Search
Asset 2

داروهای خواب‌آور و ضد حساسیت، خطر ابتلا به فراموشی را افزایش می‌دهد

فراموشی و داروهای خواب‌آور و ضد حساسیت
داروهای خواب‌آور و ضد حساسیت، خطر ابتلا به فراموشی را افزایش می‌دهد (screenshot/Youtube)
فراموشی و داروهای خواب‌آور و ضد حساسیت
داروهای خواب‌آور و ضد حساسیت، خطر ابتلا به فراموشی را افزایش می‌دهد (screenshot/Youtube)

محققان دانشگاه جرج واشنگتن آمریکا در تازه‌‌‏ترین پژوهش‌‌‏های خود دریافته‌‌‏اند که مصرف بلندمدت برخی از داروهای ضد افسردگی، ضد حساسیت‌ و خواب‌آور می‌‌‏تواند خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد.

بنابر تحقیقات جدید، تقریباً همه‌‌‏ی این داروها باعث ایجاد اختلال در عملکرد ترکیبات شیمایی مغز و تبادل پیام میان آنها می‌‌‏شوند.

این مطالعه که طی ۷ سال بر روی ۳۵۰۰ نفر با سن بالای ۶۵ سال انجام گرفته، نشان داده است در حدود ۸۰۰ نفر از آنان به بیماری فراموشی دچار شده و همه‌‌‏ی آنان از داروهای ضد حساسیت، کنترل ادرار و انواع خواب‌آورها استفاده می‌کردند.

این درحالی ست که هرساله میلیون‌‌‏ها نفر در فصول بهار و تابستان به‌‌‏خاطر بروز علائم حساسیت‌های فصلی، به مصرف داروهای ضد حساسیت روی می‌‌‏آورند و افراد زیادی نیز به علت بی‌‌‏خوابی یا ناراحتی‌‌‏های روحی به‌‌‏طور مستمر از داروهای خواب‌‌‏آور و ضد افسردگی استفاده می‌‌‏کنند.

نشریه‌‌‏ی جامعه‌‌‏ی پزشکان متخصص بیماری‌های داخلی در آمریکا (جاما)، نوشته است افرادی که به مدت دست کم ۳ سال، هر روز دوز بالای این گونه داروها را مصرف کرده‌اند، ۵۴ درصد بیشتر از دیگران احتمال ابتلا به بیماری فراموشی را دارا هستند.

پژوهشگران همچنین تأکید کرده‌‌‏اند این مدعا به این معنی نیست که این داروها عامل اصلی ایجاد بیماری فراموشی هستند.

دکتر «سیمون ریدلی» از مرکز پژوهش‌‌‏های آلزایمر در بریتانیا دراین‌‌‏باره می‌‌‏گوید: «ارتباط مستقیمی بین استفاده‌‌‏ی طولانی مدت از این داروها و افزایش خطر ابتلا به فراموشی وجود دارد؛ اما این ارتباط لزوماً به این معنی نیست که این داروها فراموشی ایجاد می‌کنند، بلکه استفاده از اینها می‌تواند در دراز مدت به ایجاد این بیماری و عوارض دیگر کمک کند.»

محققان می‌‌‏گویند بهتر است که این نوع از داروها برای افراد مسن تجویز نشود، چراکه مغزشان حساس‌تر و آسیب پذیرتر از دیگران است و بیش‌‌‏از سایر افراد در خطر ابتلا به آلزایمر هستند.

اپک‌‌‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌‌‌‏شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی