به گفته اندی نِگو، روزنامهنگار و متخصص در خصوص گروههای آنارشیست، هرج و مرج طلب و کمونیستی، شبکه اجتماعی توئیتر هیچ اقدامی برای جلوگیری از برنامهریزیهای آشوبگرانه گروه آنتیفا و پیشبرد شورشهای آنان در پورتلند و سیاتل، نکرد. برنامهریزیهایی که از هفتهها پیشتر از وقوق شورشها انجام شده بود.
پس از آنکه جوبایدن، به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهور ایالات متحده در ۲۰ ژانویه سوگند یاد کرد، حداقل ۱۵۰ نفر در حوادثی که با خشونت و تخریب همراه بود شرکت داشتند.
این روزنامهنگار گفت که روز چهارشنبه شورش و اغتشاش را در پورتلند شاهد بوده است که همراه با شکستن پنجرهها و تخریب دفاتر حزب دموکرات بود. وقایع مشابهی نیز در سیاتل رخ داد که علاوه بر تخریب و شکستن، با پاشیدن رنگ به اماکنی خاص، از جمله یک دادگاه همراه بود.
اندی نگو، در گفتگو با «امریکن تات لیدِر»، از مجموعه برنامههای اپکتایمز، گفت که از هفتهها قبل از این شورشها، تبلیغات و سازماندهی آن در توئیتر منتشر شده بود.
وی که اخیراً کتابش با عنوان «بدون نقاب: برنامه آنتیفا برای نابودی دموکراسی» منتشر شده است، افزود «توییتر برای مسدود کردن برخی از این حسابهای تبلیغ کننده آشوبها هیچ کاری نکرد.» توئیتر تاکنون به درخواست اظهار نظر اپک تایمز پاسخی نداده است.
این روزنامهنگار در سال ۲۰۱۹ هدف حمله خشونتبار این گروه قرار گرفت، چراکه اقدام به گردآوری مستنداتی در خصوص خشونتهای این گروه، کرده بود. این حمله باعث خونریزی مغزی اندی نگو شد و مهاجمان اقدام به سرقت دوربین وی نیز کردند.
اندی نگو خاطرنشان کرد که «رز سیتی آنتیفا»، بزرگترین و قدیمیترین گروه آنتیفا است و با هزاران دنبال کننده حضور پررنگی در توئیتر دارد.
این روزنامه نگار گفت «آنتیفا، که نفوذ زیادی در شمال غربی ایالات متحده دارد، دارای یک روند عضوگیری رسمی شامل رادیکالیزاسیون، آموزش، و ارائه تئوریهای افراطی است.»
وی گفت برخی از آن افراد در آشوبهای پرتلند حضور داشتند و توسط پلیس بازداشت شدند، دارای بمبهای آتشزن بودند، که در واقع به قصد به آتش کشیدن اماکن آمده بودند.
سال گذشته یک گزارشگر که موفق شد به طور مخفیانه و در راستای پروژه رسانهای وریتاس، به مقر گروه آنتیفا در پورتلند، اورگان نفوذ کند، گفته است که برخی از قسمتهای این گروه بسیار سازمان یافته است، از جمله مراحل به عضویت در آمدن، پروتکلهای امنیتی و ایراد سخنرانی در مورد اقدام خشونت آمیز.
این خبرنگار گفت که «شاخه پورتلند این گروه، به نام «رز سیتی آنتیفا»، تقریباً مانند یک شرکت و نهاد، سازمان یافته به نظر میرسد، و از بودجه، یا منابع خارجی بهرهمند میشوند.»
بیشتر بخوانید: چرا باید گروه «آنتیفا»، تروریستی قلمداد شود؟
رئیس جمهور پیشین ایالت متحده، دونالد ترامپ در اوایل ماه جاری تفاهمنامهای را برای جلوگیری از ورود افراد وابسته به جنبش آنتیفا به ایالات متحده امضا کرد. کاخ سفید روز پنجم ژانویه در بیانیهای گفت که خشونتهای انجام شده توسط این گروه، انسجام کشور را به خطر میاندازد.
سال گذشته کریستوفر ری، رئیس افبیآی، آنتیفا را به عنوان یکی از مقصرین گروهها در خشونتهای اخیر در آمریکا میشناسد که پس از مرگ یک سیاه پوست به نام جورج فلوید روی داد. دادستان کل ایالات متحده، ویلیام بار نیز در آن زمان گفت «تحقیقات وسیعی درباره گروه خرابکار و کمونیستی آنتیفا در حال انجام است»، اما با تغییر دولت و روی کار آمدن دموکراتها مشخص نیست که این تلاشها به کجا بیانجامد.
کارشناسان امنیتی میگویند، اعضای آنتیفا شامل کمونیستها، سوسیالیستها و سایر تندروهای چپگرا هستند، و احزاب و افرادی که با ایدئولوژی خود موافق نمییابند را مورد حمله قرار میدهند. آنها از لفظ «ضد فاشیست بودن» برای توجیه استفاده از خشونت علیه مخالفانشان استفاده میکنند.
در واقع گروه آنتیفا یک گروه آنارشیست – کمونیست است که در دوران آلمان نازی، توسط حزب کمونیست آلمان و با تلاش شوروی شکل گرفت و اکنون در برخی کشورها فعال هستند.
در سال ۲۰۱۹ پس از حمله آنتیفا به اندی نگو، دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا ضمن انتقاد شدید از آنتیفا، آنها را افرادی شرور و بد خواند و گفت که آنان در حالی که چهره خود را میپوشانند، با چوب بیسبال به مردم حمله میکنند و به سر مردم ضربه میزنند و اموال را تخریب میکنند.
تد کروز، از نمایندگان مجلس آمریکا و حامی افزوده شدن نام این گروه به فهرست گروههای تروریستی، نیز در این باره گفت «آنتیفا یک سازمان تروریستی است که متشکل از رادیکالهای نفرت انگیز و غیرقابل تحمل است که برنامههای افراطی خود را از طریق خشونت مبتنی بر حمله دنبال میکند. بارها و بارها، اقدامات آنها نشان داده است که هدف اصلیشان وارد کردن صدمات به کسانی است که با دیدگاههایشان مخالف هستند.»
مطالب دیگر:
دستورالعمل جدید سازمان بهداشت جهانی برای کاهش نتایج مثبت آزمایش ویروس کرونا
هزاران تن از نیروهای گارد ملی تا اواسط ماه مارس در واشگتن دیسی باقی میمانند
سیندی پاول در پی «مبارزه برای حقوق مطابق با قانون اساسی»