.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، پس از اینکه از او خواسته شد در مورد اظهارات مدودف توضیح دهد، به خبرنگاران گفت که «بارها در مورد این موضوع صحبت شده است» و پوتین دستور «تقویت جناح غربی ما» را به دلیل گسترش ناتو به سمت شرق صادر کرده است.

پسکوف پس از این سوال که آیا استقرار زیرساخت‌های نظامی اضافی در منطقه دریای بالتیک شامل تسلیحات هسته‌ای نیز می‌شود، گفت: «من نمی‌توانم بگویم.  … لیست کاملی از اقدامات لازم وجود خواهد داشت. این موضوع در نشستی جداگانه توسط رئیس جمهور پوشش داده خواهد شد.»

آرویداس آنوسوسکاس، وزیر دفاع لیتوانی، به سرعت اظهارات مدودف را محکوم کرد و گفت که این اظهارات چیز جدیدی نیست و روسیه سال‌ها موشک‌های کروز مجهز به سلاح هسته‌ای را در منطقه مستقر کرده است.

وزیر دفاع لیتوانی گفت: «تهدیدهای فعلی روسیه زمانی بسیار عجیب به نظر می‌رسند که بدانیم، حتی بدون وضعیت امنیتی کنونی، آنها سلاح ها را [حدود ۶۰ مایلی] از مرز لیتوانی نگه می دارند. سلاح‌های هسته‌ای همیشه در کالینینگراد نگهداری می‌شوند. کشورهای منطقه کاملاً از این موضوع آگاه هستند.»

کالینینگراد منطقه‌ای در دریای بالتیک است که بین لیتوانی و لهستان اعضای ناتو قرار گرفته است. این بندر که قبلا بندر پروس کونیگزبرگ، پایتخت پروس شرقی بود، کمتر از ۸۷۰ مایلی از لندن و پاریس و ۳۱۰ مایلی از برلین فاصله دارد.

مدودف در اظهارات خود درباره احتمال پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو گفت: «هیچ فرد عاقلی قیمت‌های بالاتر و مالیات‌های بالاتر، افزایش تنش‌ها در مرزها، اسکندرها، مافوق صوت و کشتی‌هایی با سلاح‌های هسته‌ای را که به معنای واقعی کلمه در فاصله دور دست از خانه خود قرار دارند، نمی‌خواهد.»

مطالب دیگر:

روسیه تعلیق شد، اما چین شورای حقوق بشر را همچنان بی‌اعتبار کرده است 

کوین رابرتز: رهبران آمریکا در مقابله با چین کمونیست از خود شجاعت نشان نداده‌اند

دیدگاه: «نظم نوین» حقیقی در راه است

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی