مواد مخدر موجود در بدن نوازادان افراد معتاد، در آینده مشکلاتی را برای آنها ایجاد میکند
شیوع مصرف مواد مخدر، فقط روی بزرگسالان تاثیر مخرب ندارد؛ انجمن ملی سوءمصرف دارویی یا «NIDA» میگوید: هر ۲۵ دقیقه، یک نوزاد متولد میشود که از عوارض محرومیت از مواد مخدر رنج میبرد.
به مجموعه این عوارض، سندروم محرومیت نوزادی یا «NAS» میگویند.
اخیرا مطالعهای در مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری آمریکا -«سی دی سی»- انجام شد که نشان داد: نوزادانی که در رحم مادرانشان، درمعرض مواد مخدر هستند، احتمال بیشتری وجود دارد که در آینده با خطر بروز مشکلاتی مثل ناتوانی آموزشی مواجه شوند.
دکتر لورن ملیسا جانسون، مدیر بخش اطفال در مرکز اعتیاد و بارداریِ موسسه پزشکی جان هاپکینز است. او میگوید: «طی سالهای اخیر، تعداد موارد ابتلا به سندروم محرومیت نوزادی افزایش یافته است. به نظر من، این مساله ناشی از همگانی شدن مصرف مواد مخدر است.»
میزان بروز سندروم محرومیت نوزادی در فرزندِ مادرانی که به مواد مخدر معتاد بودند، بین ۷۰ تا ۹۵ درصد است.
پنج راه برای بهبود تغذیه، در دوران قبل از حاملگی
آیا تغییرات مغز در دوران بارداری، میتواند آمادگی زنان برای مادر شدن را افزایش دهد؟
تعداد نوزادان معتاد رو به افزایش است
طبق گزارشی در سال گذشته، شیوع کلی این سندروم تنها در ایالت آمریکا، از سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۳ ، سیصد درصد افزایش داشته است.
گزارشی از سیدیسی، نتایج تحقیقی را ارائه داد که در ایالت تِنِسی آمریکا و روی تعدادی از نوزادانِ با سابقه محرومیت -در مقایسه با نوزادانی که چنین سابقهای نداشتند- انجام شده بود.
گزارش حاکی از آن بود که درصد بیشتری از این نوزادان، برای ارزیابی معلولیت وازکارافتادگی به مراکز ارجاع داده شدند. همچنین احتمال بیشتری داشت که آنها در آینده به ناتوانی و معلولیت، تاخیر در رشد و اختلالات تکلم مبتلا شوند.
دکتر جانسون میگوید: « باوجودیکه مطالعات نشان میدهند نوزادان دچار سندروم محرومیت، نسبت به ناتوانیهای تحصیلی آسیب پذیرترند، ولی به نظرم این مساله از بچهای به بچه دیگر، فرق میکند. درواقع کاملا به وضعیت مادر و خدمات موجود مربوط است».
لورا گواتزل، استاد و مدیر بخش مادر و کودک، در دانشگاه تمپل است. او میگوید: «گام اصلی، متوقف کردن وقوع این سندروم است. به نظر من، این مطالعه نشان میدهد که احتمالا عوارض طولانیمدتی وجود دارد که مردم دقیقا نمیدانند باید با آن چکار کنند…»
این سندروم میتواند علایمی را در نوزادان ایجاد کند که شامل: تب، استفراغ، تشنج، مشکلات خواب و سایر مشکلات مربوط به سیستم عصبی است.
اپیوئیدها یک گروه از مواد مخدر اعتیاد آور هستند که یا به طورطبیعی در بعضی از گیاهان یافت میشوند و یا در آزمایشگاهها، بهصورت مصنوعی و با افزودن مواد شیمیایی تولید میشوند: مانند تریاک، شیره، مورفین، متادون، ترامادول، کدئین و… این مواد باعث کاهش درد و استرس میشوند و معمولا سرخوشی و نشاط غیرطبیعی ایجاد میکنند، اما شدیدا اعتیادآورند. برای افرادی که به آنها وابسته شدهاند، دراثر قطع مصرف این مواد، یک سری علائم جسمی و اختلالات روانی بروز میکند؛ که به مجموعه این علایم، «سندروم محرومیت از مواد مخدر» میگویند.
ارتباط استفاده بیش از حد از فولیک اسید در بارداری و افزایش خطر ابتلای نوزاد به اوتیسم