یانگ جیچی، دیپلمات ارشد چین روز اول فوریه، به دولت بایدن هشدار داد که از «خط قرمز» پکن عبور نکند.
یانگ با بیان اینکه مسائل مربوط به سه منطقه هنگ کنگ، تبت و شین جیانگ «امور داخلی» چین است، گفت «ایالات متحده باید از مداخله در امور هنگ کنگ، تبت و شین جیانگ خودداری کند» وی این سخنان را طی یک رویداد مجازی که به میزبانی سازمان غیرانتفاعی کمیته ملی روابط ایالات متحده و چین مستقر در نیویورک برگزار شد، بیان کرد.
یانگ افزود «آنها خط قرمز را تشکیل میدهند که نباید از آن عبور کرد. هرگونه تخلف منجر به تضعیف روابط چین و آمریکا و منافع خود ایالات متحده میشود.»
وی همچنین در مورد تایوان، یک جزیره خودگردان که پکن ادعا میکند بخشی از قلمرواش است، به ایالات متحده گفت که باید «کاملاً از اصل یک چین پیروی کند»
دولت ترامپ با وضع محدودیتهای ویزا و اعمال تحریم برای مقامات حزب کمونیست چین عامل نقض حقوق بشر علیه تمرینکنندگان فالونگونگ، هنگکنگیها، اقلیتهای مسلمان، تبتیها و اویغورها برخورد کرد.
علاوه بر این، وزیر امور خارجه سابق ایالات متحده، مایک پمپئو، ماه گذشته آزار و شکنجه حزب کمونیست چین علیه اویغورها و سایر اقلیتهای قومی مسلمان را به عنوان نسل کشی و «جنایات علیه بشریت» تعیین کرد.
رژیم چین اغلب انتقادات بینالمللی علیه سیاستهای خود نظیر تحرکات نظامی در دریای چین جنوبی و زورگویی علیه تایوان را رد کرده و این مسائل را «امور داخلی» میداند.
یانگ از دولت بایدن خواست که روابط بین چین و ایالات متحده آمریکا را به سمت «مسیر قابل پیش بینی و سازنده توسعه» بازگرداند.
وی حوزههایی را نام برد که به گفته وی دو کشور میتوانند با هم همکاری کنند، از جمله کنترل مواد مخدر و امنیت سایبری.
بر اساس گزارش سال ۲۰۱۸ کمیسیون بررسی اقتصادی و امنیتی ایالات متحده و چین، چین بزرگترین منبع تولید ماده غیرقانونی فنتانیل و مانند شبه فنتانیلف که در ایالات متحده کاربرد مخدر دارد، است.
طبق دادههای موسسه ملی سو مصرف مواد مخدر ایالات متحده، در سال ۲۰۱۹، بالغ بر ۷۰۶۳۰ مورد مرگ در نتیجه مصرف بیش ازحد مواد مخدر در ایالات متحده رخ داده است. بیشترین موارد مرگ مربوط به استفاده از فنتانیل است.
فنتانیل ۱۰۰ برابر مرفین قدرتمندتر و ۵۰ برابر هروئین قدرتمندتر است. دو میلی گرم برای اکثر افراد یک دوز کشنده محسوب میشود.
در سال ۲۰۲۰، ایالات متحده چندین تبعه چینی و یک شرکت چینی را به دلیل قاچاق فنتانیل تحریم کرد. در دولت ترامپ، نسبت به دولت پیشین، وزارت دادگستری کیفرخواستهای بیشتری در رابطه با سرقت اسرار تجاری توسط چین و جرایم مربوط به آن در سال ۲۰۱۹ طرح کرد.
یانگ همچنین از دولت ترامپ انتقاد کرد و گفت که «سیاستهای نادرست» آن روابط دوجانبه را به «سخت ترین دوره» از زمان برقراری روابط دیپلماتیک دو کشور کشاند.
واشنگتن در سال ۱۹۷۹ روابط دیپلماتیک خود با تایپه را به نفع پکن خاتمه داد، اما بر اساس قانون روابط تایوان (TRA) رابطه قوی با این جزیره را حفظ کرده است. در دولت ترامپ، روابط تایوان – آمریکا بطور قابل ملاحظهای گرم شد، این امر با تصمیم پمپئو در لغو محدودیتهای نحوه تعامل مقامات ایالات متحده با همتایان تایوانی بیشتر دیده شد.
جاکوب گونتر، مدیر ارشد سیاست و ارتباطات در اتاق بازرگانی اتحادیه اروپا در چین در توییتر خود خلاصه سخنرانی یانگ را ارائه داد، و ضمن تأیید اظهارات این مقام چینی و انتقاد از ترامپ، گفت « بیایید به وضعیت موجود ۲۰۱۵ برگردیم.»
اسکات کندی، مشاور ارشد و رئیس معتمد در امور تجارت و اقتصاد چین در اتاق فکر مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی مستقر در واشنگتن ، نیز در مورد سخنرانی یانگ اظهار نظر کرد و نوشت «پکن آماده است.»
تانگ جینگ یوان، مفسر امور چین مستقر در ایالات متحده، در یک مصاحبه تلفنی گفت که رژیم چین از هر دو روش نرم و سخت برای تحت فشار قرار دادن دولت، به امید آغاز مجدد گفتگوهای رسمی با ایالات متحده، استفاده میکند.
سخنرانی یانگ نمونهای از یک رویکرد نرم بود، در حالی که تهاجمهای اخیر به حریم هوایی تایوان و تحریم مقامات پیشین ایالات متحده تاکتیکهای سخت بود.
سخنرانی وی را می توان به عنوان نشانهای خواند که اگر آمریکا قول دهد که از «خطوط قرمز» عبور نکند، رژیم چین مایل به دادن امتیازاتی خواهد بود.
سرانجام، تانگ معتقد است که رژیم چین میخواهد به زمانی که «حقوق بشر و تجارت از یکدیگر جدا بودند» بازگردد تا رژیم بتواند به تجارت خود با ایالات متحده ادامه دهد، بدون اینکه مسائل حقوق بشر در نظر گرفته شود.
مطالب دیگر:
دادستان کل آریزونا از دولت بایدن بهخاطر دستور توقف ۱۰۰ روزه اخراج مهاجران غیرقانونی شکایت کرد
ایدئولوژی شبه مارکسیستی برابری نژادی، هدف اصلی دولت بایدن
مسئولان یک شهر در فلوریدا، هفته نخست فوریه را به نام «دونالد ترامپ» نامگذاری کردند