Search
Asset 2

ژنرال اسپالدینگ: جنگ روسیه علیه اوکراین مستلزم «تایید ضمنی» چین بوده است

جنگ روسیه علیه اوکراین ژیم چین اساساً به روس‌ها گفت: در طول بازی‌های المپیک حمله نکنید... آنها می‌دانستند که قرار است حمله کنند. آنها فقط
(Chris McGrath/Getty Images)

به گفته یک سرتیپ سابق نیروی هوایی آمریکا، جنگ روسیه علیه اوکراین بدون حمایت حزب کمونیست چین (ح‌ک‌چ) نمی‌توانست ادامه یابد.

ژنرال رابرت اسپالدینگ، یکی از اعضای ارشد مؤسسه هادسون، در ۳ مارس به اپک تایمز گفت: «نقطه اهرم واقعی در اینجا چین است. این واقعاً روس‌ها نیستند، چرا که روس‌ها نمی‌توانستند آنچه انجام داده‌اند را بدون تایید ضمنی چین انجام دهند.»

«رژیم چین اساساً به روس‌ها گفت: در طول بازی‌های المپیک حمله نکنید… آنها می‌دانستند که قرار است حمله کنند. آنها فقط نمی‌خواستند که بازی‌های المپیک را پشت سر بگذارند.»

اسپالدینگ خاطرنشان کرد که ح‌ک‌چ به تحریم‌های اعمال شده توسط کشورهای غربی نمی‌پیوندد. او افزود که وابستگی روسیه به حزب کمونیست چین برای اجرای جنگ خود علیه اوکراین، یک سوال حیاتی را مطرح می‌کند: آیا غرب توان اقتصادی برای اعمال تحریم‌های مرتبط علیه چین را دارد یا خیر.

اسپالدینگ گفت: «سوال در اینجا این است که آیا ما واقعاً تحریم‌های اقتصادی اعمال می‌کنیم و چین را به دلیل حمایت از روسیه منزوی می‌کنیم یا خیر».

او افزود که چین به عنوان یک «دریچه امدادی» برای روسیه عمل می‌کند و جریان نقدینگی زیادی را فراهم می‌کند، حتی در حالی که بقیه جهان تلاش می کنند شیر ماشین جنگی پوتین را ببندند. در اولین روز تهاجم روسیه، رژیم چین محدودیت‌های واردات گندم از روسیه را لغو کرد و از آن زمان گفته است که تجارت با مسکو به روال عادی خود ادامه خواهد داد.

در همین حال، ایالات متحده و متحدانش در اروپا و جاهای دیگر از تحریم‌های متعددی علیه مسکو خبر داده‌اند، از جمله ممنوعیت برخی بانک‌های بزرگ روسی از سیستم پرداخت جهانی سوئیفت و محدود کردن دسترسی بانک مرکزی آن به ۶۴۰ میلیارد دلار ذخایر ارز خارجی.

اسپالدینگ به نوبه خود تردید داشت که آیا غرب می‌تواند برای مجازات رهبری حزب کمونیست چین به خاطر حمایتش از روسیه متحد شود. او گفت که مقامات ارشد غربی بیش از حد به روابط تجاری چین متکی هستند تا اجازه انجام چنین اقدامی را بدهند.

اسپالدینگ گفت: «حزب کمونیست چین اساساً در به خدمت گرفتن صاحب‌منصبان جهان آزاد کار بزرگی انجام داده است. بسیاری از ثروت آنها در رابطه با چین گره خورده است.»

«اگر می‌خواهید اساساً ملتی را به انجام آنچه می‌خواهید وادار کنید، باید بر افراد رده بالای آن ملت فشار بیاورید. و اساساً این همان کاری است که چین با در هم تنیدگی خود در ثروت مقامات عالی رتبه انجام داده است. آنها می‌توانند سپس به آنها فشار بیاورند و به آنها تکیه کنند و این مشکل است.»

اسپالدینگ گفت که این باور که پیوندهای تجاری با حزب کمونیست چین باید به هر قیمتی حفظ شود، دموکراسی را در سراسر جهان تضعیف می‌کند، و اینکه وابستگی آمریکا به چین، اقتدارگرایی را در داخل کشور برمی‌انگیزد.

مطالب دیگر:

زلنسکی: اگر انفجاری در نیروگاه هسته‌ای اوکراین رخ دهد، پایان اروپاست

اوکراین و روسیه بر سر «راه‌های بشردوستانه» برای تخلیه غیرنظامیان توافق کردند

اوکراین در گفتگو با روسیه به دنبال آتش‌بس و راه‌‌های بشردوستانه برای تخلیه غیرنظامیان است

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی