در دهه ۱۹۵۰ یک مسابقه تلویزیونی به نام «گفتن حقیقت» برگزار شد. این برنامه چندین بار باز تولید شد، اما قالب اصلی خود را حفظ کرد. در این مسابقه یک گروه از افراد سلبریتی، سعی میکنند کشف کنند که کدام یک از سه شرکت کننده حقیقت را بیان میکند، زیرا همه آنها ادعا میکردند یک فرد با پیشینههایی یکسان هستند.
من در حال فکر کردن به آن برنامه و شباهت آن با داستانها و ادعاهای متناقضی که «متخصصان» در ۱۶ ماه گذشته در رابطه با پاندمی منتشر کردهاند بودم.
افرادی شامل دو رئیس جمهور ایالات متحده، دکتر آنتونی فاوچی، مشاور ارشد پزشکی رئیس جمهور، دکتر تدروس آدانوم، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی و دکتر روچل ولانسکی، رئیس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، همه اظهاراتی کردهاند که در آن زمان ادعا میکردند دقیق و مبتنی بر علم بوده، اما نادرست از آب در آمده است.
دکتر تدروس ادهانوم، در ابتدا ادعاهای طرح شده در خصوص منشأ ویروس در آزمایشگاه ووهان چین را رد کرد و آنها را «بسیار بعید» دانست. اما حالا او میگوید که نتیجهگیری رد کردن نشت ویروس از آزمایشگاه «زودهنگام» بوده است.
در ابتدا دکتر فاوچی استفاده از ماسک را بیتاثیر دانست. فاوچی در نامهای به سیلویا بورول، وزیر بهداشت در دوره دولت اوباما، نوشت «ماسکها مخصوص افراد آلوده است تا از انتقال عفونت به افراد دیگر جلوگیری کند نه اینکه از افراد غیرآلوده در برابر ابتلا به این بیماری محافظت کند.» فاوچی گفت «ماسک معمولی در جلوگیری از ویروس، که به اندازه کافی کوچک است تا از مواد عبور کند مؤثر نیست» اما حالا او خلاف این را میگوید.
برخی افراد این نظرات و نظرات دیگر را زیر سؤال میبرند. آنها به خاطر بدبینی از ورود به شبکههای اجتماعی منع شدند و بهعنوان گسترش دهنده اطلاعات غلط خوانده شدند.
انگلیس، که یکی از بالاترین میزان واکسیناسیون در جهان را دارد، به دلیل شیوع نوع دلتای ویروس کرونا شاهد افزایش موارد ابتلا به کووید۱۹ است.
نخست وزیر اسرائیل نفتالی بنت میگوید واکسن فایزر در برابر نوع دلتا «ضعیفتر» است. این ادعا، بعد از این مطرح شد که پیشتر «متخصصان» به ما گفته بودند، این دارو علیه این گونه موثر است. کدام درست است؟ جای تعجب نیست که مردم گیج شدهاند.
دبیر مطبوعاتی کاخ سفید، جن پساکی میگوید که دولت با رسانههای اجتماعی در مورد آنچه که آنها اجازه میدهند در سیستم عاملهای خود ارسال شود در «ارتباط منظم» است. جو بایدن گفته است که افرادی که اطلاعات غلط منتشر میکنند «مردم را میکشند.» آیا این درست است؟
دولت و روسای شرکتهای رسانههای اجتماعی که مبالغ زیادی را به کارزارهای سیاسی بایدن و دیگر دموکراتها کمک کردهاند، اکنون ادعا دارند که توانایی تمایز بین حقیقت و دروغ را دارند.
اما سابقه آنها برای اکثریت قریب به اتفاق افرادی که چیزی بیش از افراد به اصطلاح متخصص نمیدانند اعتماد و اطمینان ایجاد نمیکند. از کجا بدانیم وقتی گفتههای قبلی با مشکل روبرو شدهاند میتوان به اظهارات آینده آنها اعتماد کرد؟
مسلماً افرادی بودهاند که غیرمسئولانه اقدام به انتشار اطلاعات غیرقانونی کردهاند، مانند اینکه واکسنها باعث ناباروری میشوند، و همچنین گزارشهای گمراه کنندهای که در رسانهها پخش شده که ترس عمومی را افزایش داده است.
شاید برنامه «گفتن حقیقت» بتواند نوعی سِرُم حقیقت باشد، و دکتر فاوچی، دکتر تدروس آدانوم، دکتر ولانسکی و جو بایدن باید شرکتکنندگان برنامه باشند.
در این برنامه سناتور رند پاول که منتقد دکتر فاوچی است، گزارشگر کاخ سفید فاکس نیوز، و پیتر دوسی، که تقریباً در مقابله با اظهارات مقامات دولت بایدن تنها بوده است، حضور داشته باشد، و همینطور یک شهروند عادی که از همه این رهنمودها پیروی میکند، اما به هر حال مبتلا به کووید۱۹ شده و به سختی زنده مانده است.
این برنامه تلویزیونی میتواند آموزنده و همچنین سرگرم کننده باشد. حتی ممکن است حقیقت را با آن کشف کنیم.
جان کالوین توماس بیش از ۳۵ سال است که ستون نویس، نویسنده و مفسر است. آخرین کتاب وی «تاریخ انقضای آمریکا، سقوط امپراتوریها و ابرقدرتها و آینده ایالات متحده» است.
نظرات بیان شده در این مقاله نظرات نویسنده است و لزوماً منعکس کننده نظرات اپکتایمز نیست.
مطالب دیگر:
دیدگاه: آیا بیل گیتس انسان خوبیست؟