Search
Asset 2

رژیم چین طی یک عملیات جاسوسی، خارجی‌ها را هنگام سفر به چین تحت نظر قرارداده است

خارجی رژیم چین طی یک عملیات جاسوسی، خارجی‌ها را هنگام سفر به چین تحت نظر قرارداده است وسایل نقلیه نیز با یک سیستم «هوشمند نظارت بر وسایل
نمایش سیستم شناسایی چهره و هوش مصنوعی بر روی نمایشگرهایی در محوطه بنتیان شرکت هواوی در شنجن چین در ۲۶ آوریل ۲۰۱۹ (Kevin Frayer/Getty Images)

بر اساس آخرین درز اطلاعات توسط یک موسسه چینی، بیش از ۵۰۰۰ خارجی در زمان بازدید از سرزمین چین بین سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ تحت نظر بودند. برخی از این افراد می‌گویند که آن‌ها تنها برای یک روز در چین بودند و یا فقط از شانگهای عبور می‌کردند.

یک کارشناس امنیت سایبری بیان می‌کند که این اطلاعات فاش شده، از نظر پیچیدگی منحصر به فرد است؛ مثلا در آن‌ها از شناسایی چهره و مجموعه‌ای از شناسه‌های پاسپورت استفاده شده‌است.

در این درز اطلاعات بیش از ۱/۱ میلیون سابقه تجسس یافت شده از جمله اطلاعات ۲۵۰۰۰ «فرد مظنون» و ۵۰۰۰ خارجی شامل مقامات دولتی و کارکنان میتسوبیشی یا شرکت عظیم آمریکایی تری ام.

طبق گفته شرکت رسانه‌‌ای استرالیا، هکرها یک پایگاه اطلاعاتی محافظت‌نشده را با عنوان «تروریست‌های اویغور» بر روی پلتفرمی متن‌باز پیدا کردند و آن را به مقامات امنیتی استرالیا، سازمان‌های رسانه‌ای و موسسات امنیت سایبری در کانبرا ارائه دادند.

این اطلاعات توسط اداره امنیت عمومی چین (PSB) گردآوری شده و شامل تصاویر شناسایی چهره و وسیله نقلیه، اطلاعات مهاجرتی، گزارشات مخبران، جزئیات پاسپورت و تصاویر خارجی‌ها می‌شود و این اطلاعات در زمان سفر آن‌ها در سال ۲۰۱۷ به شانگهای جمع‌آوری شده‌است.

بیش از ۱۶۱ شهروند استرالیایی هنگامی که در سال ۲۰۱۸  از ایست بازرسی مخصوص مهاجران در فرودگاه بین‌المللی پودانگ شانگهای گذشتند، تحت نظر گرفته شدند.

همچنین فهرستی از افراد تحت نظر شامل اطلاعات کارکنانی از ۹۷۶ شرکت چینی و خارجی پیدا شده‌است.

افراد درون این فهرست، به دلیل دسترسی داشتن به مواد شیمیایی خطرناک، داروها و یا مواد مناسب تولیدات احتراقی مورد رهگیری قرار گرفتند. یک چهارم از این شرکت‌ها نظیر تری ام، میتسوبیشی و شرکت بزرگ دارویی آلمانی بایر، مالکیتی خارجی دارند.

۴۸ نفر از کارکنان، با ورود به بندر جین‌شان شانگهای توسط دوربین‌های شناسایی چهره، تحت نظر گرفته شدند.

وسایل نقلیه نیز با یک سیستم «هوشمند نظارت بر وسایل نقلیه» رهگیری می‌شوند؛ سیستمی که مالکان را در صورت سر و کار داشتن با مواد خطرناک، مجبور به نصب یک جی‌پی‌اس تحت پیگرد می‌کند.

همچنین افرادی استرالیایی از شرکت ارنست و یانگ، تلسترا، بانک ملی استرالیا، شرکت کشاورزی استرالیا، وزارت امورخارجه و یک گروه رسانه‌ای، از این تجسس اطلاعاتی در امان نماندند.

جنیس مانینگ، مالک انتشارات مدیویک، به شبکه ای‌بی‌سی گفت که او تنها برای یک توقف یک‌روزه در شانگهای بوده‌است.

مانینگ اظهار داشت: «من بیش از هرچیز دیگری گیچ و متعجب شده‌ام».

او افزود: «احتمالا نام من به این خاطر در بعضی از پایگاه‌های اطلاعاتی ظاهر شده که در مسیر حرفه‌ای خود با برخی از مقامات ارشد رسانه‌ای در ارتباط بوده‌ام».

متیو وارن، استاد امنیت سایبری در موسسه تکنولوژی رویال ملبورن که به عینه شاهد نحوه عملکرد شبکه جاسوسی پکن بوده‌است بیان کرد که حتی اشخاصی در سطح محلی نیز در پیشبرد تجسس رژیم چین نقش دارند.

او در ایمیلی به اپک‌تایمز نوشت: «این پایگاه اطلاعاتی نشان می‌دهد که تا چه اندازه شبکه مداربسته تلویزیونی حزب کمونیست چین با سیستم‌های زیست‌سنجی همکاری نزدیکی دارد تا تمام ابعاد نظارت دقیق را در نظر داشته باشد».

او با اشاره به پهپادهای جاسوسی با فناوری ۵G که در سفر قبلی‌اش به چین به او نشان داده بودند گفت: «این مسئله نشانگر آن است که دولت چین سیستم کاملا یکپارچه‌ای دارد که حتی شامل پهپادها نیز می‌شود».

مطالب دیگر:

استراتژی رژیم چین، پیروزی بر دشمن بدون شلیک حتی یک گلوله است (بخش ۲)

ترامپ درنظردارد گردهمایی بزرگی برگزار کند

ترامپ: طرح زیرساختی بایدن موجب انتقال مشاغل از آمریکا به چین می‌شود

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی