مطابق سندی که توسط اپکتایمز به دست آمده است، حزب کمونیست چین، در حال صدور دستورالعملهایی به عوامل خود در دیگر کشورها است تا اقدام به نابودی مدارک و اسنادی کنند که نشاندهنده فعالیتهای مخفیانه و جاسوسی چین در آن کشورها است.
شرکت ملی نفت چین (CNPC)، در اطلاعیهای که در ماه اوت صادر کرده است، به دفاتر خارجی خود در بیش از ده کشور، از جمله استرالیا و کانادا دستور داده است که باید «فوراً اقدام به نابودی یا انتقال اسناد حساس مربوط به فعالیتهای حزب در خارج از کشور کنند.»
به گفته شین پنگ، مفسر چینی در نیویورک، منظور از فعالیتهای حزب در خارج از کشور، اشاره به تلاشهای حزب کمونیست چین برای گسترش نفوذ جهانیاش است. وی گفت که تحت این تلاشها، کنسولگریهای چینی میتوانند به شرکتهای چند ملیتی چینی دستور دهند که وظایف فراتر از فعالیتهای تجاری خود مانند جمع آوری اطلاعات، سرقت اطلاعات حساس و تأثیرگذاری بر مقامات محلی را انجام دهند.
طبق گزارش وب سایت شرکت ملی نفت چین، این شرکت سومین شرکت بزرگ نفتی جهان است و در ۷۵ کشور جهان فعالیت دارد.
این شرکت مانند اکثر شرکتهای چینی، یک واحد سیسیپی (حزب کمونیست چین) در مجموعه خود دارد که برای اطمینان از اینکه شرکت از خط مشی حزب فاصله نگیرد، در ساختار سازمانی تعبیه شده است.
این شرکت بیش از ۱.۳ میلیون کارمند در سراسر جهان دارد و تقریباً هفتصدهزار عضو حزب تا سال ۲۰۱۸ داشته است.
در اطلاعیه این شرکت آمده است: «اسناد مهمی که به راحتی نابود نمیشوند، باید برای حفظ امنیت به سفارت چین در کامبوج تحویل داده شود»
همچنین اعضای حزب شاغل در شرکت راهنمایی شدهاند تا اطلاعات حساس را به مجریان قانون در محل خدمتشان در خارج کشور، منتقل نکنند.
در این سند آمده است «هنگامی که هدف تحقیقات خارجی قرار میگیرید، اعضای حزب و کادرها باید از اصل محافظت شدید از اسرار حزب پیروی کنند.» «این یک قانون الزامآور محکم و آهنین است.»
صدور این بخشنامه واکنشی به اقدامات اخیر ایالات متحده و برخی دیگر از دولتهای غربی بوده است. این سند اشاره میکند به رویداد استرالیا که طی آن، مقامات آن کشور در تحقیقات خود اقدام به ضبط تلفنهای همراه و رایانههای پرسنل دیپلماتیک چین که حاوی مطالبی مربوط به حزب کمونیست چین است، میکنند.
نیکولاس افتیمیادز، یک مقام ارشد سابق اطلاعات آمریکا و نویسنده کتاب «عملیات اطلاعاتی چینی»، به اپکتایمز میگوید که در استرالیا پلیس با ورود به منزل شهروندی چینیتبار به نام جانژانگ، اقدام به توقیف مدارک و رایانه وی کرد. چرا که وی با ارگانهای کلیدی حزب کمونیست چین، از جمله وزارت امنیت ایالتی، آژانس اطلاعاتی عالی رژیم و وزارت کار جبهه متحد، که شاخهای از حزب است که بر عملیات نفوذ خارجی نظارت دارد، همکاری داشته است.
ایالات متحده در ماههای اخیر تلاشهای خود برای مبارزه با جاسوسی و نفوذ چینیها را افزایش داده است. دولت ترامپ در ماه ژوئیه دستور بسته شدن کنسولگری چین در هیوستون را صادر کرد، چرا که این کنسولگری به پایگاهی برای جاسوسی و سرقت مالکیت معنوی تبدیل شده بود.
همچنین مأمورین فدرال آمریکا اقدام به بازداشت گروهی از عوامل چینی کردهاند که در پوشش تحصیل در دانشگاه، مظنون به فعالیت در ارتش چین و جمعآوری اطلاعات و ثرقت مالکیت معنوی کردهاند.
به گفته دادستانها آنها بخشی از شبکه وسیعتری هستند که در ۵۰ شهر ایالات متحده گسترش یافتهاند. عملیات نفوذ پنهانی رژیم چین در بسیاری از دموکراسیها مورد توجه قرار گرفته است. به ویژه در استرالیا، جایی که دولت اقدامات خود را با هدف مقابله با نفوذ چینیها در سیاست و نیز در دانشگاهها افزایش داده است.
رفتن حزب کمونیست به زیر زمین
در اطلاعیه اخیر حزب کمونیست آمده است که ایالات متحده، آمریکا، استرالیا، کانادا و نیوزلند «کشورهای بسیار حساس» بوده و به کارمندان خود در آن کشورها دستور داده شده که کلیه مطالب مربوط به حزب را از دستگاههای الکترونیکی خود حذف کرده و پروندههای فیزیکی را نابود کنند.
همچنین اسنادی که قابل نابودی نیستند، باید در محلی امن پلمپ و نگهداری شوند یا به سفارت چین در کامبوج تحویل داده شود.
در این اطلاعیه آمده است که کارمندان چین در استرالیا و کانادا، در برخورد با «اطلاعات فوری و حساس»، کنسولگری محلی چین را در جریان بگذارند.
در این سند همچنین خواسته شده است که تمام سازمانهای حزبی خارج از کشور، به ویژه سازمان های مستقر در مالزی، سنگاپور و عربستان، «نقش رهبری کمیته حزب را در سفارت چین در کامبوج را به طور فعالانه بپذیرند.»
این دستورالعمل همچنین خواسته است که فعالیتهای حزب خارج از کشور در معرض دید عموم قرار نگیرد و درباره آنها در رسانههای اجتماعی چینی مانند وایبو و ویچت، اطلاعاتی پخش نشود. به طوری که ارتباطات اعضای حزب یا سازمانها، و انتقال گزارش در مورد فعالیتها باید از طریق کانالهای رمزگذاری شده انجام شود.
اعضای حزب همچنین از استفاده از پرچم چین، نصب نشان حزب و نمایش محتوای فعالیتهای حزب در تابلوهای اعلان منع شدهاند.
علاوه بر این، در هنگام انجام فعالیتهای حزب، کارکنان قرار نیست هویت اعضای حزب و مواضع حزب خود را فاش کنند.
نیکولاس افتیمیادز، نویسنده کتاب «عملیات اطلاعاتی چینی»، میگوید که به احتمال زیاد این بخشنامه برای سایر شرکتهای دولتی نیز صادر شده است، با این هدف که فعالیتهایشان در رادار دولتهای خارجی قرار نگیرد.
وی افزود این اعلامیه همچنین از همکاری نزدیک رژیم و شرکتهای دولتی پرده بر میدارد، و از سوی دیگر نقش کنسولگریها در هدایت و هماهنگی فعالیتهای شرکتهای دولتی خارج را نشان میدهد.
افتیمیادز معتقد است که از این طریق رژیم چین علناً چگونگی ریاست کنسولگریهای چین بر شرکتهای چینی خارج از کشور را آشکار میکند.
شین پنگ، مفسر چینی در نیویورک نیز اعتقاد دارد که در حالی که این سند حکایت از آن دارد که حزب کمونیست چین محتاطتر شده است، کشورها نباید حراست از خود را کاهش دهند. وی هشدار میدهد که چین با ادامه فعالیتهای زیرزمینی، احتمالاً دست به اقداماتی مخفیانه زده و این یک تهدید طولانی مدت است.
مطالب دیگر:
چارلز دیکنز: چگونه زندگی نویسنده پس از مرگش بهصورت داستان درآمد
چرا اکثر بنیانگذاران حزب کمونیست چین، کمونیسم را رها کردند؟
تهیه چهار قلب فقط در ۱۰ روز! افزایش نگرانیها از برداشت اجباری اعضای بدن در چین
شبح کمونیسم در حال حکمرانی بر جهان ما: فصل ۱۲: تخریب آموزش و پرورش (بخش ۱)