Search
Asset 2

مقامات حزب کمونیست چین تبلیغات ضد‌آمریکایی راه می‌اندازند درحالی‌که خانواده‌هایشان را برای زندگی به ایالات متحده می‌فرستند

مقامات حزب کمونیست چین تبلیغات ضد‌آمریكایی راه می‌اندازند درحالی‌که خانواده‌هایشان را برای زندگی به ایالات متحده می‌فرستند دروغ‌های کمونیست
(Noel Celis /AFP via Getty Images)

شعبه چینی آزمون انگلیسی به‌عنوان یک زبان خارجی (تافل)، آزمونی اجباری برای افراد غیر‌بومی برای تحصیل در ایالات متحده، برای ثبت‌نام متقاضیان سال ۲۰۲۱، در ۱۰ صبح در ۱۴اکتبر۲۰۲۰ آغاز به کار کرد. طی ۵ دقیقه، همه ردیف‌های آزمون از ژانویه تا اوت ۲۰۲۱ در پکن و شانگهای پر شد.

این عجله تا حدی ناشی از محدودیت‌های سایت آزمون به‌خاطر پاندمی ویروس کرونا بود. اما پر‌شدن تمام جایگاه‌ها طی ۵ دقیقه همچنان غیرمنتظره بوده و کاملاً در تضاد با تبلیغات ضد‌آمریکایی است که ازسوی حزب کمونیست چین طی چند ماه گذشته انجام شد.

برخی از کاربران اشاره کردند که بسیاری از مقامات برجسته ضد‌آمریکایی فرزندان خود را برای اقامت در ایالات متحده فرستاده‌اند. این مقامات شامل یانگ جیچی (مدیر دفتر مرکزی کمیته امور خارجه)، جِنگ شوانگ (معاون نماینده دائمی چین در سازمان ملل)، هوآ چونیینگ (مدیر بخش اطلاعات وزارت امور خارجه)، هو شیجین (سردبیر گلوبال تایمز) و جین کانرونگ (رئیس مطالعات بین‌الملل در دانشگاه رنمین) هستند.

برای ارائه شرح مختصری درباره شخصیت‌های متناقض این مقامات، به یکی از مطلب‌های گذاشته‌شده در اینترنت، به عبارتی ذکر‌شده از قول سیما نان، محقق حامی حزب کمونیست چین اشاره می‌شود. او وقتی مورد سؤال قرار گرفت که چند ساعت پس از اعلام آمریکا به‌عنوان «دشمن کل جهان» و «یک تومور بزرگ»، برای دیدار با خانواده در‌حال پرواز به آمریکا بود، پاسخ داد: «مقابله با آمریکا شغل من است و ملاقات یا ماندن در ایالات متحده زندگی من است.»

خروج بی‌پایان

حزب کمونیست چین اغلب میهن پرستی افراطی را در تبلیغات خود گنجانده است. یک نمونه این است که در‌حالی‌که کشورهای غربی‌، به‌ویژه ایالات متحده را نکوهش می‌کند، از خودش تجلیل می‌کند.

اعضای ارتش سایبری حزب کمونیست چین در فضای مجازی نوشتند: «مردم چین اکنون ثروتمند هستند، آنها می‌توانند هرچه را که می‌خواهند بخورند و هر جا که ممکن است بروند و لذت ببرند. چرا برخی هنوز فکر می‌کنند که چمن در آن طرف [در کشورهای خارجی] سبزتر است؟»

یک کاربر اینترنتی پاسخ داد: به‌خاطر آزادی است«مانند هوا، شما ممکن است متوجه اهمیت آن نشوید، اما وقتی درحال خفگی باشید، می‌دانید که چقدر ارزشمند است.»

«هنگامی که می‌خواهید اعتقادتان را عملی کنید، هنگامی که آپارتمان شما به دست دولت تخریب می‌شود، هنگامی که فرزند شما با یک واکسن جعلی فلج می‌شود، هنگامی که رئیس‌تان نمی‌تواند به شما پول پرداخت کند، هنگامی که پس‌اندازتان را در تقلب مالی از دست می‌دهید، هنگامی که عزیزان‌تان را در پاندمی از دست می‌دهید، هنگامی که سیل تمام اشیاء با‌ارزش شما را از بین می‌برد … هنگامی که به دنبال حمایت از حقوق قانونی خود هستید، می‌توانید چهره واقعی حزب کمونیست چین را ببینید. به‌عنوان یک انسان تمام شرافت خود را از دست خواهید داد، در روند طولانی درخواست تجدید‌نظر درباره مشکل‌تان گیر خواهید کرد، یا ممکن است از طرف مسئولان متوقف و روانه زندان شوید.»

دموکراسی، آزادی عقیده، حقوق بشر، سیستم حقوقی، محیط و احساس امنیت در کشورهای دموکراتیک برخی از عوامل اصلی درخصوص جذب مردم چین است. طی چند ماه گذشته، حزب کمونیست چین به‌خاطر جریان دروغ‌پردازی‌ها و اطلاعات غلط و همچنین حملاتش به کشورهای غربی، منزوی‌تر شده است. همانطور که در رابطه با محبوبیت آزمون تافل دیده می‌شود، مردم چین هنوز رؤیای مهاجرت به ایالات متحده را در سر دارند.

کانادا همچنین سالانه حدود ۳۰هزار مهاجر چینی جذب می‌کند. پس از اینکه منگ وانژو، معاون رئیس هیئت مدیره و مدیر مالی هوآوی، در دسامبر۲۰۱۸، در کانادا بازداشت شد، گرچه حزب کمونیست چین به‌طور مکرر کانادا را مورد توهین قرار داد، اما به نظر نمی‌رسد روند مهاجرت از چین به کانادا کند شود.

طبق گزارش سال ۲۰۱۸، دانشگاه مشهور تسینگهوا، تنها ۱۹درصد از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه که برای ادامه تحصیلات به ایالات متحده رفته بودند، پس از اتمام تحصیلات به چین بازگشتند. شرکت نیو اورینتال (شین دونگ نیش)، بزرگترین شرکت آماده‌سازی برای آزمون انگلیسی در چین، در سال ۲۰۱۹، مقاله‌ای منتشر کرد که می‌گوید تنها ۲۸درصد از دانشجویان چینی پس از گذراندن تحصیلات‌شان در خارج از کشور به چین بازگشتند.

برای توضیح این وضعیت، معاون رئیس در تسینگهوا درباره تفاوت کیفیت زندگی بین چین و سایر کشورها صحبت کرد. به‌عنوان مثال، در ایالات متحده می‌توان پس از چند سال کار برای خرید خانه وام مسکن گرفت. در چین، صاحب‌ خانه شدن برای نسل‌های جوان بسیار دشوارتر است زیرا متوسط قیمت مسکن در مقایسه با سطح درآمد بسیار گران‌تر است. علاوه‌بر این، ایالات متحده همچنین از ثبات قیمت نسبتاً بیشتری برخوردار است و هزینه زندگی پایین‌تر است.

شو چنچانگ، استاد ریاضیات دانشگاه پکن، با این دیدگاه موافق است. او گفت که انجام تحقیق در چین بسیار چالش‌برانگیزتر از کشورهای غربی است. علاوه‌بر دشواری در تأمین بودجه، سیستم فاسد و کلاهبرداری گسترده در داده‌ها همچنین برای کسانی که می‌خواهند حرفه علمی‌شان را در چین دنبال کنند ترسناک است.

درس‌هایی از جانبداری از حزب کمونیست چین

درحالی‌که امروزه بسیاری از چینی‌ها اقامت در کشورهای غربی را انتخاب می‌کنند، کسانی که در سال‌های اولیه ظهور حزب کمونیست چین، فریب دروغ‌های حزب را خورده و تصمیم به ماندن در کنار این رژیم کمونیستی را گرفتند، غالباً درطی کمپین‌های سیاسی آن قربانی شدند.

هو فنگ و لی شنژی، دو دانشمند برجسته در چین و طرفداران پرشور مائو زدونگ و همچنین حزب کمونیست چین در سال ۱۹۴۹، هر دو چند سال بعد درس عبرت‌شان را گرفتند. مائو در سال ۱۹۵۵ هو را به عنوان ضدانقلاب هدف قرار داد و هو تا سال ۱۹۷۹، چند سال قبل از مرگ در زندان بود. همچنین لی در سال ۱۹۵۷، به‌عنوان راست‌گرا و بعداً به‌عنوان منتقد شدید از اقتدارگرایی رژیم کمونیستی چین، مورد حمله قرار گرفت.

بسیاری از این دانشمندان آزادی انتخاب مسیر‌شان را داشتند. چیانگ کای شِک، رئیس‌جمهور اسبق جمهوری چین، قبل از فرار به تایوان، طرحی را برای نجات حدود ۱۰۰۰ دانشمند و ترتیب سفر آنها به تایوان را در دسامبر ۱۹۴۸ آغاز کرد. اما تعداد اندکی از روشنفکران دعوتش را پذیرفتند و موافقت کردند که نقل‌مکان کنند.

از بین ۸۱ عضو آکادمی سینیا، آکادمی ملی جمهوری چین، فقط ۱۰ نفر به تایوان، ۱۲ نفر به کشورهای دیگر رفتند و ۵۹ نفر باقیمانده در سال ۱۹۴۹ در سرزمین اصلی چین باقی ماندند. علاوه‌بر این، در میان پنج‌هزار دانشمند چینی که در کشورهای دیگر بودند، بیش از دو هزار نفر در پایان سال ۱۹۵۶ به چین بازگشتند و امیدوار بودند که با دانش خود بتوانند به جامعه کمک کنند.

اما آنچه بعد اتفاق افتاد غیر‌منتظره بود:

وو می، یکی از بنیانگذاران ادبیات تطبیقی چینی، به‌خاطر امتناع از پیروی از خط‌مشی حزب در حمله به کنفوسیوس، به عنوان ضد‌انقلاب برچسب‌گذاری شد.

چیان دوانشنگ، یکی از مقامات عالی‌رتبه که ازسوی چیانگ کای شِک مورد تحسین قرار گرفت، مجبور شد در کنگره خلق پکن در سال ۱۹۵۷، قبل از اینکه به عنوان راست‌گرا مورد هدف قرار گیرد، از خودش انتقاد کند.

ژو شوشیان، یکی از پیشگامان علوم کامپیوتر در چین، به کار اجباری در استان دور‌افتاده جیانگشی  منتقل شد. او دچار اختلال روانی شد و بعداً خودکشی کرد.

چیان جین، یکی از عوامل سازنده سلاح هسته ای، موشکی و فناوری ماهواره‌ای چین، در جریان انقلاب فرهنگی به‌عنوان ضدانقلاب هدف قرار گرفت. در آن زمان شعاری گفته می‌شد: «کسانی که انگلیسی می‌دانند جاسوس آمریکایی هستند. کسانی که روسی بلد هستند جاسوس شوروی هستند.» چیان اتهام جاسوس‌بودن را انکار کرد و تا حد مرگ مورد ضرب‌و‌شتم قرار گرفت.

دونگ جیانی در شانگهای متولد شد و فارغ‌التحصیل رشته پزشکی از دانشگاه هاروارد است. پس از بازگشت به شانگهای در سال ۱۹۵۲، مدیر بخش اورولوژی در بیمارستان هویی‌مین شد. در سال ۱۹۵۷ به‌عنوان راست‌گرا طبقه‌بندی شد و برای کار اجباری به جیابیانگو در استان شانشی فرستاده شد. همسرش گو شیائوینگ، فارغ‌التحصیل یکی از کالج‌های ایالات متحده، به دنبال او رفت، اما متوجه شد که گوشت بدنش خورده شده و فقط سرش از اسکلت بدنش آویزان شده است.

جیابیانگو با وزش باد شدید و سرمای شدید بخشی از صحرای گوبی در شمال غربی چین بود. در طی جنبش جهش بزرگ به جلو، بیش از ۳۰۰۰ روشنفکر راست‌گرا برای کشت محصولات و تغذیه به آنجا اعزام شدند. آنها با‌ کم‌شدن غذا، علف، موش، مارمولک و حتی مواد زائد انسانی را می‌خوردند و برخی به آدم‌خواری روی آوردند. تا سال ۱۹۶۰، فقط کمتر از ۱۰۰۰ نفر زنده بودند.

آنچه در جیابیانگو رخ داد تنها یکی از فاجعه‌های بی‌شمار چین بود که به دست حزب کمونیست چین ایجاد شد. آرزو و اندیشه روشنفکران بی‌شماری درخصوص این رژیم کمونیستی با واقعیت سختی روبرو شد.

آنها عبارتند از: چن یینکه (یکی از شناخته‌شده‌ترین مورخان چین در قرن ۲۰)، یی چیسان (یکی از پیشگامان فیزیک مدرن در چین)، شی جیارونگ (یکی از بنیانگذاران انجمن زمین‌شناسی چین)، چن منگجیا (شاعر و باستان‌شناس)، ما یینچو (اقتصاددان)، زوج زنگ ژائولون (معاون وزیر آموزش و پرورش سابق) و یو دایین (استاد دانشگاه پکن)، وانگ رونگبین (توسعه‌دهنده اصلی زیردریایی نسل اول چین)، فنگ زیکائی ( نقاش)، شیائو گوانگیان (پتروشیمی)، زوج فو لی (مترجم) و ژو میفو، یو گوانگیو (کارشناس هوا فضا) و ژان آنتای (دانشمند).

طبقه نخبگان کمونیست

برای کنترل بیشتر سیاست و اقتصاد چین، مقام ارشد سابق، وانگ ژن پیشنهاد کرد که یکی از فرزندان هر مقام حزب کمونیست چین در سیاست و دیگری در تجارت درگیر شود (درحالی‌که شهروندان متوسط فقط اجازه داشتن یک فرزند را داشتند، مقامات عالی‌رتبه مجاز به داشتن دو فرزند بودند). با این برنامه‌ریزی، فرزندان مقامات این رژیم کمونیستی می‌توانستند از ارتباطات سیاسی‌شان برای سودآوری تجارت‌شان استفاده کنند. درنتیجه، شاهزاده‌های بزرگ در دهه ۱۹۸۰، ثروت زیادی کسب کردند. یک دهه بعد، از ترس علنی‌شدن این دارایی‌های هنگفت که ممکن است چهره «باشکوه» حزب را مخدوش کند، مقامات ارشد ترغیب شدند فرزندان‌شان به خارج از کشور بفرستند.

بر اساس گزارشی از رادیو آسیای آزاد در سال ۲۰۱۱، حدود ۷۴.۵درصد از فرزندان مقامات حزب کمونیست چین در سطوح وزیر یا بالاتر (ازجمله کسانی که بازنشسته شده بودند) اقامت دائم یا تابعیت ایالات متحده را بدست آورده‌اند. این درصد حتی برای نوه‌های مقامات به ۹۱ درصد رسیده بود.

یک بررسی همچنین نشان داد که ۹۱درصداز اعضای کمیته مرکزی حزب کمونیست چین عضوی از خانواده‌ دارند که به خارج از کشور مهاجرت کرده است. حتی برای سازمان حسابرسی، کمیته مرکزی برقراری نظم، ۸۸درصد از اعضای آنها دارای عضوی از خانواده هستند که به خارج از کشور مهاجرت کرده است. به‌عنوان مثال، جیانگ ژیچنگ (نوه رهبر سابق حزب کمونیست چین، جیانگ زمین)، چن یوان (پسر چن یون)، لیو چائوینگ (دختر لیو هوآچینگ) و دختر یوان مو شهروندان ایالات متحده هستند. بو گواگوا (پسر بو شیلای) و نوه وو گوانژنگ اقامت دائم ایالات متحده را به دست آوردند. زنگ ویی (پسر زنگ چینگ‌هونگ) ساکن استرالیا است.

به گفته یک مقام ضد فساد، تحقیقات در سال ۲۰۱۴ نشان داد که بیش از ۴.۲میلیون مقام رسمی در برخی از موارد طی ۳۰ سال گذشته مرتکب فساد شده‌اند. حدود ۱۰هزار نفر از این مقامات فاسد به خارج از کشور فرار کرده بودند، در‌حالی که حدود ۷۰۰۰ نفر در ایالات متحده مخفی شده بودند. سایر منابع نشان دادند که ۱۰هزار مقام حداقل یک تریلیون یوآن یا ۱۴۹ میلیارد دلار به خارج از کشور منتقل کرده‌اند.

یک گزارش نشان داد که ۳۲۲۰ نفر در چین دارایی‌هایی به ارزش بیش از ۱۰۰میلیون یوآن دارند (بدون درنظرگرفتن دارایی‌های آنها در خارج از کشور). در این میان، ۲۹۳۲ نفر (۹۱درصد) از فرزندان مقامات ارشد حزب کمونیست چین هستند و ثروت آنها به ۲تریلیون یوآن (۲۹۹میلیارد دلار) می‌رسد.

ویکی‌لیکس همچنین فاش کرد که مقامات حزب کمونیست چین حدود ۵۰۰۰ حساب در بانک‌های سوئیس دارند و دو سوم آنها مقامات مرکزی این رژیم کمونیستی هستند. از معاونین نخست‌وزیر، رئیس بانک‌ها و وزیران گرفته تا اعضای کمیته مرکزی، تقریباً همه آنها در آنجا حساب دارند.

یک کاربر اینترنتی ماهیت چندگانه مقامات حزب کمونیست چین را توصیف کرد:

مطالعه مانیفست کمونیست از آلمان.

خواندن اینترناسیونال از فرانسه.

تعهد به پرچم چکش و داس از اتحاد جماهیر شوروی.

داشتن یک حساب بانکی در سوئیس.

داشتن اقامت دائم در ایالات متحده، کانادا یا استرالیا،

در حالی که قاطعانه به مردم عادی چین می‌گویند:

«ما هرگز سیستم غربی را در نظر نخواهیم گرفت!»

پناهگاه‌های امن کمتر

مقامات چینی با سرمایه‌گذاری در «گذرنامه طلایی» مانند قبرس به دنبال تابعیت اتحادیه اروپا بوده‌اند. هر کسی که ۲.۵میلیون یورو سرمایه‌گذاری کند می‌تواند شهروند قبرس شود و گذرنامه‌اش در ۲۷ کشور اتحادیه اروپا مورد پذیرش قرار می‌گیرد. گزارش‌ها نشان داده است که از زمان اجرای این برنامه در سال ۲۰۱۳، نزدیک به ۵۰۰ نفر از مردم چین پاسپورت قبرس را به این طریق دریافت کرده‌اند.

به‌خاطر تدوین مقررات کمیسیون اروپا، قبرس در سال ۲۰۱۹، تعداد ۲۶ گذرنامه از این دست را لغو کرد که شامل برخی از دارندگان گذرنامه متولد چین می‌شود. در اکتبر ۲۰۲۰، قبرس اعلام کرد که برنامه «گذرنامه طلایی» را در اول نوامبر متوقف می‌کند، بنابراین از سوءاستفاده مقامات حزب کمونیست چین از این برنامه جلوگیری می‌کند.

مشابه آن، ایالات متحده همچنین سیاست‌های مهاجرتی‌اش در رابطه با چین را بازبینی کرده است. یک دلیل نگرانی آنها جاسوسی و سرقت مالکیت معنوی است. آمار نشان داد که ۹۰درصد موارد جاسوسی اقتصادی در ایالات متحده در ۷ سال گذشته مربوط به چین بوده است، همچنین دو سوم موارد جاسوسی فکری مربوط به چین بوده است. مدیر اف‌بی‌آی، کریستوفر ورای، اخیراً اذعان کرد که ایالات متحده به‌طور متوسط هر ۱۰ ساعت پرونده جاسوسی جدیدی را که مربوط به چین بود تشکیل می‌داد.

برای جلوگیری از نفوذ حزب کمونیست چین، مایک پمپئو ، وزیر امور خارجه آمریکا، در اول سپتامبر۲۰۲۰ اعلام کرد که مؤسسات کنفوسیوس تا پایان سال جاری بسته خواهد شد. خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده نیز در تاریخ ۲اکتبر اعلام کرد که دفترچه راهنمای خط‌مشی خود را درخصوص  عدم پذیرش «براساس عضویت یا وابستگی به حزب کمونیست یا هر حزب خودکامه دیگر» به‌روزرسانی کرده است.

نوشته: مینگهویی

نظرات بیان شده در این مقاله، نظرات نویسنده است و لزوماً منعکس کننده نظرات اپک تایمز نیست.

مطالب دیگر:

کمپین ترامپ شکایت خود را برای رای‌‌‌‌‏های دیرهنگام جورجیا به دادگاه برد

دونالد ترامپ: کار را به دادگاه عالی می‌‌‌‌‏کشانیم تا رای‌‌‌‏گیری متوقف شود

درباره خطرات «برابری» – قسمت اول

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی