در تاریخ ۲۶ اکتبر، سفارت و کنسولگریهای ایالات متحده در چین نسخه چینی «گزارشهای کشور درباره اقدامات حقوق بشر ۲۰۱۹: چین (شامل هنگ کنگ، ماکائو و تبت)» را در وبسایتش منتشر کرد. در این گزارش جزئیات نقض حقوق بشر به دست حزب کمونیست چین، توجه به آزار و شکنجه فالون گونگ، ازجمله برداشت اجباری اعضای بدن از تمرینکنندگان فالون گونگ به دست حزب کمونیست چین، مورد توجه قرار گرفت.
فالون گونگ یا همان فالون دافا یک تمرین معنوی و مدیتیشن باستانی برای بهبود جسم و ذهن و بالا بردن استانداردهای اخلاقی است که آموزههای آن مبتنی بر سه اصل حقیقت، نیکخواهی، بردباری است و بیش از بیست و یکسال است که توسط حزب کمونیست چین تحت آزار و شکنجه بیرحمانه قرار دارد.
بیشتر بخوانید: بیستویک سال ایستادگی فالونگونگ در برابر آزار و شکنجه: عهد و پیمان به وجدان انسانی
نسخۀ چینی این مقالۀ حقوق بشر که در ابتدا ازسوی وزارت امور خارجه ایالات متحده در ۱۳مارس به انگلیسی منتشر شد، به شهروندان چینی کمک میکند تا سیاست ایالات متحده درباره چین را بهتر درک کنند.
نسخه چینی گزارش حقوق بشر در سال ۲۰۱۹ در چین در وبسایت سفارت و کنسولگریهای ایالات متحده در چین منتشر شد.
فهرستی طولانی از نقض حقوق بشر
خلاصه اجرایی این گزارش، لیستی طولانی از نقض حقوق بشر به دست حزب کمونیست چین را ارائه میدهد. علاوهبر این، کنترل گسترده رژیم کمونیستی حاکم بر دستگاههای دولتی چین بهجزئیات در آن شرح داده میشود تا توضیح دهد که چنین استبدادی چه عملکردی دارد.
براساس این گزارش، «موارد مهم حقوق بشر شامل نمونههای زیر بود: قتلهای خودسرانه یا غیرقانونی توسط دولت؛ ناپدیدشدن اجباری توسط دولت؛ آزار و شکنجه توسط دولت؛ بازداشت خودسرانه توسط دولت؛ زندان و شرایط بازداشت سخت و تهدیدکننده زندگی؛ زندانیان سیاسی؛ دخالت خودسرانه در حفظ حریم خصوصی؛ مشکلات اساسی در استقلال سیستم قضایی، حملات فیزیکی و تحت تعقیب کیفری قراردادن روزنامه نگاران، وکلا، نویسندگان، وبلاگنویسان، مخالفان، درخواستکنندگان دادخواهی و دیگران و همچنین اعضای خانواده آنها»
این گزارش همچنین به اشکال دیگر نقض حقوق بشر اشاره کرد، مانند سانسور اطلاعات و مسدود کردن وبسایتهایی که تهدید علیه حزب کمونیست چین را روا میدانند، ممنوعیت اجتماعات مسالمتآمیز و سرکوب آزادی عقاید.
در این گزارش توضیح داده شده است: «اختیارات نهایی به عهده دفتر سیاسی ۲۵ نفره کمیته مرکزی حزب کمونیست چین (پولیتبورو) و کمیته دائمی هفت نفره آن است.» بهطور دقیقتر، آژانسهای امنیتی داخلی شامل وزارت امنیت دولتی، وزارت امنیت عمومی و پلیس مسلح خلق هستند.
برداشت اجباری اعضای بدن
در این گزارش همچنین به موضوع برداشت اجباری اعضای بدن از تمرینکنندگان فالون گونگ اشاره شده است.
همانطور که در این گزارش آمده است: «یکی از تحقیقات دانشگاه ملی استرالیا درباره آمارهای رسمی اهدای عضو جمهوری خلق چین گفته است که “مدارک بسیار قانعکنندهای” براساس پزشکی قانونی آماری مبنیبر “جعل دادهها” وجود دارد. علاوهبر این، مقاله تحقیقی استدلال کرد که برنامه پیوند اعضای بدن دولت شامل کمکهای “اهدا کنندگان غیرداوطلب” است که بهعنوان “اهداکنندگان شهروند” مشخص شدهاند.»
یافتههای این گزارش همساز هستند با رأی نهایی صادرشده ازسوی دادگاه مستقل درباره برداشت اجباری اعضای بدن زندانیان عقیدتی در چین که «”دادگاه خلق” ایجاد کرد، تا درباره یک موضوع مهم مورد توجه عموم مردم تصمیمگیری کنند که در جاهای دیگر به آن پرداخته نشده است.» این دادگاه تحقیقاتی درباره برداشت اجباری اعضای بدن انجام داد و به «شواهد مستقیم و غیرمستقیم در باره برداشت اجباری اعضای بدن» در چین دست یافت. این تحقیق براساس «زمان انتظار فوقالعاده کوتاه» و «توسعه گسترده زیرساخت امکانات و پرسنل پزشکی برای انجام عمل پیوند اعضای بدن» بود.
بازداشت و شکنجه غیرقانونی
گزارش حقوق بشر وزارت امور خارجه خاطرنشان میکند که مقامات در چین اغلب فعالان سیاسی و پیروان مذهبی، بهویژه تمرینکنندگان فالون گونگ، را حداکثر تا دو سال در بازداشت اجرائی و اغلب در مراکز بازپروری مواد مخدر قرار میدهند.
علاوهبر این، تمرینکنندگان فالون گونگ، مانند بیان لیچائو و ما ژنیو، غالباً بیش از مدت مجازات تعیینشده تحت بازداشت قرار گرفتند. «سازمانهای مدافع حقوق بشر تخمین زدند که دهها هزار زندانی سیاسی در زندان به سر میبرند، بیشتر آنها در زندانها و برخی نیز در بازداشتهای اجرایی هستند. دولت به سازمانهای بشردوستانه بینالمللی اجازه دسترسی به زندانیان سیاسی را نداد.»
این گزارش همچنین روشهای شکنجه مورد استفاده علیه زندانیان عقیدتی را فهرست میکند که شامل ضربوشتم، تجاوز جنسی، شوک برقی، محرومیت از خواب، خوراندن اجباری و تجویز خودسرانه داروهای نامعلوم است.
آزار و اذیت وکلا
در این گزارش آمده است که مقامات در چین همچنین وکلای مدافع حقوق بشر را بهخاطر وکالت تمرینکنندگان فالون گونگ و سایر گروههای افراد بیگناه هدف قرار دادند.
بهعنوان مثال، مأموران مخفی در استان گوانگشی، وکیل شین یونگپی را در اکتبر ۲۰۱۹ به اتهام «تحریک به براندازی قدرت دولت» بازداشت کردند. دو ماه بعد دستور بازداشت رسمی او صادر شد و او بدون دسترسی به نمایندگی قانونی در پایان سال در بازداشتگاه شماره ۱ نانینگ محبوس ماند.
در این گزارش اشاره شده است که «شین روی چند پرونده حقوق بشر، ازجمله پروندههای “۷۰۹” وکیل و تمرینکنندگان فالون گونگ کار کرده است، به بسیاری از افراد مستضعف و آسیبپذیر کمک کرده و رفتارهای نادرست مقامات عالیرتبه دولت و حزب کمونیست چین را منتشر کرده است.»
شین قبل از دستگیری، پس از انجام امور وکالت از اواسط دهه ۱۹۹۰، در ماه مه۲۰۱۸، ممنوعالوکاله شده بود. مسئولان علت دستگیری شین را توضیح ندادند.
این موضوع در سالهای اخیر یک پدیده رایج بوده است. در این گزارش آمده است: «دولت مجوزهای کاری یا پروانههای قانونی برخی از وکلا را به حالت تعلیق درآورد یا لغو کرد، وکلایی که پروندههای حساس مانند دفاع از مخالفان هوادار دموکراسی، فعالان کلیساهای خانگی، تمرینکنندگان فالون گونگ یا منتقدان دولت را وکالت میکردند.»
بهطور خاص، مقامات از روند بررسی مجوز سالانه که توسط «انجمن حقوقدانان چین» اداره میشود، برای جلوگیری یا به تأخیر انداختن تمدید مجوزهای وکلای حرفهای استفاده کردند. یک نمونه لیو ژنگچینگ از استان گوانگدونگ است که بهخاطر دفاع از فعالان و تمرینکنندگان فالون گونگ شهرت دارد. در ژانویه ۲۰۱۹، وزارت دادگستری گوانگدونگ مجوز او را لغو کرد. این اداره همچنین او را به اتهام «به خطر انداختن امنیت ملی» بهخاطر دفاع از موکلانش در دادگاه متهم کرد.
گزارش حقوق بشر در سال ۲۰۱۹ درباره چین که در وبسایت سفارت ایالات متحده است با گزارشهای سالانه حقوق بشری از سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ مرتبط است. در چهار گزارش سالانه به بسیاری از نمونههای آزار و اذیت تمرینکنندگان فالون گونگ در چین بهخاطر اعتقادشان اشاره شده است. تقریباً تمام موارد ذکر شده از وبسایت مینگهویی هستند.
نوشته: مینگهویی
نظرات بیان شده در این مقاله، نظرات نویسنده است و لزوماً منعکس کننده نظرات اپک تایمز نیست.
مطالب دیگر:
«انتخابات ایالات متحده نبرد بین نیکی و پلیدی است»
نگرانی شهروندان ایالت آریزونا از صحت انتخابات در این ایالت
پست ایالات متحده از ادعاهای یک کارگر، در خصوص تقلب آگاه است