Asset 2

جنایت برداشت اعضای بدن در چین چگونه صورت می گیرد

طرحی گرافیکی درباره بیمارستان مورد تحقیق مستند تلویزیونی کره جنوبی، «بیمارستانی برای کشتار»: (endorganpillaging.org)
طرحی گرافیکی درباره بیمارستان مورد تحقیق مستند تلویزیونی کره جنوبی، «بیمارستانی برای کشتار»: (endorganpillaging.org)
طرحی گرافیکی درباره بیمارستان مورد تحقیق مستند تلویزیونی کره جنوبی، «بیمارستانی برای کشتار»: (endorganpillaging.org)

 

پخش فیلمی مستند در تلویزیون کره جنوبی نشان می‌دهد که برداشت اعضای بدن انسان‌های زنده در چین که منجر به قتل آنها می‌شود، توسط حزب کمونیست چین همچنان ادامه دارد و بر خلاف ادعای مقامات چینی، این جنایات سازمان یافته هنوز متوقف نشده است.

برنامه تلویزیونی «گزارش تحقیقاتی شماره ۷» که پانزدهم نوامبر از کانال تلویزیونی چوسان پخش شد، به موضوع مسافرانی پرداخت که از کره جنوبی برای خرید اندام حیاتی بدن و عمل پیوند عضو به چین سفر می‌کردند.

گزارشگران این برنامه، به طور ناشناس و با یک دوربین مخفی به بیمارستان شهر «تیان‌جین» در شمال غرب چین سفر کردند و وانمود کردند که متقاضی پیوند کلیه هستند. آنها با کارکنان بیمارستان و برخی بیماران متقاضی عضو پیوندی گفتگو کردند.

یکی از کارکنان بیمارستان به آنها گفت که می‌تواند عضو پیوندی را در مدت چند هفته تهیه کند. اما اگر خانواده بیمار پول بیشتری به عنوان کمک بپردازد مدت زمان انتظار می‌تواند کوتاه‌تر هم شود. این در حالی است که زمان انتظار در کشورهای دیگر چندین ماه یا حتی چندین سال است.

طبق گزارشات قبلی اپک تایمز درباره جداسازی اعضای بدن انسان‌های زنده در چین، یکی از منابع عمده عضو پیوندی در چین زندانیان عقیدتی و به خصوص تمرین کنندگان روش معنوی فالون گونگ هستند. فالون گونگ یک تمرین معنوی و صلح آمیز با اصول حقیقت، نیکخواهی و بردباری است که رژیم کمونیستی چین آن را منع کرده است و از سال ۱۹۹۹ کسانی که به این روش گرایش داشته‌اند را به شدت مورد آزار و سرکوب قرار داده است. اعضای بدن این افراد در زندان‌ها به طور غیرقانونی برداشته می‌شوند و در نهایت این عمل موجب قتل آنان می‌شود.

دیگر گروهی که هدف برداشت عضو قرار دارند مسلمانان اویغور هستند که رژیم چین به طور گستره‌ای از آنان آزمایشات مربوط به خون و دی‌ان‌ای می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: مسلمانان در چین؛ قربانی سرقت اعضای بدن

تصاویر در این مستند نشان می‌دهد که از یک پرستار که به زبان کره‌ای مسلط است درباره تعداد عمل‌های پیوند در طول یک روز سوال می‌شود و او می‌گوید «روز گذشته سه عمل پیوند کلیه و چهار عمل پیوند کبد داشتیم.» اگر فرض شود هر روز حدوداً این تعداد عمل انجام شود، در سال بالغ بر ۲۵۰۰ عمل پیوند عضو در این بیمارستان انجام می‌شود. منبع این تعداد عضو پیوندی چه کسانی هستند؟!  تخمین ‌زنده می‌شود که از سال ۲۰۰۰، سالانه دستکم دو هزار نفر از کره جنوبی به چین سفر می‌کنند تا بتوانند عضو پیوندی دریافت کنند.

پرستار درباره زمان انتظار برای دریافت عضو  می‌گوید، یک هفته، دو هفته و در نهایت ۵۰ روز زمان نیاز است که اگر مبلغی به عنوان کمک به بیمارستان پرداخت شود این زمان می‌تواند کوتاه‌تر شود. پرستار در اظهار نظری عجیب می‌گوید که بیمارستان اعضای پیوندی را از افراد جوان تهیه می‌کند. این گفته نشان می‌دهد که بیمارستان‌های چین بانکی زنده از اعضای پیوندی در دسترس دارند.

 بی‌بی‌سی به نقل از «پروفسور ویگمور» می‌گوید، «در چین سرعت یافتن عضو گاهی کمتر از یک هفته است و این نشان می‌دهد کسانی از قبل برای این کار گزینش شده‌اند» در حالی که زمان انتظار در کشورهای دیگر چندماه یا حتی چندسال است.

بیمارستان تیان‌جین که در این مستند تلویزیونی مورد تحقیق قرار گرفت، بیمارستانی است که قبلاً از نظر جداسازی اعضای بدن مورد توجه محققان روزنامه اپک تایمز نیز واقع شده بود. در کنار بیمارستان هتلی شانزده طبقه واقع شده که بیماران و خانواده‌شان می‌توانند در این هتل مستقر شوند. گزارشگران مستند تلویزیونی به این هتل نیز سر زده و با برخی بیماران صحبت کردند.

مستند تلویزیونی تایید کننده گزارشات پیشین

در سال‌های گذشته «دیوید ماتاس»، وکیل و فعال حقوق بشر کانادایی به‌همراه همکارش، درباره این موضوع پژوهش گسترده‌ای انجام داده‌اند. نتیجه این تحقیقات گزارشی به نام «محصول خونین» است که شامل ۵٢ مدرک معتبر و حدود ١۴٠ صفحه است. این گزارش نشان می‌دهد حزب کمونیست از سال ١٩٩٩، از طریق سرقت اعضای بدن، تعداد بسیار زیاد و نامعلومی از تمرین‌کننده‌های فالون‌گونگ را به کام مرگ فرستاده است.

این محقق کانادایی، به گزارشگر روزنامه «استرالین» گفت: «این جریان هنوز درحال وقوع است. افرادی که امروزه از زندان‌های چین آزاد می‌شوند، هنوز درباره آزمایش‌های خون مداوم صحبت می‌کنند تا میزان سلامت اندام آنها برای برداشت مشخص شود.»

در ژوئن ۲۰۱۶، نمایندگان کنگره ایالات متحده قطعنامه H.Res.343 را به اتفاق آرا به تصویب رساندند و طی آن برداشت اعضای بدن تمرین‌کنندگان فالون گونگ در چین را محکوم کردند.

«مانفرد نوآک»، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور شکنجه، در گزارشی جداسازی اعضای بدن تعداد بسیار زیادی از این افراد را تأیید می‌کند. «اسماء جهانگیر»، فرستاده ویژه سازمان ملل در زمینه آزادی مذاهب، در گزارش خود از ٢۵٠ منطقه یاد می‌کند که سرقت اعضای بدن در آنها روی داده است.

بیمارستان‌های چین در ارتباط با زمان انتظار کوتاه جهت پیوند تبلیغ می‌کنند. به گفته «محصول خونین»، مرکز دستیاری بین‌‌‏المللی پیوند اعضای چین و بیمارستان چانگ‌‌‏زانگ در شانگهای زمان انتظار برای تهیه کلیه و کبد را یک هفته می‌دانند. این درحالی است که زمان انتظار برای یک کلیه در کانادا حدود سه‌سال است. رئیس مؤسسه اهدا و پیوند عضو سوئیس زمان انتظار پیوند کلیه در اروپا را دو تا سه سال می‌داند. این آمار نشان می‌دهد که بیمارستان‎های چین براساس تقاضا اقدام به کشتن افراد زنده می‌کنند.

هرچند که مقامات چینی مدعی هستند که از ژانویه ۲۰۱۵ عمل برداشت عضو از زندانیان متوقف شده است اما این گزارش‌ها، این ادعا را نقض می‌کند.

رژیم چین مدعی است که اندام‌های پیوندی از اعدامی‌ها به دست می‌آید. اما تعداد اعضای پیوندی بسیار بیشتر از تعداد اعدام‌های است که هر سال در چین انجام می‌شود. سهم اهدای داوطلبانه عضو نیز بسیار ناچیز و در حد یک درصد است. همچنین در فرهنگ چین اهدای اعضای بدن پس از مرگ مغزی نیز امری ناپسند و تابو است.

تصویری از اتاق‌های عمل داخل بیمارستان تیان‌جین (اسکرین شات یوتیوب)

افشاگری درباره یک مقام نظامی سابق

گزارشگران مستند تلویزیونی، به بیمارستان شهر چونگ‌چینگ نیز سفر کردند تا درباره واقعی بودن گزارش تکان دهنده یک نهاد حقوق بشری در خصوص برداشت اعضای بدن تحقیق کنند. در یکی از گزارشات سازمان جهانی تحقیق درباره آزار و شکنجه فالون گونگ (WOIPFG) به نقش وانگ‌ لی‌جون، رئیس پلیس سابق و فاسد شهر چونگ‌چین در جداسازی اعضای بدن انسان‌های زنده اشاره شده است.

وقتی گزارشگران مستند تلویزیونی به صورت ناشناس به آزمایشگاهی که تحت نظر وانگ‌لی‌جون تاسیس شده بود سر زدند، برگه آبی رنگی را روی دیوار دیدند که درباره دستگاهی بود که می‌توانست با آسیب زدن به بخشی از ساقه مغز باعث مرگ مغزی شود. وقتی آنان از مسئول آزمایشگاه درباره این دستگاه سوال کردند گفت که این دستگاه می‌تواند بدون اینکه به اندام حیاتی بدن آسیب برسد موجب مرگ مغزی فرد شود.

وانگ‌لی‌جون همچنین در زمینه اعدام از طریق تزریق تحقیقاتی انجام داده بود و توانست زمان مرگ را طی این نوع اعدام به تعویق اندازد. وی در یک سخنرانی از هزاران عمل جراحی پیوند عضو یاد کرد که همزمان با تزریق داروی مهلک توسط او و افرادش انجام شده بود. به این ترتیب قبل از مرگ قربانی، زمان کافی برای برداشت عضو وجود می‌داشت. از طرفی کیفیت عضو مورد نظر بهتر حفظ می‌شد. وی در جایی گفته است «واقعاً هیجان آور است که با چشمان خود ببینید فردی کشته و اندامش به دیگران پیوند زده می‌شود».

برگه‌ای روی دیوار که درباره دستگاهی است که می‌تواند با آسیب زدن به بخشی از ساقه مغز باعث مرگ مغزی شود (اسکرین شات یوتیوب)

سازمان جهانی تحقیق درباره آزار و شکنجه فالون گونگ فهرستی از ۸۵۶ بیمارستان چینی و ۹۵۰۰ پزشک چینی درگیر در این جنایت را اعلام کرده است.  در چین دریایی از اعضای بدن در دسترس است. منابع این میزان بی‌انتهای عضو پیوندی چه کسانی هستند؟

تعداد مراکز پیوند عضو چین در شش‌سال پس از سال ١٩٩٩ افزایش عجیب ٣٠٠ درصدی داشته است! آمار رسمی می‌گوید در چین، تعداد عمل‌های پیوند عضو از سال ١٩٩٩ به شکلی غیرطبیعی افزایش داشته و تعداد مراکز پیوند عضو نیز رشد عجیبی داشته است؛ یعنی درست از زمانی که بازداشت غیرقانونی تمرین‌کننده‌های فالون‌گونگ آغاز شد.

در چین میلیون‌ها تمرین‌کننده فالون‌گونگ، همانند اقلیت مسلمان، ساکنان تبت و مسیحیان چین، به‌خاطر باورهایشان با آزار حزب کمونیست روبه‌رو هستند. در سال ١٩٩٩ رهبر حزب کمونیست، «جیانگ زِمین»، دستور داد که «آنها را از نظر مالی ورشکست کنید، خوش‌نامی‌شان را از بین ببرید و جسمشان را نابود کنید»، از آن پس تا امروز، هزاران نفر از آنان بازداشت شده، به قتل رسیده یا بدون هیچ نشانی مفقود شده‌اند. جداسازی اعضای بدن قسمتی از این آزار و سرکوب است.

مطالب دیگر:

گزارش تحقیقاتی : بیمارستانی برای آدم‌‏کشی (بخش اول)

گزارش تحقیقاتی : بیمارستانی برای آدم‌‌‏کشی (بخش دوم)

اخبار مرتبط