Search
Asset 2

خطر انقراض اورانگوتان‌ها در نتیجۀ تخریب جنگل‌ها

تصویر یک اورانگوتان در یک باغ وحش در پایتخت اندونزی (Dimas Ardian /Getty Images)
تصویر یک اورانگوتان در یک باغ وحش در پایتخت اندونزی (Dimas Ardian /Getty Images)

اخیراً انتشار یک ویدئو نشان می‌دهد که یک اورانگوتان در جنگل‌های اندونزی سعی می‌کند برای دفاع از زیستگاه و محل سکونت خود با یک بیل مکانیکی مبارزه ‌‌کند. این فیلم توجه رسانه‌ها و فعالان محیط زیست را بیش از قبل به در خطر انقراض این جانور، در نتیجه تخریب زیستگاه‌هایش جلب کرده است.

گروهی به نام «نجات بین‌المللی حیوانات»، در صفحه فیس‌بوک خود ضمن پیگیری این گزارش گفته است که «گروه ما توانست این اورانگوتان را نجات دهد و او را به جایی امن برساند. اما متاسفانه صحنه‌هایی مانند این در اندونزی بیشتر و بیشتر دیده می‌شود. جنگل زدایی موجب کاهش جمعیت این حیوان شده است و زیستگاه‌هاش نابود می‌شود. وضعیت بحرانی است و زمان در حال از دست رفتن است.»

اورانگوتان‌‌ها با چهره‌ای مظلوم و دوست‌داشتنی، در زمره باهوش‌ترین حیوانات هستند و شب‌ها با استفاده از شاخ و برگ درختان، لانه‌ای مخصوص خواب می‌سازند. آن‌ها معمولاً تهاجمی نیستند و بیشتر به صورت منزوی به جستجوی غذا می‌پردازند. این حیوانات بومی اندونزی و مالزی بوده، و در حال حاضر تنها در جنگل‌های بارانی جزیره‌های بورنئو و سوماترا یافت می‌شوند.

صندوق جهانی حیات وحش می‌گوید که ۱۰۰ سال پیش، بیش از ۲۳۰ هزار اورانگوتان وجود داشته است، اما در حال حاضر تعدادشان حدود ۱۰۰ هزار عدد تخمین زده می‌شود.

اورانگوتان سوماترایی یکی از گونه‌های به شدت در معرض خطر است که تنها در جزیره سوماترای اندونزی یافت می‌شود و از اورانگوتان‌های گونه بورنئویی کوچک‌تر و کمیاب‌تر است.

صندوق جهانی حیات وحش همچنین اشاره کرده است که از سومین گونه از اورانگوتان‌ها با نام تاپانولی فقط ۸۰۰ عدد وجود دارد و در معرض خطرترین گونه است.

وب سایت بنیاد اورانگوتان می‌گوید که گسترش فزاینده مصرف روغن پالم یکی از دلایل تخریب گسترده زیستگاه‌های این حیوان و در نتیجه در معرض خطر قرار گرفتن آن است. این روغن مصارف متعددی در زمینه مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی دارد.

به گزارش یورونیوز هر پانزده ثانیه در اندونزی، سطحی به اندازه یک زمین فوتبال از جنگل از بین می‌رود و عمده این کار برای کشت درختان نخل روغنی جهت تهیه روغن پالم صورت می‌گیرد و بدتر آنکه این جنگل‌زدایی تغییرات آب و هوایی زمین را وخیم‌تر می‌کند.

وب‌سایت بنیاد اورانگوتان می‌افزاید نیمی از محصولات بسته بندی شده در قفسه‌های سوپرمارکت در حال حاضر حاوی روغن پالم هستند. این روغن در تمام انواع محصولات پخته مانند کوکی‌ها (کیک و کلوچه)، نان و چیپس سیب زمینی، و همچنین در شکلات و شیر یافت می‌شود.

این روغن در برخی کشورها به عنوان روغن اصلی پخت و پز مصرف می‌شود و به طور گسترده‌ای در لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود. به طوری که ماده‌ای کلیدی در تولید صابون، شامپو، مواد شوینده و خمیر دندان است.

مطالعه دیگری توسط پرینستون و یک موسسه سوئیس گزارش داد که بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۵، کشت درختان برای تولید روغن پالم تا ۶۰ درصد رشد داشته و منجر به تخریب جنگل‌های بارانی استوایی شده است.

به گزارش وب سایت بنیاد اورانگوتان، شکار غیر مجاز این حیوانات توسط شکارچیان نیز خطر دیگری است که بقای این حیوان را تهدید می‌کند. شکارچیان غیرمجاز اورانگوتان‌‌ها را به خاطر مصرف گوشت آنها شکار می‌کنند و نیز اورانگوتان‌های مادر به خاطر فروش بچه‌های‌شان در بازار سیاه به عنوان حیوان خانگی، به قتل می‌رسند. بچه اورانگاتون‌ها تا شش سالگی به سینه مادرانشان می‌چسبند و شیر می‌خورند. عمر این حیوانات حدود ۶۰ سال است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی