Search
Asset 2

توافق چین و آمریکا در رابطه با تغییرات اقلیمی

تغییرات بر اساس بیانیه مشترکی که در روز ۱۷ آوریل منتشر شد، ایالات متحده و چین، دو کشوری که بیشترین سهم را در تولید گازهای کربنی در جهان
جان كری، نماینده ویژه ایالات متحده در امور آب و هوایی (U.S. Embassy Seoul via Getty Images)

بر اساس بیانیه مشترکی که در روز ۱۷ آوریل منتشر شد، ایالات متحده و چین، دو کشوری که بیشترین سهم را در تولید گازهای کربنی در جهان دارند، با جدیت و فوریت موافقت کرده‌اند که دربارۀ تغییرات آب و هوایی همکاری کنند.

در بیانیه منتشر شده توسط وزارت امور خارجه ایالات متحده آمده است «این همکاری شامل تقویت اقدامات مربوطه و همکاری در فرآیندهای چند جانبه، از جمله کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد تغییرات اقلیمی و توافق نامه پاریس است.» دو کشور توافق کردند که در مورد «اقدامات مشخص در دهه ۲۰۲۰ برای کاهش انتشار» مذاکره کنند.

تغییرات آب و هوایی از مهمترین اولویت‌های جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا است. او باعث شد که ایالات متحده در اولین ساعات ریاست جمهوری خود مجدداً به توافق نامه آب و هوایی پاریس بپیوندد و عقب‌نشینی آمریکا را که به دستور دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا سابق انجام شد، لغو کند.

او میزبان اجلاس مجازی دو روزه ۲۲ تا ۲۳ آوریل برای بحث در مورد این موضوع خواهد بود و از حدود ۴۰ رهبر جهان، از جمله رهبر چین، شی جین پینگ، برای شرکت در این نشست دعوت کرده است.

بایدن به منظور آماده شدن در این اجلاس، جان کری، نماینده ویژه ایالات متحده در امور آب و هوایی، را به آسیا فرستاد. بیانیه مشترک پس از دو روز ملاقات کری و همتای چینی خود، شیه‌ جنهوا، در شانگهای در ۱۵ و ۱۶ آوریل صادر شد.

با این حال، مشخص نیست که چین چه اقداماتی انجام خواهد داد. چین، بزرگترین تولیدکننده آلاینده کربن در جهان، در سپتامبر ۲۰۲۰ اعلام کرد که تا سال ۲۰۶۰ عاری از تولید کربن خواهد بود و قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ به حداکثر میزان انتشار خود برسد، به این معنی که می تواند تا ۹ سال آینده به افزایش انتشار خود ادامه دهد.

در شانزدهم آوریل، رهبر چین، هنگامی که در یک اجلاس مجازی با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان صحبت می‌کرد، گفت به احتمال زیاد چین درخواست برای تسریع در برنامه کاهش انتشار گازهای کربنی را دنبال نخواهد کرد.

لو یوچنگ، ​​معاون وزیر امور خارجه چین، به آسوشیتدپرس گفت که با توجه به تسریع اهداف کاهش کربن چین، «می‌ترسم که این خیلی واقع بینانه نباشد»

لو ادعا کرد که «چین هنوز در مورد تغییرات آب و هوا دانش‌آموز دبستان است در حالی که کشورهای پیشرفته دانش آموز دوره راهنمایی هستند. حالا اگر از دانش‌آموزان دبستان و دبیرستان بخواهید همزمان فارغ التحصیل شوند، این خلاف روند طبیعی رشد است، بنابراین غیرواقعی است.»

در این مصاحبه، لو هیچ اشاره‌ای به چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان نکرد و اینکه رژیم کمونیستی چین همچنان به رشد اقتصادی سریع، از جمله نرخ رشد ۲.۳ درصدی در سال ۲۰۲۰ در طی همه‌گیری کرونا رسیده است در حالی که اکثر دیگر کشورها ضرر کردند. این در حالی است که طرف آمریکایی از بی‌میلی چین در کاهش انتشار کربن آگاه است.

جان کری در ۱۸ آوریل گفت «نکته اصلی، تکه کاغذ نیست. نکته اصلی اقداماتی است که افراد طی ماه‌های آینده انجام می‌دهند.»

کری اظهار داشت که بیانیه مشترک به زبانی «قوی» نوشته شده است، اما «من در دیپلماسی یاد گرفته‌ام که شما شرط خود را روی کلمات نمی‌گذارید، شما شرط خود را روی اقدامات قرار می‌دهید» سو وی، عضو تیم مذاکره کننده چین نیز گفت «هر دو کشور باید براساس مسئولیت‌ها و شرایط ملی خود به طور مستقل عمل کنند.»

بر اساس بیانیه مشترک، ایالات متحده و چین در مورد شناخت اهداف کنترل آب و هوای جهانی و «برای نگهداشتن افزایش متوسط ​​درجه حرارت جهانی به زیر ۲ درجه سانتیگراد و تلاش برای محدود کردن آن به ۱.۵ درجه سانتیگراد» به توافق رسیده‌اند.

بیشتر بخوانید: فریبی به نام تغییر اقلیم، علت خروج ترامپ از پیمان پاریس چه بود؟

اجلاس بعدی آب و هوای سازمان ملل متحد در گلاسگو در انگلستان، در تاریخ ۱ تا ۱۲ نوامبر برنامه ریزی شده است، جایی که انتظار می رود ایالات متحده و چین در مورد برنامه‌های عملی و اهداف خود در مورد تغییر آب و هوا بحث کنند.

مطالب دیگر:

اخبار دروغین؛ از تلاش برای ساختن رسوایی‌های جعلی، تا پنهان کردن رسوایی‌های واقعی

 شخصی در تگزاس با وجود واکسینه شدن به کرونا مبتلا شد و درگذشت

نگرانی همسر وکیل سرشناس از احتمال قتل شوهرش به‌دست رژیم چین

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی