Search
Asset 2

دولت بایدن با اولین قرارداد فروش تسلیحات به تایوان موافقت می‌کند

تسلیحات دیپلمات عالی‌رتبه دولت چین ماه مارس سال جاری به دولت بایدن اخطار داد «سیاست خطرناک» رئیس جمهور پیشین کشور، دونالد ترامپ در «حمایت
( Kim Hong-Ji/AFP via Getty Images)

دولت پرزیدنت جو بایدن با اولین قرارداد فروش تسلیحات به تایوان موافقت کرد، اقدامی که بدون شک با انتقاد حزب کمونیست چین (ح‌ک‌چ) که این کشور جزیره‌ای را استانی جداشده می‌داند همراه خواهد شد.

وزارت امور خارجه روز چهارشنبه با فروش ۷۵۰ میلیون دلار ادوات نظامی به تایوان موافقت کرد و بدین ترتیب، کنگره ۳۰ روز برای تصویب این معامله فرصت خواهد داشت. ۴۰ هویتزر خودکششی، ۲۰ خودروی پشتیبانی مهمات توپخانه میدانی و سایر تجهیزات از جمله ادوات این قرارداد هستند.

وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای گفت: «این قرارداد فروش با کمک به اقدامات پیوسته طرف خریدار برای مدرن‌سازی نیروهای مسلح و حفاظت از توانایی تدافعی خود در راستای منافع ملی، اقتصادی و امنیتی ایالات متحده است. این قرارداد به بهبود امنیت خریدار و حفظ ثبات سیاسی، تعادل نظامی، اقتصادی و پیشرفت در منطقه کمک خواهد کرد».

وزیر امور خارجه تایوان از این اقدام قدردانی کرد و گفت این اقدام تعهد دولت ایالات متحده نسبت به تایوان را نشان می‌دهد.

 وزیر امور خارجه تایوان در توییتر گفت: «این اقدام به کشور امکان می‌دهد در دفاع از خود محکم و استوار باشد و ثبات و آرامش منطقه را حفظ می‌کند».

دیپلمات عالی‌رتبه دولت چین ماه مارس سال جاری به دولت بایدن اخطار داد «سیاست خطرناک» رئیس جمهور پیشین کشور، دونالد ترامپ در «حمایت از تایوان» را خاتمه دهد.

وانگ یی، وزیر امور خارجه چین ادعای ح‌ک‌چ بر تایوان را «خط قرمزی تفوق‌ناپذیر» خواند و گفت رژیم بر سر این موضوع «به هیچ‌وجه کوتاه نخواهد آمد». یی از دولت بایدن خواستار شد «سیاست‌های خطرناک دولت پیشین در «عبور از خط قرمز» و «بازی با آتش» در رابطه با تایوان را کاملاً تغییر دهد».

وزارت امور خارجه مدت کوتاهی پس از به قدرت رسیدن بایدن قراردادهای فروش تسلیحات به متحدانی را که در دوره ترامپ به توافق رسیده‌ بودند متوقف کرد. این وزارت گفت توقف قراردادها اقدامی روتین است که هنگام گذار بین دولت‌ها انجام می‌شود.

دولت ترامپ در نوامبر ۲۰۲۰ با فروش ۶۰۰ میلیون دلار تسلیحات به تایوان موافقت کرد که ۴ سیستم پهبادی پیشرفته را نیز شامل می‌شد. چین نیز این اقدام را شدیداً مورد انتقاد قرار داد و وانگ از ایالات متحده خواستار توقف تمام و کمال فروش تسلیحات به تایوان شد تا «از آسیب بیشتر به روابط چین-ایالات متحده و صلح و ثبات در تنگه تایوان جلوگیری شود».

واشنگتن در سال ۱۹۷۹ روابط دیپلماتیک خود با تایپه را به خاطر پکن خاتمه داد اما همواره با استناد بر قانون روابط تایوان که در آوریل ۱۹۷۹ توسط پرزیدنت جیمی کارتر تصویب شد، رابطه‌‌ای غیردیپلماتیک با این جزیره داشته است. این قانون به ایالات متحده اجازه می‌دهد به این جزیره برای دفاع از خود ادوات نظامی دهد و یک شرکت غیرسودآور به نام موسسه آمریکا در تایوان تاسیس کند که هم‌اکنون همچون سفارت ایالات متحده در این جزیره به حساب می‌آید.

مطالب دیگر:

هشدار کارشناسان: احتمال دارد در آینده نزدیک، چین برای مقابله با آمریکا از سلاح اتمی استفاده کند

واکنش‌های شدید نسبت به درخواست انجمن پزشکی آمریکا برای حذف جنسیت از گواهی تولد

گزارش جمهوری‌خواهان می‌گوید منشأ ویروس کرونا نشت از آزمایشگاه است

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی