در حالی که یک بیمار نیازمند به قلب برای پیوند، در کشورهای مختلف حداقل بین شش ماه تا یک سال باید منتظر بماند تا برایش یک عضو پیوندی پیدا شود، اخیراً یک گزارش از بیمارستانی در چین نشان میدهد که برای یک بیمار نیازمند به قلب، در طی ۱۰ روز، چهار قلب تهیه شد! این گزارش نه تنها امیدوار کننده نیست، بلکه به شدت نگران کننده است. چرا که نشان میدهد برداشت اعضای بدن زندانیان عقیدتی در چین، که منجر به قتل آنان میشود، همچنان ادامه دارد.
این شهروند ۲۴ ساله چینی مقیم ژاپن، «سان لینگلینگ» نام داشت که قلبش به دلیل یک بیماری نادر ایمنی آسیب دیده بود. به گزارش رسانههای چین، پس از آنکه در بیمارستان یونیون شهر ووهان چین بستری شد، در ۱۶ ژوئن ۲۰۲۰، نخستین قلب برایش تهیه شد. اما پزشکان پس از ارزیابی عروق کرونر، قلب را مناسب پیوند ندانستند و آن را عودت دادند.
پس از آنکه قلب دوم برای بیمار تهیه شد. به دلیل تب، و آماده نبودن شرایط بیمار برای عمل، دومین قلب پس فرستاده شد. روز ۲۵ ژوئن، همزمان دو قلب دیگر برایش پیشنهاد شد، که در نهایت یکی از آنان که شرایط بهتری داشت پیوند زده شد.
گزارشاتی از زنده ماندن این بیمار و تصویری از لبخند او روی تخت بیمارستان، در صفحات برخی روزنامههای چین منتشر شد و سفارت چین در ژاپن این عمل جراحی را «افسانهای» خواند و از آن به عنوان نشانه دوستی و همکاری چین و ژاپن دانست.
تهیۀ فوری عضو، بر حسب تقاضا
اکنون کارشناسان این سؤال را طرح کردند که چگونه این بیمارستان توانست به این سرعت اعضای بدن بیمار را تأمین کند. گزارش این پیوند عضو، مجدداً نگرانیها در مورد این ادعا را بر انگیخت که رژیم چین اقدام به کشتار زندان عقیدتی با هدف فروش اعضای بدنشان میکند.
دکتر تورستن تری، مدیر اجرایی سازمان غیر دولتیِ پزشکان مخالف برداشت اجباری اعضای بدن (DAFOH)، میگوید «سوال این است که چه کسانی منبع این چهار قلب هستند؟» براساس آخرین دادههای دولت از سال ۲۰۱۸، در ایالات متحده، ۶.۹ ماه، زمان انتظار لازم برای دریافت یک قلب است. اما در چین، در عرض ۱۰ روز، چهار قلب برای یک فرد تهیه میشود.
زمان انتظار تقریباً ۷ ماهه در آمریکا در حالی است که در سال ۲۰۲۰ ، بیش از ۱۵۶ میلیون آمریکایی (تقریباً نیمی از جمعیت ایالات متحده) برای اهدای عضو رضایت دادهاند. اما در چین که از لحاظ فرهنگی، اعتقادی به اهدای داوطلبانه عضو پس از مرگ وجود ندارد، چگونه به چنین سرعتی اعضای پیوندی یافت میشود؟
طبیعتاً هماناندازه که جمعیت چین زیاد است و مرگ مغزی بر اثر سوانح و یا تصادفات وجود دارد، به همان اندازه متقاضی زیاد است، و بنابراین نمیتوان جمعیت زیاد را باعث زمان کوتاه تهیه عضو دانست.
دکتر جاکوب لاوی، جراح و مدیر بخش پیوند قلب میگوید «چنین مجموعهای از اهداکنندگان عضو در مدت چند روز سوءظنهای زیادی را در مورد ماهیت این اهداکنندگان ایجاد میکند.»
رأی نهایی یک دادگاه مستقل مردمی در لندن نیز که روز یکم مارس ۲۰۲۰ صادر شد، خاطر نشان میکند که رژیم چین، همچنان در حال کشتن زندانیان عقیدتی، و فروش اعضای بدن آنان است.
(بیشتر بخوانید یک دادگاه مستقل: چین هنوز در حال کشتن انسانها برای برداشت اجباری اعضای بدن است)
این دادگاه با ارائه گزارشی ۱۶۰ صفحهای به همراه ۳۰۰ صفحه ضمیمه شامل اظهارات ۵۰ شاهد، بیان کرد که هیچ نشانهای از توقف جنایات برداشت اجباری اعضای بدن انسانهای بیگناه توسط چین که در مقیاسی وسیع انجام میشود، وجود ندارد.
مستندات این دادگاه نشان میدهد که منبع اصلی اعضای پیوندی، تمرینکنندگان روش معنوی فالون گونگ هستند که که طی دو دهه گذشته توسط رژیم چین تحت آزار شدید قرار گرفتهاند.
فالون گونگ یک روش مدیتیشن، مراقبه و تزکیه چینی بر مبنای سه اصل حقیقت، نیکخواهی و بردباری است که از سال ١٩٩٢ به دلیل فواید چشمگیر در بهبود سلامت روحی و جسمی، در چین محبوبیت زیادی پیدا کرد. اما رهبر وقت حزب کمونیست چین، جیانگ زِمین، در سال ۱۹۹۹ نگران شد که گسترش آن، باعث حذف باورها و ایدههای کمونیستی از جامعه شود، بنابراین راه آزار و سرکوب شدید آن را در پیش گرفت.
با توجه به شیوع ویروس کرونا، نیاز به پیوند ریه نیز بیش از گذشته شده است و گزارشاتی مشابه گزارش اخیر پیوند قلب، در خصوص پیوند ریه نیز از بیمارستانهای چین به بیرون درز کرده است.
پشت پردۀ تاریک توریسم پیوند عضو در چین
اخیراً یک مستند تلویزیونی به نام «کشتن برای زندگی: روی تاریک توریسم پیوند عضو در چین»، از تلویزیون کره جنوبی پخش شد و طی آن نشان داده شده است که از سال ۲۰۰۰ سالانه حدود ۳ هزار کرهای برای پیوند عضو به چین سفر کردهاند.
این مستند مرکز پیوند عضو بیمارستان مرکزی تیانجین در چین را مورد بررسی قرار میدهد. جایی که تضمین میدهد اعضای پیوندی از طرف «اهدا کنندگان سالم و جوان» بر اساس تقاضای بیمار عرضه شود. این بیمارستان، دارای ۵۰۰ تخت پیوند عضو است، و دارای اتاق عمل با فعالیت ۲۴ ساعته است. روزنامه فیگارو در خصوص این مرکز نوشته است که تنها در بیمارستان مرکزی تیانجین، ساختمانی ١٧ طبقه برای جراحیهای پیوند عضو وجود دارد.
در این مستند یک پرستار به عوامل تولیدکننده فیلم میگوید که «در چین، اعضای پیوندی به آسانی یافت میشود. من نمیدانم از کجا میآید. فقط دو ساعت طول میکشد تا یک عضو تازه به دست آورید.» وی میافزاید که قیمت یک کلیه، ۱۱۳۰ هزار دلار آمریکا است.
درست شبیه مورد «سان لینگلینگ» که در بالا به آن پرداخته شد، یک بیمار ژاپنی به نام «هوکامورا کنیچیرو» در این مستند میگوید که ۱۰ روز پس از تماس با یک دلال ژاپنی در چین، در بیمارستانی در شانگهای روی تخت اتاق عمل قرار گرفتم. یک دکتر فقط صبح آن روز مرا معاینه کرد و از من آزمایش گرفت. قیمت کلیهای که دریافت کردم ۸۰ هزار دلار آمریکا بود.
در گزارشهای فوق مواردی دیده میشود که عضو پیوندی تهیه شده برای یک بیمار، اصطلاحاً پس زده میشود، و در این موارد بلافاصله عضو دیگری جایگزین عضو پس زده شده میشود. فقط در یک مورد، هشت عضو برای یک بیمار مجدداً جایگزین میشود و پیوند زده میشود.
اتان گاتمن، روزنامهنگار و تحلیلگر که کتابی با عنوان «سلاخی»، که در مورد برداشت غیرقانونی اعضای بدن در چین نوشته است، میگوید «پیوند عضو سان لینگلینگ، فقط نمونهای از وضعیت پیوند عضو در چین است.»
وی به اشاره به عملهای پیونده ریه، که مشابه عمل فوق بازتاب و تبلیغ رسانهای داشت، می گوید آنها از این طریق این پیام را به مردم میدهند که ما اعضای پیوندی داریم و امن است؛ بیایید اینجا.
«محصول خونین»، کتاب دیگری که به بررسی ادعاهای مربوط به برداشت اجباری اعضای بدن در چین می پردازد. در این کتاب، به یک فرد تایوانی متقاضی عضو اشاره شده است که در طی دو سفر جداگانه به شانگهای در طی هشت ماه، هشت کلیه در اختیار وی قرار گرفت، تا اینکه مورد آخر برای وی پیوند زده شد. «محصول خونین» است که شامل ۵۲ مدرک معتبر در خصوص جنایات برداشت عضو در چین است.
ناسازگاری دادهها
در سال ۲۰۱۵، رژیم چین اعلام کرد که برداشت اعضای بدن از زندانیان اعدامی متوقف شده است و صرفاً یک سیستم اهداء داوطلبانه عضو وجود دارد.
این در حالی است که در نوامبر سال گذشته، مطالعهای که در ژورنال علمی BMC Medical Ethics منتشر شد نشان داد که رژیم چین آمار و دادههای مربوط به اهدای عضو در این کشور را به طور سازمانیافتهای دستکاری و جعل کرده است. به طوری که تعداد اعلام شده اعضای اهدایی جعلی است.
(بیشتر بخوانید : محققان میگویند رژیم چین آمار مربوط به پیوند عضو را دستکاری میکند)
این مطالعه نشان داد که ارقام رسمی منتشر شده توسط چین از دادههای واقعی به دست نیامده است و بیشتر به نظر میرسد که با استفاده از یک معادله ریاضی تولید شده است.
در طی تحقیقات مخفی اخیر توسط سازمان جهانی بررسی آزار و شکنجه فالون گونگ (WOIPFG)، یک پزشک نظامی در چین اعتراف کرد که آنها در حال تهیه اعضای بدن «با کیفیت»، از افراد زنده هستند و حتی به محققان فرصتی دادند که در صورت تمایل میتوانند بدن منبع عضو را ببینند.
لی گووی، جراح پیوند کلیه از دانشگاه چهارم پزشکی استان شانشی ، در ژانویه در تماس تلفنی مخفی گفت «… میتوان شما را آنجا ببرم، خواهید دید که عضو متعلق به یک جوان ۲۰ ساله است.»
سپس محققی دیگر که خود را یکی از مقامات جا زده بود، در مصاحبهای جداگانه سؤال کرد «آیا این طور است که شما از اندامهای تمرینکنندگان فالونگونگ استفاده میکنید، ولی به صراحت نمیتوانید دربارهاش بگویید، و فقط میتوانید بگویید که این اعضا با کیفیت، خوب و عاری از بیماری هستند؟» جواب مثبت بود.
دکتر تورستن تری، مدیر اجرایی سازمان غیر دولتیِ پزشکان مخالف برداشت اجباری اعضای بدن، معتقد است که زمانهای انتظار کوتاه، و بیسابقه در مورد جراحیهای پیوند اعضاء در چین که موارد اخیر پیوند قلب و ریه از آن دست است، نقض اخلاق پزشکی است، و باعث حیرت جامعه جهانی است.
وی افزود «اگر چین اجازه بازرسیهای مستقل و سرزده را ندهد، جامعه بینالمللی پیوند باید از سیستم پیوند عضو چین جدا شود.»
مطالب دیگر:
واقعیت کمونیسم در چین: معجونی از فقر، نابرابری و فساد
توقیف کالاهای تولید شده در اردوگاههای کار اجباری چین، در گمرک آمریکا
درخواست فعالان حقوقبشر از کانادا برای حمایت از مردم هنگکنگ
آمریکا، رهبر هنگ کنگ را به÷ همراه ۱۰ مقام هنگکنگی و چینی تحریم کرد