
جلبک دریایی یا «سی وید»، گیاهی با ریشههای نواری دراز، قهوهای و کبود زیتونی است که طول آنها در برخی از انواع آن تا هفتاد متر میرسد.
در آب دریا غوطهور بوده و اغلب در سواحل دریاها و اقیانوسها و روی تخته سنگهای ساحلی دریاهای عمیق نیز دیده میشود. تازه و خام آن بوی نامطبوعی دارد و طعمش شور و تهوعآور است؛ ولی پس از پخته شدن یا کباب کردن، بوی آن برطرف میشود.
خواص درمانی جلبک دریایی
مصرف جلبک پخته یا کباب کرده سرشاز از ید است و برای درمان گواتر مفید است و از بزرگ شدن غده تیرویید جلوگیری میکند. میتوانید جلبک را سوزانده و حاصل سوخته آن را هر شب بر محل گواتر بمالید، چراکه در درمانش موثر است.
خود برای محافظت بدن دربرابر عوارض تشعشعهای اتمی، بیماری قلبی و مسمومیتهای ناشی از جذب فلزات سنگین نیز استفاده میشود.
در متعادل کردن وزن افراد چاق موثر است. برای کاهش کلسترول و فشار خون مفید بوده و در درمان آرتروز نیز تاثیر بسزایی دارد.
خوردن تنتور آن برای کنترل بیماری سِل، رفع اختلالات کبد و طحال، رفع ترشحات مفرط دستگاه تناسلی زنان، برطرف کردن مشکلات عادت ماهیانه، تومورهای تخمدان و بزرگشدگی رحم مفید است. تنتور، در اصطلاح پزشکی مایعی است که از تاثیر الکل یا اتر بر عصاره مواد گیاهی یا حیوانی یا معدنی بدست میآید.
به یاد داشته باشید مصرف بیشازحد مجاز آن، مسمومیت حاصل از افزایش یُد در بدن ایجاد میکند که با عوارضی مثل تب، تهوع، آشفتگی، تشنگی، اسهال، درد شکم و ضربان قلب نامنظم را نشان میدهد.
برگرفته ازکتاب گیاهان دارویی، تألیف حاجی احمد شریفی
مطالب دیگر:
« رمز افشاگری » : برنده جایزه بزرگ جشنواره بینالمللی فیلم کانادا
آیا واقعا بهتر است صبحانه را همچون پادشاه، ناهار را مثل شاهزاده و شام را مانند فردی فقیر بخورید؟