Asset 2

پمپئو: چین تهدید شماره یک آزادی در جهان است

تهدید شماره یک آزادی در جهان رژیم پکن استبدادی، بی‌‌‏رحم و ضد کرامت و آزادی انسان است و افزود «حزب کمونیست چین یک هیولای مارکسیست-لنینیست»
(Nicholas Kamm/AFP via Getty Images)

وزیر امور خارجه، مایک پمپئو روز ۱۰ نوامبر گفت، دولت آمریکا همچنان در خصوص چین، سختگیر خواهد بود، و دولت چین را «تهدید شماره یک آزادی در جهان» نامید.

پمپئو گفت رژیم پکن استبدادی، بی‌‌‏رحم و ضد کرامت و آزادی انسان است و افزود «حزب کمونیست چین یک هیولای مارکسیست-لنینیست» است.

وی ضمن تاکید بر اقدامات دولت برای ترغیب پکن به پاسخگویی و شفافیت، این اقدامات را با اقدامات رئیس جمهور سابق ایالات متحده، رونالد ریگان در خصوص اتحاد جماهیر شوروی مقایسه کرد.

پمپئو با اشاره به ادعاهای غیرقانونی چین در دریای چین جنوبی، و ایجاد اخلال در نظام اقتصادی و مشاغل آمریکا توسط این کشور، گفت که دیگر اجازه داده نمی‌‌‏شود که کنسولگری‌های چین با اهداف جاسوسی مورد استفاده قرار گیرند، و اقدام به سرقت مالکیت معنوی کنند. وی افزود دیگر موارد نقض اساسی حقوق بشر نادیده گرفته نمی‌شود و جنایات حزب در سین کیانگ، تبت و جاهای دیگر قابل تحمل نخواهد بود.

به گفته وزیر امور خارجه آمریکا، پکن به ادعاهای خود در مورد بیشتر آبراهه‌ها و جزایری که در منطقه قرار دارند، ادامه داده و از به رسمیت شناختن حکم سازمان ملل در لاهه در سال ۲۰۱۶ که منجر به بی اعتبار بودن ادعاهای چین شد، خودداری کرده است. در ماه ژوئیه، ایالات متحده رسما ادعاهای دریای چین جنوبی پکن را رد کرد و آنها را کاملاً غیرقانونی خواند.

وزارت امور خارجه آمریکا، پیش از این با اشاره به تلاش‌های کنسولگری چین برای سرقت مالکیت معنوی آمریکا، دستور داد که کنسولگری چین در هوستون در ژوئیه بسته شود. پکن در اقدامی تلافی جویانه، کنسولگری ایالات متحده در چنگدو، مرکز استان سیچوان جنوب غربی چین را تعطیل کرد.

پمپئو افزود که بسیاری از کشورها اکنون برای مقابله با چین در سمت ایالات متحده ایستاده‌اند و جنگ بین استبداد، وحشیگری از یک طرف و آزادی از طرف دیگر، در جریان است.

پمپئو به چگونگی پیوستن نزدیک به ۵۰ کشور در ابتکار عمل آمریکا، در ایجاد شبکه پاک اشاره کرد. برنامه‌ای که هدف آن این است که شبکه‌های ارتباطی، سیستم‌های مبتنی بر ابر و برنامه‌های تلفن همراه را از نفوذ چینی‌‌‏ها پاک کند. مانند حذف شرکت فناوری چینی هوآوی از شبکه‌های نسل پنج.

در جلسه‌ای جداگانه روز دوشنبه، پمپئو گفت ۲۷ عضو از ۳۰ متحد ناتو، ۳۱ عضو از ۳۷ عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) و ۱۱ عضو از ۱۲ عضو سه کشور سه دریا، شرکت‌کنندگان در برنامه ایالات متحده هستند.

برزیل آخرین کشوری است که به شبکه پاک پیوست. به گزارش رویترز، دولت برزیل در تاریخ ۱۱ نوامبر، هنگام بازدید از کیت کراچ، معاون وزیر امور خارجه ایالات متحده، تصمیم گرفت که به این برنامه بپیوندد.

پمپئو همچنین برای تغییر در چین، به واسطه از بین رفتن سانسور اینترنت در این کشور ابراز امیدواری کرد.

وی گفت در پایان، مردم چین سرانجام تعیین کننده خواهند بود، همانگونه که مردم اتحاد جماهیر شوروی سرانجام تعیین کننده تاریخ در داخل آن کشور بودند.

مطالب دیگر:

پومپئو درباره «یک انتقال قدرت بی‌‌‏مشکل به دولت بعدی» توضیح داد

 داستان‌‏هایی از آداب و رسوم چینی: فروتنی و وظیفه‌‏شناسی متقابل خواهر و برادرها و بزرگترها

اپک‌تایمز تا زمان روشن شدن نتیجه دعاوی حقوقی، برنده انتخابات را اعلام نمی‌کند

تحقیقات نشان می‌دهد که ده‌ها هزار برگ رای در پنسیلوانیا زودتر از تاریخ ارسال دریافت شده‌‏اند

 

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی