Asset 2

پکن می‌خواهد سیاست ایالات متحده را با استفاده از مسئله تغییرات اقلیمی تحت تأثیر قرار دهد

(Chip Somodevilla/Getty Images)
(Chip Somodevilla/Getty Images)

به گفته کارشناسان چین، دولت بایدن نباید به رژیم چین اجازه دهد از تغییرات اقلیمی به عنوان یک ابزار چانه‌زنی برای گرفتن امتیاز در حوزه‌های دیگر استفاده کند.

کارشناسان در حالی این هشدار را می‌دهند که ایالات متحده در ۱۹ فوریه به طور رسمی به توافق نامه پاریس پیوست، رئیس جمهور جو بایدن تغییر آب و هوا را «تهدید موجود» توصیف کرد و قول داد که برای کاهش انتشار کربن اقدامات بیشتری انجام دهد. اما تحلیلگران نگرانند که این امر باعث شود که رابطه ایالات متحده با رژیم چین گرم‌تر شود.

در حالی که مقامات دولت بایدن به طور گسترده اظهار داشتند که وضعیت سخت‌گیرانه دولت ترامپ در قبال چین را ادامه می‌دهند، آنها همچنین به جنبه‌های «همکاری» ایالات متحده و چین اشاره کرده‌اند.

بایدن در تبلیغات انتخاباتی گفت که در ز مینه‌های دارای منافع مشترک مانند تغییرات اقلیمی و جلوگیری از گسترش سلاح‌های هسته‌ای با رژیم چین همکاری خواهد کرد.

کارشناسان از این ترس دارند که همکاری ایالات متحده در زمینه تغییرات اقلیمی می‌تواند دولت را درحوزه‌های اصلی دیگر مانند حقوق بشر، تجارت و امنیت ملی هدایت کند.

رژیم چین قبلاً اعلام کرده است که ایالات متحده مجبور است شرایطش را بپذیرد تا اینکه دو طرف بتوانند با هم کار کنند.

ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت امور خارجه، در تاریخ ۲۸ ژانویه گفت: «چین آماده همکاری با ایالات متحده و جامعه بین المللی در مورد تغییرات اقلیمی است.»

حزب کمونیست چین (ح‌ک‌چ) طیف وسیعی از موضوعات مانند سرکوب اقلیت‌ها در شین جیانگ و تبت، سرکوب هنگ کنگ و ارعاب تایوان را به عنوان بخشی از منافع اصلی خود برچسب گذاری کرده است که قابل مذاکره نیست.

بایدن در مصاحبه اخیر خود با سی‌ان‌ان در مورد تماس اخیرش با شی جین پینگ، رهبر حزب کمونیست چین صحبت کرد و استدلالش را در مورد سیاست‌های استبدادی رژیم چین توضیح داد.

بایدن گفت: «اصل اصلی شی جین پینگ این است که باید یک چین متحد و کاملاً کنترل شده وجود داشته باشد، و او منطق خود را برای کارهایی که انجام می‌دهد به‌کار می‌گیرد. رهبران چین معتقدند اگر این کشور در داخل کشور متحد نشود، قربانی دنیای خارج خواهد شد.»

 بایدن در ادامه اشاره کرد که به عنوان رئیس جمهور آمریکا موظف است در مورد حقوق بشر صحبت کند، اما این موضوع را درک می‌کند که از نظر فرهنگی، در هر کشور هنجارهای مختلفی وجود دارد و انتظار می‌رود رهبران کشورها هنجاهاری فرهنگی خود را دنبال کنند.

کارشناسان معتقدند که بایدن در اظهارات اخیر خود به‌طور ضمنی تأیید کرد که قصد ندارد وارد خط قرمزهای حزب کمونیست چین شود و ترجیح می‌دهد که موارد نقض فاحش حقوق بشر در چین همچون نسل کشی ایغورها، سرکوب طرفداران دموکراسی در هنگ کنگ و ارعاب تایوان را به‌نوعی مسائل داخلی چین و  ناشی از هنجارهای فرهنگی متفاوت در کشورهای مختلف تلقی کند تا همکارهای دو جانبه پکن و ایالات متحده در زمینه‌های مشترک المنافع از جمله تغییرات اقلیمی خدشه‌دار نشود.

مظالب دیگر:

اظهارات ضد و نقیض دولت بایدن درباره مسائل حقوق بشر در چین

اسقف اعظم می‌گوید جوبایدن باید «از تعریف خود به‌عنوان یک کاتولیک متدین دست بردارد»

فریبی به نام تغییر اقلیم، علت خروج ترامپ از پیمان پاریس چه بود؟

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی