Search
Asset 2

تنش در خلیج فارس، پس از توقیف دو نفتکش انگلیسی توسط ایران

(John Pitcher via AP)
تصویری از نفتکش انگلیسی استینا امپرو، در مکانی نامشخص که توسط رویترز در ۱۹ ژوئیه ۲۰۱۹ به دست آمده است. ( Stena Bulk/via Reuters )

روز ۱۹ ژوییه یک کشتی نفتکش بریتانیایی به نام « استینا امپرو » در آب‌های خلیج فارس توسط نیروهای ایرانی توقیف شد و مسیر خود را به سمت سواحل ایران تغییر داد. کمتر از یک ساعت پس از آن، رویترز گزارش داد که یک کشتی دیگر مرتبط با بریتانیا، با پرچم لیبریا نیز توسط ایران متوقف شده است.

نفتکش استینا امپرو، با پرچم انگلیس، از بندر فجیره در امارات عازم عربستان سعودی بود و مقامات ایرانی می‌گویند که این کشتی به طور غیرمجاز در آبهای سرزمینی ایران تردد می‌کرده است. اما انگلیسی‌ها می‌گویند نفتکش در حالی که در آب‌های بین‌المللی تردد می‌کرده است که توسط چهار قایق و یک هلیکوپتر متوقف شده و مجبور به تغییر مسیر شده است.

مالکین و مدیران نفتکش استینا امپرو گفته‌اند که در حال حاضر قادر به تماس با این نفت کش که به سمت ایران هدایت شده، نیستند.

مسئولان ایرانی روز ۱۹ ژوئیه گفتند که نفتکش استینا امپرو به درخواست سازمان حمل ونقل دریایی هرمزگان، هنگام عبور از تنگه هرمز به دلیل عدم احترام به قوانین بین المللی دریایی توقیف شده است.

یک روز بعد، در ۲۰ ژوئیه، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان گفت که این نفتکش در مسیر تردد خود با یک کشتی صیادی برخورد کرده است و ملاحظات زیست محیط در نظر گرفته شده است.

بریتانیا اعلام کرده است که در پی « اطلاعات فوری » درباره نفتکش توقیف‌شده هستند.

جرمی هانت، وزیر امور خارجه بریتانیا به ایران هشدار داده که اگر نفتکش توقیف شده را آزاد نکند، با عواقب جدی رو‌ به ‌رو خواهد شد. وی تأکید کرد که ناوگان دریایی بایستی آزادانه و در آسودگی تردد کنند.

هانت گفت که برای حل این مسئله به گزینه‌های دیپلماتیک می‌اندیشد، نه نظامی.

توقیف نفتکش بریتانیایی حدود دو هفته پس از آن انجام می‌شود که نیروی دریایی بریتانیا یک نفتکش ایرانی را در تنگه جبل‌الطارق توقیف کرد. ایران این اقدام انگلیس را « دزدی دریایی » نامید و گفت که دست به اقدام متقابل خواهد زد.

رئیس جمهور آمریکا نیز در این خصوص اعلام کرده که از موضوع این دو کشتی مطلع است و با متحد بریتانیایی خود در این زمینه همکاری خواهد کرد.

پیش‌تر از آن دو نفتکش در آبهای خلیج فارس توسط عواملی ناشناس مورد حمله و اصابت اژدر قرار گرفته بودند.

وقایع فوق در حالی روی می‌دهد که روز گذشته رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که نیروهای آمریکایی، یک فروند پهپاد ایرانی را در آبهای خلیج فارس سرنگون کرده‌اند. ادعایی که توسط ایران رد شده است. این در حالی است که پیش از آن یک فروند پهپاد پیشرفته آمریکایی بر فراز خلیج فارس توسط نیروهای ایرانی سرنگون شد.

تنش‌های شدید در خلیج فارس، بین ایران، و آمریکا و نیز بین ایران و متحدان آمریکا از زمان اعمال کامل تحریم‌های نفتی علیه ایران، و لغو معافیت خرید نفت هشت کشور از ایران، به شکل نگران کننده‌ای افزایش یافته است.

مطالب دیگر:

قانون گذاران ایالات متحده خواستار پایان ۲۰ سال آزار و شکنجه فالون گونگ شدند

دیدار ترامپ با یک تمرین‌کننده فالون گونگ و دیگر قربانیان نقض آزادی مذاهب

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی