Search
Asset 2

جایزه گاندی به وکیل حقوق بشر کانادایی اهدا شد

دیوید ماتاس وکیل حقوق بشر کانادایی جایزه صلح گاندی
دیوید ماتاس، وکیل حقوق بشر کانادایی اهل وینیپگ جایزه صلح گاندی را در دست دارد، ژوئن ۲۰۱۷ (Zheng Liu/The Epoch Times)
دیوید ماتاس وکیل حقوق بشر کانادایی جایزه صلح گاندی
دیوید ماتاس، وکیل حقوق بشر کانادایی اهل وینیپگ جایزه صلح گاندی را در دست دارد، ژوئن ۲۰۱۷ (Zheng Liu/The Epoch Times)

 

«دیوید ماتاس»، وکیل برجسته حقوق بشر کانادایی و نامزد جایزه صلح نوبل، این بار مفتخر به دریافت جایزه دیگری، در سرزمین خودش شده است.

موسسه ماهاتما گاندی واقع در شهر وینیپگ کانادا، جوایز صلح ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ خود را به «دیوید ماتاس» اهدا کرد. این جایزه از سال ۲۰۱۰ سالانه برای پاسداشت و شناساندن اندیشمندان مبتکر و آغازگران حل تعارضات تاسیس شد.

ماتاس در طول زندگی‌‏اش در پرونده‌‌‏های متعددی از مسائل حقوق بشر از جمله آزار و شکنجه پیروان فالون گونگ در چین و موضوع برداشت غیرقانونی و اجباری اعضای بدن این پیروان و دیگر زندانیان عقیدتی، که توسط رژیم کمونیستی چین برای سودجویی انجام می‌‌‏شد، درگیر بوده‌‌‏ است.

تلاش من برای پایان دادن به توریسم پیوند اعضای بدن انسان‌‌‏های بیگناه در چین ادامه دارد

کار او به همراه همکار محققش «دیوید کیلگور»، وزیر سابق دولت کانادا، بر روی این موضوع، موجب شد تا این دو نفر نامزد جایزه صلح نوبل شوند.

«داوگ ایولفسون»، عضو پارلمان محلی که سخنران این مراسم بود، ضمن قدردانی از ماتاس، جمله‌‌‏ای از گاندی را که الهام بخش قدم نهادن به خدمت‌‌‏رسانی به مردم بود، بیان کرد و گفت: «یهترین راه برای یافتن خویشتن این است که خود را در راه خدمت به دیگران وقف کنی.»

او گفت: «برای مردم در جهان آزاد مهم است که از کسانی که در کشورهایشان سرکوب می‌‌‏شوند، حمایت شود. البته ما در خارج از کشورهای تحت سرکوب همچون چین، بایستی ارزش‌‌‏های ماهاتما گاندی را ترویج دهیم، چراکه برای مردم داخل آنجا ریسک بزرگی است که خودشان آن را به اجرا بگذارند.»

«دیوید ماتاس» در مصاحبه با اپک تایمز گفت: «یکی از دلایلی که در درجه اول در مسیر مبارزه با کشتار جمعی پیروان فالون گونگ و زندانیان عقیدتی چینی به‌‌‏خاطر برداشت اعضای بدن‌‌‏شان و نیز بودایی‌‌‏های تبت، مسلمانان اویغور و مسیحیان بومی فعال بوده‌‌‏ام، زنده نگه داشتن ارزش‌‌‏های گاندی بوده است.»

او افزود: «برای گاندی امکان‌‌‏پذیر بود که نسبت به حضور بریتانیا در هند اعتراض کند، اما چین اجازه اعتراض به فالون گونگ نمی‌‌‏دهد و به افراد دیگر که پیرو فالون گونگ نیستند هم اجازه حمایت حقوق بشری از فالون گونگ را نمی‌‌‏دهد؛ پس این جریانی کاملا متفاوت است.»

ماتاس گفت که گرفتن این جایزه تشویق و تاییدی دوباره بر فعالیت‌‌‏های حقوق بشری او بوده و از این جنبه که به ارزش‌‌‏های گاندی ارج نهاده هم مهم است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی