Search
Asset 2

دبیرکل ناتو نسبت به گسترش سلاح‌ها و سیلوهای هسته‌ای چین هشدار داد

هشدار ناتو به چین برای ارسال سلاح مرگبار به روسیه
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در نشست تصویری وزرای خارجه ناتو در پی تحولات افغانستان، در مقر ناتو در بروکسل در 20 اوت 2021 شرکت می‌کند. (Francisco Seco/POOL/AFP via Getty Images)

دبیر کل ناتو، ینس استولتنبرگ، روز ششم سپتامبر درباره افزایش توانمندی‌های هسته‌ای چین هشدار داد و در عین حال از پکن خواست به اقدامات بین‌المللی مربوط به محدودسازی تسلیحات هسته‌ای بپیوندد.

او گفت: «زرادخانه هسته‌ای چین با کلاهک‌های بیشتر و سیستم‌های انتقال پیچیده‌تر، به سرعت در حال توسعه است. به‌علاوه، چین در حال ساخت تعداد زیادی سیلوی موشکی است که می‌تواند به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای باعث افزایش توان موشکی آن شود.»

او افزود: «همه این‌ها بی‌هیچ محدودیت و قیدی، همراه با عدم شفافیت کامل اتفاق می‌افتد.»

او این نگرانی‌های خود را روز دوشنبه در کنفرانس سالانه ناتو در شهر کپنهاک بیان کرد که به موضوع کنترل تسلیحات می‌پرداخت.

مقامات آمریکایی نیز در ماه‌های اخیر نگرانی‌‌های مشابهی را در مورد ذخایر هسته‌ای چین ابراز کرده‌ بودند. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، اوایل آگوست گفت پکن با توسعه سریع زرادخانه‌ هسته‌ای خود «به شدت از استراتژی هسته‌ای چند دهه گذشته خود فاصله گرفته است که مبتنی بر حداقل انباشت سلاح [با هدف بازدارندگی] بود.»

بلینکن این هشدار را پس از آن مطرح کرد که کشفیات فدراسیون دانشمندان آمریکایی و مرکز جیمز مارتین در کالیفرنیا نشان داد پکن در حال ساخت بیش از ۲۰۰ سیلوی هسته‌ای در دو زمین جداگانه در غرب چین است.

دریانورد چارلز ریچارد، فرمانده فرماندهی راهبردی ایالات متحده، ۱۲ام آگوست در نشستی گفت قابلیت‌های هسته‌ای چین به پکن اجازه می‌دهند «هر استراتژی هسته‌ای دلخواهی را به کار ببندد.»

استولتنبرگ گفت لازم است کشورهای بیشتری، به ویژه چین، در گفت‌وگوهای آینده محدودیت تسلیحات هسته‌ای شرکت کنند.

دبیرکل ناتو چنین شرح داد: «چین به عنوان قدرتی جهانی، مسئولیت‌های جهانی در قبال کنترل تسلیحات دارد. هم‌چنین پکن نیز از محدودیت‌های کمّی متقابل [در تعداد سلاح‌های هسته‌ای]، افزایش شفافیت و پیش‌بینی‌پذیری بیشتر سود خواهد برد. این‌ها اساس ثبات بین‌المللی هستند.»

استولتنبرگ این را نیز گفت که فناوری‌های نوظهور، مانند زیرساخت‌های خودکار و هوش مصنوعی، نیز باید در گفت‌وگوهای آینده کنترل تسلیحات گنجانده شوند زیرا در اسلحه‌سازی می‌توان از آن‌ها بهره گرفت.

مطالب دیگر:

چین جت‌های بمب افکن و جنگنده خود را به منطقه پدافند هوایی تایوان می‌فرستد

نماینده کنگره: بر خلاف برآوردهای کاخ سفید، حداقل ۵۰۰ آمریکایی در افغانستان گیر کرده‌اند

گروه‌های مخالف با برداشت اجباری اعضای بدن اجلاس جهانی برگزار می‌کنند

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی