تظاهرات جلیقه زردها که طی هفتههای اخیر در فرانسه شکل گرفت و به برخی کشورهای همسایه اروپایی گسترش یافت، در حال حاضر راه خود را به آن سوی اقیانوس اطلس باز کرده است و اکنون کانادا شاهد تظاهراتهای مشابهی با همان محتوا و در مقیاسی کوچکتر است.
روز ۱۵ دسامبر معترضان با پوشیدن جلیقههای زرد در تورنتو، کلگری، ادمونتون، وینیپگ، ریجاینا و چند شهر دیگر نسبت به مسائلی مانند پرداخت مالیات بر کربن، امضای پیمان مهاجرت جهانی توسط کانادا و تاخیر در ساخت خط لوله، اعتراض خود را نشان دادند.
اعتراضات در فرانسه اواسط ماه نوامبر و نخست در رابطه با افزایش مالیات بر سوختهای فسیلی که به عنوان بخشی از سیاستهای امانوئل مکرون در راستای مقابله با گرمایش جهانی است، آغاز شد.
آنها به زودی به یک جنبش مردمی بزرگ تبدیل شدند تا نگرانیهای خود را درباره سیاستها و اصلاحات مالیاتی که منجر به افزایش هزینههای زندگی مردم میشود نشان دهند. اعتراضات در بسیاری از موارد خشونت آمیز بوده است و تاکنون منجر به کشته شدن هشت نفر از مردم این کشور شده است.
طبق گزارشات محلی، اعتراضات در کانادا بسیار مسالمت آمیز بوده است. به استثنای رویدادی در ادمونتون که در آن یک درگیری بین دو گروه معترضان و مخالفان آنها روی داد و روشن نیست که کدام طرف خشونت را آغاز کرده است.
یک صفحه فیسبوک تحت عنوان «جادوگران زرد کانادا» با بیش از ۷۵ هزار عضو میگوید که ماموریتش «اعتراض به مالیات بر کربن و خیانت سیاستمداران کانادایی از طریق فروش حق حاکمیت کشورمان به گلوبالیسم سازمان ملل و سیاستهای ظالمانه این سازمان» است.
جیمز هاکینز، که به اعتراضات در هالیفاکس حضور داشت، به خبرنگار سیتیوی نیوز گفت که «من هرگز هیچ شخص کانادایی را ندیدهام که بداند چگونه اخذ مالیات بر کربن میتواند به کاهش انتشار کربن کمک کند.»
ریحاندا کوینار، ساکن ریجاینا نیز گفت «کاناداییها قبل از اینکه دولت فدرال پیمان مهاجرت سازمان ملل را امضا کنند، به طور کافی مورد مشاوره قرار نگرفتند.» وی افزود «ما نگران هستیم که دولت کانادا دیگر نتواند کشور خود را کنترل کند و در نتیجه تحت کنترل دولت جهانی قرار بگیریم.»
صفحه فیس بوک «جادوگران زرد کانادا» فهرستی تعدادی از تظاهراتهایی را که قرار است روز ۲۲ دسامبر در شهرهای مختلف کانادا از جمله کلگری، مونکتون، ریجاینا، ساسکاتون و دیگر شهرهای کوچکتر روی دهد را منتشر کرده است.
مطالب دیگر:
توقیف یک فیلم ایرانی در چین به دلیل دینی بودن
زندگی سخت در بوسنی، با گذشت بیش از دو دهه از جنگ
شبح کمونیسم در حال حمکرانی بر جهان ما، فصل ۳ : کشتار گسترده در شرق