(Vladislav Mitic/iStock/Thinkstock)
بر اساس آمار گمرک در نیمه اول سال جاری، بیش از ۳۱۶ تُن خون انسان و حیوان وارد کشور شده است. مصرف این خون برای مصارف درمانی، پیشگیری یا تشخیص بیماری، توکسینها ،کشتهای موجودات ذرهبینی اعلام شده است. طبق اعلام گمرک در ازای واردات این خون حدود پانزده میلیون دلار ارز از کشور خارج شده است.
به گزارش انتخاب، این فرآوردههای خونی از کشورهای آلمان، امارات، آمریکا، ترکیه، کره جنوبی، چین، ایتالیا، کانادا و قبرس وارد شده است.
اما بیشترین نگرانی در مورد خون وارداتی را میتوان در مورد کشور چین دانست. چراکه این کشور در زمینه اخلاق در نظام بهداشت و درمان بسیار بدنام است و مشخص نیست منبع این خونها چه کسانی هستند و به چه طریقی تامین شده است. در این کشور سالها است که زندانیان عقیدتی و سیاسی هدف برداشت اجباری اعضای بدنشان هستند که این عمل در نهایت منجر به قتل آنان میشود. تمرین کنندگان روش معنوی فالون گونگ بیشترین قربانیان این عمل تکاندهنده بودهاند.
طبق آمار گمرک ایران بیشترین میزان واردات خون از ترکیه بوده است و پس از آن ایتالیا در مقام دوم قرار دارد. این بار اولی نیست که واردات خون به کشور انجام میشود. آمار گمرک حاکی از آن است که در سال ۹۴ ، بیش از ۶۱ تن و سال ۹۳ نیز نزدیک به ۸۵ تن خون وارد کشور شده است. این ارقام برای سالهای ۹۰ الی ۹۲ به ترتیب ۲۲ تن، ۱۳۲ تن و ۳۵۲ تن بوده است.
پیش از این مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران گفته بود واردات خون و فرآوردهای خونی به کشور نداریم. اما آمار گمرک چیز دیگری میگوید و به نظر میرسد مسئولین بهداشت کشور نسبت به این موضوع باید شفافیت بیشتری نشان دهند.