رابرت اوبراین، وکیل و مشاور امنیت ملی ایالات متحده، طی یک سخنرانی با اشاره به تهدیدات حزب کمونیست چین برای آمریکا ، به تازهترین تلاشهایی که دولت آمریکا برای مقابله با این تهدیدات داشته پرداخت.
در یک سخنرانی جداگانه کریستوفر ری، رئیس افبیآی نیز از مداخله چین در سیاستهای داخلی آمریکا و فعالیتهای جاسوسی این رژیم در آمریکا سخن گفت.
اوبراین که در روز ۲۴ ژوئن در مقابل گروهی از مسئولین رهبران تجاری آریزونا سخن میگفت تأکید کرد که ایالات متحده دیگر در برخورد با چین منفعل نخواهد بود و اکنون از تهدید حزب کمونیست چین و تهدیدی که آن برای زندگی مردم ایجاد کرده است بیدار شده است.
وی افزود که روزهای انفعال و عملکرد سادهلوحانه آمریکا نسبت به چین پایان یافته است.
اوبراین در ادامه گفت که ایالات متحده در سال ۲۰۰۱ از عضویت چین در سازمان تجارت جهانی استقبال کرد. ارائه این امتیازات گسترده سیاسی و تجاری به چین، همزمان با چشم پوشی آمریکا روی نقض فاحش حقوق بشر در چین، و نیز نادیده گرفتن سرقتهای گسترده فناوری توسط چین که تمام بخشهای اقتصاد آمریکا را تحت تأثیر قرار میداد، مصادف شده بود.
مشاور امنیت ملی ایالات متحده، افزود «هرچه چین ثروتمندتر و قویتر میشد، ما فکر میکردیم که حزب کمونیست چین برای تحقق آرمانهای دموکراتیک مردم خود، در پی آزادیخواهی خواهد رفت. دلیل این نوع تفکر ما، خوشبینی ذاتی ما و تجربه پیروزی ما بر کمونیسم در اتحاد جماهیر شوروی بود. متأسفانه، این تفکر بسیار ساده لوحانه بود.»
اوبراین ، ضمن توضیح این نکته که مخاطب آنچه میگوید حزب کمونیست چین است، نه مردم چین، فهرستی از فعالیتهایی را ارائه داد که به گفته وی، هدف آنها نه تنها سرکوب شهروندان چین بوده، بلکه بر آمریکاییها نیز تأثیر گذاشته است.
در همین حال، کریستوفر ری، رئیس افبیآی، در سخنانی فاش کرد که نهادی که او مسئولیت آن را به عهده دارد، در حال حاضر بیش از ۲۰۰۰ تحقیق و بررسی در خصوص حزب کمونیست چین در دست دارد. وی گفت که طی یک دهه گذشته، بررسیها و تحقیقها درباره جاسوسیهای اقتصادی مرتبط با چینیها حدود ۱۳۰۰ درصد افزایش داشته است.
رئیس افبیآی، همچنین حزب کمونیست چین را به تلاش برای مداخله در سیاستهای ایالات متحده و جاسوسی از ۱۰۰ شرکت برتر فهرست فورچون متهم کرد. مجله فورچون، در زمینه انتشار رتبهبندی سالانهٔ شرکتهای مختلف بر اساس درآمدشان فعال است.
در دولت ترامپ، تحریمها و محدودیتهایی برای فعالیتهای شرکت چینی هوآوی در آمریکا وضع شد و نیز ورود افسران ارتش چین به دانشگاهها و کالجهای آمریکایی، در قالب ویزای دانشجویی محدود شد.
گوردون چانگ نویسنده و کارشناس امور چین میگوید که ایالات متحده سرانجام در مورد چین واقعبینانهتر میشود.
چانگ به اپک تایمز گفت «آنها شروع کردهاند که چالشی بنیادین را که پکن برای جامعه آمریکا ایجاد کرده را درک کنند.»
وی افزود «همیشه این امید وجود داشت که چین با نظام بینالمللی ادغام شود، اما اخیراً مشخص شده است که این حرکت در مسیری نادرست، و به سمت تبدیل شدن به یک دشمن، فتنهگر، و مهاجم است… باید از یک مقام آمریکایی بشنویم که هدف این سیاست ایالات متحده پایان دادن به حکومت حزب کمونیست است.»
بیشتر بخوانید: زمان آگاه شدن دنیا از تهدیدهای چین
پنتاگون اخیراً تصمیم گرفته است فهرستی از شرکتهای چینی متعلق یا تحت کنترل ارتش چین را منتشر کند. پیتر هوسی، رئیس تحقیقات تحلیلهای ژئواستراتژیک، که یک شرکت مشاوره دفاعی و امنیت ملی است، به اپک تایمز گفت که دولت ترامپ اولین دولت ایالات متحده است که میزان تهدیدهای حزب کمونیست چین را جدی گرفته است.
فرانک گافنی، معاون سابق وزیر دفاع در سیاستهای امنیتی بینالمللی، به اپک تایمز گفت که اعلامیه پنتاگون «پیشرفت بسیار مهمی است.» وی حضور این حجم از شرکتهای چینی وابسته به ارتش چین در آمریکا را تکاندهنده خواند.
گافنی، که اکنون نایب رئیس کمیته «خطر فعلی: چین» است، گفت «دیگر نمیتوانیم روی این شواهد آشکار در مورد اهداف بدخواهانه حزب کمونیست چین نسبت به ایالات متحده چشم پوشی کنیم.»
نگرانی دیگر در خصوص شرکت هوآوی، غول مخابراتی چین است که حضورش در واشنگتن به دلیل تلاش برای نفوذ در شبکههای مخابراتی دیگر کشورها، و فعالیتهای جاسوسی یک تهدید علیه امنیت ملی دانسته میشود.
کیت کراچ، معاون وزیر خارجه آمریکا در رشد اقتصادی ، انرژی و محیط زیست، روز ۲۵ ژوئن گفت که ایالات متحده ممکن است به سایر کشورها از نظر مالی کمک کند تا آنها بتوانند به جای هوآوی از ارائه دهندگان غربی خدمات دریافت کنند.
ایالات متحده، استرالیا و نیوزلند، همراه با انگلیس و کانادا یک اتحاد پنج جانبه به نام «فایو آیز» در جهت فعالیتهای اطلاعاتی الکترونیک شکل دادهاند، که از میان آنان آمریکا، نیوزلند و استرالیا اجازه فعالیت هوآوی در کشور خود در زمینه توسعه نسل پنجم اینترنت را نمیدهند.
در انگلستان، گروه مخابراتی بیتی، اعلام کرد که در ماه جاری تجهیزات هوآوی را از سیستمهای نسل سوم و چهارم تلفن همراه خود خارج خواهد کرد و در مورد نسل پنج نیز از تجهیزات هوآوی استفاده نخواهد کرد.
تهدیدات حزب کمونیست چین برای آمریکا
مطالب دیگر:
افزایش تختخوابهای بیمارستانها در پکن، برای مقابله با موج جدید شیوع کرونا
شبح کمونیسم در حال حکمرانی بر جهان ما: فصل ۱۱: هتک حرمت هنر
اسناد جدید به دست آمده درباره اداره ۶۱۰، نشاندهنده تشدید آزار و شکنجه فالونگونگ است