Search
Asset 2

جشن تولد چهل سالگی موزه هنرهای معاصر تهران

جشن تولد چهل سالگی موزه هنرهای معاصر تهران
موزه هنرهای معاصر تهران (tehranimage.com)

جشن تولد چهل سالگی موزه هنرهای معاصر تهران
موزه هنرهای معاصر تهران
(tehranimage.com)

موزه هنرهای معاصر در تهران ۴۰ سال پیش در مهرماه سال ۱۳۵۶ افتتاح شد و جشن افتتاحیه آن به مدت سه روز ادامه داشت. این موزه دارای جامع‌ترین و مهم‌ترین گنجینه‌های هنر مدرن در خارج از اروپا و آمریکای شمالی و مالک یکی از ۵ تا ۱۰ مجموعه مهم هنر نوگرا در دنیا است.

در گنجینهٔ دائمی موزه بیش از ۳۰۰۰ اثر هنری از سرشناس‌ترین هنرمندان هنر تجسمی نگهداری می‌شود که گفته می‌شود این گنجینه ۴۰ ساله ارزشی نزدیک به سه میلیارد دلار دارد. موزه هنرهای معاصر تهران همچنین مالک مجموعهٔ بسیار مهم و جامعی از هنر نوگرا و معاصر ایران است.

به گفته پایگاه اطلاع رسانی موزه هنرهای معاصر، در بخش گنجینه وب‌سایت موزه هنرهای معاصر تهران بعد از نزدیک به چهل سال و برای اولین بار به مرور این آثار، همراه با اطلاعات مربوط به آن‌ها در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.

مجموعهٔ آثار موزه را می‌توان در سه گروه آثار موجود در مخزن (گنجینه)، آثار ارائه شده در گالری‌ها و فضاهای درون موزه، و نیز تندیس‌های موجود در محوطه بیرونی دسته‌بندی کرد. باغ تندیس، فضای سبز واقع در شمال ساختمان موزه است با مجسمه‌هایی از ماکس ارنست، پرویز تناولی، هنری مور، ماکس بیل و دیگران.

موزه هنرهای معاصر تهران در مهرماه سال ۱۳۵۶ خورشیدی به کوشش و ابتکار فرح دیبا در گوشهٔ غربی پارک فرح (بوستان لاله کنونی) در  منطقه امیرآباد  بنا شد. بنای موزه را کامران دیبا  با الهام از بادگیرهای  کویری ایران طراحی کرد.

استاد محمود فرشچیان در سال ۱۳۸۷ در بازدید از موزه هنرهای معاصر تهران، مجموعه آثار خود را که همان زمان منتشر شده بود و شامل ۱۰۰ اثر برگزیده در سال‌های دهه ۷۰ به بعد است، به محمود شالویی سرپرست وقت موزه اهدا کرد.

موزهٔ هنرهای معاصر دارای ۹ گالری است که شامل سه نمایشگاه از آثار نقاشان و هنرمندان بین‌المللی است که در گنجینه دائمی موزه نگهداری می‌شوند. نمایشگاه‌های موقتی و فصلی در شش گالری دیگر موزه برپا می‌شود. گالری‌ها یکی پس از دیگری در راه گذر بازدیدکنندگان قرار دارند و این تماشای همه کارها را آسان می‌کند.

موزهٔ هنرهای معاصر چندین بخش جنبی نیز دارد که از جملهٔ آن‌ها می‌توان سینماتک، کتابفروشی تخصصی و رستوران را نام برد. در کتاب‌خانه تخصصی موزه، هزاران عنوان کتاب فارسی و غیر فارسی در زمینه‌های معماری‌، نقاشی‌، طراحی‌، ارتباط تصویری‌، عکاسی‌، صنعت سینما و دیگر زمینه‌های هنری گرد آمده است‌.

مطالب دیگر:

چگونه ارکستر سمفونیک شن‌‌‌‌‌‌‏یون تماشاچیان را به وجد می‌‌‌‌‏آورد

ضرب المثل‌‌‏های رایج با توضیحات کوتاه و مختصر

فنون اصلی سازگاری با مردم

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی