با اینکه میتوانست تابستان خود را بهراحتی در دبی بگذراند، این دختر ۲۱ سالهی ایرانی ساکن دبی ترجیح داد تا در تور «دوچرخهسواری برای آزادی» (Ride2Freedom) شرکت کند. او و چند جوان دیگر برای آگاهسازی مردم از آزار و اذیت «فالون گونگ» (یا فالون دافا) در چین، از «لس آنجلس» تا «نیویورک» را دوچرخه سواری کردند. این گروه قصد دارد تا ۵ کودک یتیم را که والدینشان به دلیل باور و اعتقاداتشان توسط حزب کمونیست چین جان خود را از دست دادهاند، نجات دهند.
در نامهای سرگشاده که این گروه به «باراک اوباما» نوشته، آمده است، تیم «Ride2Freedom» شامل ۲۴ جوان بهنمایندگیاز ۱۶ کشور جهان است که قصد دارند ۳هزار مایل (حدود ۵ هزار کیلومتر) از خاک آمریکا را دوچرخهسواری کنند تا کودکان یتیم بازمانده از آزار و شکنجهی پیروان فالون گونگ را نجات دهند. فالون گونگ (یا فالون دافا)، یک روش معنوی است که ریشه در فرهنگ سنتی چین دارد و بر زندگی مبتنی بر اصول «حقیقت، نیکخواهی، بردباری» تأکید میکند. در این نامه آمده است، «پیروان فالون گونگ در چین بهخاطر اعتقاداتشان همچنان زندانی، شکنجه و کشته میشوند. بدتر از آن فرزندان آنها بیخانمان و رها شده و هیچکس مراقب آنها نیست.»
«توانایی» متولد ایران است. خانوادهاش زمانی که او ۱۱ سال داشت به دبی مهاجرت کردند. او تحت تأثیر ایدهی «دوچرخهسواری برای آزادی» قرار گرفت. بهگفتهی خودش، در ابتدا تصور نمیکرده که قادر به انجام این کار باشد. وی گفت: «ازطریق اینستگرام از این پروژه باخبر شدم. متوجه شدم که ایدهای بزرگ و شگفتانگیز است.»
آرزویی مشترک
بهگفتهی توانایی، همهی این دوچرخهسواران جوان یک آرزو دارند، «ما خواهان آزادی عقاید در چین هستیم، میخواهیم به کسانی که به حقیقت، نیکخواهی و بردباری معتقدند، کمک کنیم. میخواهیم آگاهی مردم افزایش یابد.»
این گروه درطول مسیر خود با مردم گفتوگو کردهاند، توسط نمایندگان ایالتی مورد تقدیر قرار گرفتهاند، کنفرانس مطبوعاتی برگزار کردهاند، از ایستگاههای پلیس بازدید کردهاند، در فروشگاهها عکس گرفتهاند، سخنرانی کردهاند و خبرها و داستانهای خود را در رسانههای اجتماعی به اشتراک گذاشتهاند. آنها در ۱۷ ژوئیه در واشنگتن یک راهپیمایی خواهند داشت و خواهان ملاقاتبا رئیس جمهور آمریکا هستند. در سازمان ملل متحد نیز سخنرانی خواهند کرد.
توانایی گفت: «من فقط میخواهم به آنها بگویم تا به حمایتشان از ما ادامه دهند. ما ازسوی پیروان فالون گونگ صحبت خواهیم کرد. ما باید صدای آنها باشیم، تا مردم از خواب بیدار شوند و وقتی از یک نسلکشی آگاه شوند، همهی آنها برخواهند ایستاد.» وی اظهار داشت، رسانههای اجتماعی، ابزاری قدرتمند هستند و مردم میتوانند با حمایت خود از تور Ride2Freedom در «فیسبوک»، «اینستاگرام»، «توئیتر» و دیگر رسانهها به ما کمک کنند.
از نظر توانایی، آمریکا، سرزمین آزادی عقیده، بیان و اطلاعات است و از آنجایی که این موضوع در طبیعت و سرشت این کشور است، میخواهم که رهبران و همهی مردم از آزادی عقیده در چین نیز حمایت کنند. به عقیدهی وی مهم نیست انسان اهل کجا باشد؛ «ما همه خواهر و برادر هستیم»، فرقی نمیکند از ایران، آرژانتین، آمریکا یا هر جای دیگر باشیم… «اگر از حق آزادی عقیده برخورداریم، و اگر کسی این حق را ندارد، باید برای گرفتنش به او کمک کنیم.»
او نمیدانست که آیا قادر است از این راه زبان پیروان فالون گونگ باشد و ازسوی آنها صحبت کند یا نه.
او و پدرش در اواسط ماه مه به نیویورک سفر کردند تا در کنفرانس بینالمللی تبادل تجربهی فالون دافا شرکت کنند و سپس به یک سفر تفریحی در آمریکا بروند.
قرار بود تا این سفر در اوایل ژوئیه تمام شود. تور Ride2Freedom در اول ژوئیه آغاز شد. توانایی گفت: «وقتی این سفر تفریحی تمام شد، به پدرم گفتم میخواهم به تور Ride2Freedom ملحق شوم و پدرم بسیار استقبال کرد.» وی با خنده افزود که «این تقدیر من بود.»
توانایی که بهتازگی از رشتهی تولید فیلم و روزنامهنگاری از دانشگاه فارغالتحصیل شده، وقت آزاد برای شرکت در این تور را داشت.
برخی از این دوچرخهسواران مجبور بودند مجوزی مخصوص برای شرکت در این سفر بگیرند. توانایی اظهار داشت: «بسیاری از این دوچرخهسواران، دبیرستانی و حتی جوانتر هستند. وقتی مدرسهی آنها به اهمیت این پروژه پی بردند، به آنها اجازهی غیبت از مدرسه را دادند.»
بهگفتهی توانایی، «هر کدام از آنها به من چیزی جدید یاد داده است. احساس میکنم، همه به هم نزدیک شدیم. همه مثل خواهر و برادر هستیم. ما باید قدر این لحظات را بدانیم.»
توانایی گفت، نمیداند سختترین قسمت این سفر چه بود. بهگفتهی وی، از آنجایی که از خاور میانه میآمد، عادت به هوای سرد نداشت و بنابراین دوچرخهسواری در هوای سرد کوهستان «راکی» بسیار دشوار بود. او قبلاً تجربهی چنین چیزی را نداشته است. «چادر زدن در راهها و جنگلها» متفاوت از زندگی لوکس در دبی است. اما قسمت سرگرمکنندهی آن با دشواری همراه است. او معتقد است که «بعد از غلبه بر دشواریها، به آنها خواهی خندید.»
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.