شهرداری تهران برای هفتمین سال متوالی با خاموشی بناهای مهم شهر تهران در برنامه جهانی ساعت زمین شرکت میکند. شب پنجم فروردین برج میلاد، پل طبیعت و گنبد مینا از جمله بناهایی هستند که از ساعت هشت و نیم به مدت یک ساعت خاموش میشود.
بر اساس طرح ساعت زمین در آخرین شنبه ماه مارس هر سال به مدت یک ساعت میلیونها نفر از مردم جهان در ساعت هشت و نیم شب به مدت یک ساعت با خاموش کردن چراغ های اضافی و با هدف صرفه جویی در مصرف انرژی، مقابله با تغییرات آب و هوایی و کاهش آلودگی های زیستمحیطی به صورت یک حرکت جهانی در طرح شرکت میکنند.
ساعت زمین یک رویداد جهانی سازماندهی شده توسط صندوق جهانی طبیعت است و آرمان نخست این اقدام نمادین ارتقاء آگاهی دربارهٔ تغییرات آب و هوایی و نیاز به مصرف محتاطانه انرژی در جهان است.
ساعت زمین نخستین بار توسط روزنامه سیدنی مورنینگ هرالد در سال ۲۰۰۷مطرح شد. در آن زمان بیش از دو میلیون نفر از ساکنین سیدنی اقدام به خاموش کردن چراغهای غیرضروری کردند. به دنبال این اقدام سیدنی، بسیاری از شهرهای دیگر جهان، این رویداد را به تصویب رساندند.
در ایران نخستین گرامیداشت ساعت زمین در ایران در سال ۱۳۹۰ و با خاموشی چراغهای برج میلاد در تهران انجام شد و در سالهای بعد این عمل در ایران فراگیر تر شده است.
به گزارش روابط عمومی مرکز مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، رئیس مرکز مدیریت محیط زیست با اشاره به پیام امسال ساعت زمین با عنوان «با خاموشی نمادین ظرفیت های اجتماعی را جهت کنترل تغییرات اقلیمی تقویت نماییم»، گفت: امیدواریم امسال با استفاده از ظرفیت کانونهای محیط زیست و مشارکت آگاهانه شهروندان مراسم ساعت زمین را متفاوت تر از سالهای گذشته برگزار نماییم.
وی در ادامه خاطر نشان ساخت: شهرداری تهران از سال ۲۰۱۱ به این طرح جهانی پیوست و با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی مسئولین نمادهای مهم شهری و مردم روشنایی های اضافه خود را به نشانه صرفه جویی در مصرف انرژی و کنترل تغییرات آب و هوایی خاموش می کنند. وی در ادامه گفت: طرح ساعت زمین در کشورها از استقبال خوبی بین شهروندان و مسئولین مواجه شده و از سی و پنج کشور در سال ۲۰۰۸ به ۱۷۸ کشور در سال ۲۰۱۶ رسیده است.