
رئیس جمهوری روسیه روز چهارشنبه گذشته، قانون بحث برانگیزی را تصویب کرد که هدف از آن ایجاد « اینترنت مستقل » در روسیه است. به طوری که اینترنت این کشور از سرورهای بزرگ جهانی جدا باشد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، از این قانون به شدت انتقاد شده است. به طوری که منتقدان میگویند که این اقدام باعث کنترل، نظارت و سانسور شدیدتر توسط دولت و منزوی شدن اینترنت روسیه میشود. هرچند که مقامات روس معتقدند که قانون جدید برای تامین امنیت شبکههای آنلاین روسیه ضروری است.
پوتین در ماه مارس نیز به دادگاهها دستور داد که افرادی که به مقامات توهین میکنند زندان یا جریمه شوند و رسانههایی که « اخبار جعلی » منتشر میکنند را توقیف کنند.
در سالهای اخیر روسیه اقدام به مسدود کردن سایتها و سرویسهای آنلاینی متعددی کرده است که به زعم مقامات روسی، با دولت همکاری نکردهاند و یا به مخالفین خدمات ارائه کردهاند. پیام رسان تلگرام، سامانه ویدئویی دیلیموشن، و شبکه اجتماعی لینکدین از جمله این موارد است.
قانونی که هفته پیش تصویب شد قرار است از نوامبر سال ۲۰۱۹ اجرایی شود و « امنیت اطلاع رسانی » نام دارد. این قانون لازم میداند با چشم پوشی از سرورهای خارجی، زمینه برای فعالیت سایتهای روسی فراهم شود.
این اقدامات شامل ایجاد فناوری لازم برای نظارت بر مسیریابی و هدایت ترافیک اینترنت روسیه از سرورهای خارجی به داخل است. همچنین، ارائه دهندگان دسترسی به اینترنت بومی در روسیه باید از تجهیز ابرازهای فنی لازمه این قانون، در شبکههایشان اطمینان حاصل کنند.
سرویس امنیتی FSB روسیه و آژانس نظارت بر مخابرات و رسانههای روسیه که اغلب به مسدود کردن خودسرانه محتوای وب و سرویسهای ویژه روسیه متهم است، مسئولیت نظارت بر این شبکه اینترنتی را بر عهده دارد.
به تازگی هزاران نفر در روسیه علیه این اقدام و دیگر رفتارهای مقامات روسی که به گفته منتقدان آزادی اطلاعات و ارتباطات را هدف قرار داده است مخالفت کردهاند.
در کنار هزاران نفری که در روسیه علیه این اقدام اخیر دولت اعتراض کردهاند، هفته گذشته، ۱۰ سازمان بین المللی دفاع از حقوق بشر و آزادی مطبوعات از جمله گزارشگران بدون مرز و دیده بان حقوق بشر نیز از ولادیمیر پوتین خواستند این قانون را تصویب نکند.
مطالب دیگر:
داستان عکسی که وحشیگری حزب کمونیست چین را نشان داد
چرا مردم واکنش این مادر پس از اینکه پسر خشمگینش آینه راهرو را شکست، تحسین می کنند