محققان اعلام کردند که تولد دوقلوها طی چهار دهه اخیر تقریبا در کشورهای توسعه یافته دو برابر شده است.
در یک مطالعه در ایالات متحده که در مجله جمعیت و توسعه منتشر شده، محققان اعلام کردند که نرخ تولد دوقلوها در ایالات متحده تقریبا دوبرابر شده است و به طور تقریبی از هر ۹.۵ دوقلوی متولد شده در هر هزار زایمان در سال ۱۹۷۵ به تعداد ۱۶.۹ دوقلو در هر هزار زایمان در سال ۲۰۱۱ رسیده است.
به گفته محققان این روند در کشورهایی چون انگلستان، آلمان، فرانسه، دانمارک و کره جنوبی نیز تکرار شده است.
محققان موج روبه افزایش این رویداد را به دلیل استفاده از روشهای مختلف پزشکی (MAR)چون تحریک تخمدان و لقاح مصنوعی میدانند که از سال ۱۹۷۰ پس از پیشرفتهای علمی به طور وسیعی مورد استفاده قرار گرفته است.
استفاده از هر دو روش شانس تولد جنینهای چند قلو را طی یک حاملگی بالا میبرد.
«جیل پیزن»، یکی از محققان فرانسوی در این باره گفت: «ما مطمئن نیستیم که نرخ تولد دوقلوها به افزایش ادامه میدهد؛ اما دادهها به طور فزایندهای از بروز یک بحران بهداشت عمومی خبر میدهد.»
این موضوع نه تنها برای سلامت مادر خطرناک است، بلکه سلامت نوزادان دوقلو را نیز تحت تأثیر قرار میدهد. دوقلوها به احتمال زیاد پیش از موعد مقرر و با وزن کمتری متولد میشوند و در دوران کودکی میمیرند.
در حال حاضر استفاده ازآیویافو دیگرتکنیکهای باردار شدندر میان مادرانی که اولین فرزندشان را به دنیا میآورند، افزایش یافته است.
با توجه به آمار مراکز کنترل و پیشگیری بیماری در ایالات متحده، متوسط سن مادران برای تولد اولین فرزند به سن ۲۶ سال یا بالاتر رسیده است.
در سال ۱۹۷۰از هر هزار زنی که منتظر تولد اولین فرزندشان بودند، فقط ۱.۷ آنها بین سن ۳۵ تا۳۹ سالگی قرار داشتند. در سال ۲۰۱۲، آمار به ۱۱ نفر در هر هزار نفر رسید.
بر همین اساس محققان برای جلوگیری از افزایش دوقلوها یا حتی چند قلو زایی روش کاشت جنین کمتر در هر بارداری را پیشنهاد کردهاند.