Search
Asset 2

دانشمندان نظامی چینی،‌ سال‌ها پیش از پاندمی کووید۱۹، خواهان ساخت سلاح‌های بیولوژیک بر پایه کرونا ویروس بودند

دانشمندان نظامی چینی،‌ سال‌ها پیش از پاندمی کووید۱۹، خواهان ساخت سلاح‌های بیولوژیک بر پایه کرونا ویروس بودند جاه طلبی‌های جهانی سیاسی
تردد شهروندان پکن، در حالی که از ترس ابتلا به کووید۱۹ ماسک به چهره دارند.  اکتبر ۲۰۲۰  (Nicolas Asfouri/AFP via Getty Images)

اخیراً مدارک افشا شده نشان می‌دهد که دانشمندان نظامی چینی در سال ۲۰۱۵، اقدام به ارائه و طرح‌ریزی توطئه‌ای برای ایجاد و انتشار کرونا ویروس مهندسی شدۀ سارس، برای ایجاد وحشت جمعی و جاه طلبی‌های جهانی سیاسی رژیم کمونیستی کرده‌اند.

این افشاگری‌ها در حالی صورت می‌گیرد که تحقیقاتی در مورد احتمال اینکه منشأ ویروس بیماری کووید۱۹ از نشت آزمایشگاهی در شهر ووهان، موسسه‌ای که با ارتش چین همکاری کرده است، صورت گرفته است.

اولین بار سال ۲۰۱۵، نظریه‌های دانشمندان نظامی چینی در کتابی به تفصیل شرح داده شد که توسط نشریه «نیوز کراپس استرالین»، مستقر در استرالیا گزارش شد. در این گزارش ذکر شد که دانشمندان از سلاح‌سازی عوامل بیماری زا، از جمله ویروس‌های سارس، برای «ایجاد رعب و وحشت و کسب برتری سیاسی و استراتژیک» نسبت به یک کشور دشمن حمایت کرده‌اند.

بر اساس اطلاعات سازمان بهداشت جهانی، اپیدمی سارس از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۳ ، بالغ بر ۲،۷۶۹ نفر را آلوده و ۴۲۵ نفر را در خارج از چین به کام مرگ کشاند. کارشناسان می‌گویند تعداد ابتلا و مرگ و میر در چین احتمالاً بسیار بیشتر از گزارش رسمی بوده است.

کتاب ۲۶۱ صفحه‌ای با عنوان «منشأ غیرطبیعی سارس و سلاح‌های ژنتیکی مبتنی بر ویروس‌های ساخته شده توسط انسان» در فوریه ۲۰۱۵ توسط انتشارات مدیکال ساینس پرس، یک انتشارات متعلق به ارتش چین، منتشر شد.

به گفته مولفان این کتاب «توسعه سلاح‌های زیستی به مرحله جدید بی‌سابقه‌ای در تاریخ وارد شده است.»

نویسندگان در ادامه از متخصصان چینی درخواست کردند «برای درک هرگونه جنگ احتمالی در آینده، از جمله در ظهور جنگ جهانی سوم، به اهمیت سلاح‌های ژنتیکی معاصر توجه کنند»

«سلاح‌های ژنتیکی معاصر» که نویسندگان درباره آن نوشتند، به استفاده از بیوتکنولوژی تجربی و آزمایش حیوانات برای اصلاح ژن‌های عوامل بیماری‌زا اشاره دارد، که می‌تواند برای هدف قرار دادن صفات خاص ژنتیکی جمعیت دشمن طراحی شود.

به گفته نویسندگان، استفاده از چنین سلاح‌های زیستی کارآمدتر از استفاده از جنگ‌های متداول و اقدامات نظامی باشد، و از طرف دیگر می‌توانند پنهانی استفاده شوند و به سختی می‌توان مدارکی علیه آنها یافت.

ژو دژونگ، یکی از دو مولف اصلی کتاب، در آن زمان عضو تیم ملی پیشگیری و درمان سارس در چین بود و از وظایفش ارائه گزارش در این خصوص به فرماندهی عالی نظامی چین بود.

ژو همچنین استاد گروه اپیدمیولوژی نظامی در دانشگاه پزشکی نیروی هوایی چین بود. این دانشکده که در گذشته به عنوان دانشگاه پزشکی نظامی چهارم شناخته می‌شد، در شهر شی‌ان، استان شانشی واقع است. نام ده دانشمند دیگر از این دانشگاه نظامی در میان ۱۸ نویسنده کتاب ذکر شده است.

مولف دیگر کتاب، لی فنگ بود که معاون رئیس دفتر پیشگیری از اپیدمی در بخش تدارکات ارتش چین بود. مشخص نیست که لی هنوز این سمت را دارد یا خیر.

در این کتاب به طور گسترده در مورد اثرات احتمالی حمله سلاح زیستی و شرایط بهینه برای انتشار چنین سلاحی بحث شده است.

در این کتاب آمده است که هر حمله ممکن است بخش بهداشت محلی را تحت فشار قرار دهد و به دلیل تعداد زیاد بیماران، این بخش «تحت فشار سنگینی» قرار خواهد گرفت. علاوه بر این، نیاز به قرار دادن بیماران در قرنطینه، و همچنین درمان طولانی مدت پزشکی، منابع پزشکی را بیش از پیش تحت فشار قرار می‌دهد.

به گفته نویسندگان کتاب، جریان پایدار باد در منطقه در یک جهت برای انتقال عوامل بیماری زای ناشی از سلاح بیولوژیک، اهمیت دارد. از آنجا که ممکن است این عوامل بیماری‌زا در زیر نور شدید آفتاب تضعیف شوند، بهتر است آنها را در زمان
«طلوع، غروب، شب یا روز ابری» آزاد کرد.

به علاوه، نویسندگان خاطرنشان کردند که بارندگی و برف شرایط بهینه‌ای برای این سلاح‌ها نیستند، زیرا این نوع هوا، غلظت موثر عوامل بیماری زا در هوا را کاهش می‌دهند.

ریشه‌های پاندمی

افشای انتشار این کتاب بیش از یک سال پس از شیوع ویروس حزب کمونیست چین (کرونا ویروس) در ووهان چین انجام شده است.

سوء عملکرد حزب کمونیست چین، در زمان شروع شیوع ویروس در ووهان، باعث گسترش جهانی آن شد و در نتیجه تاکنون بیش از ۳ میلیون نفر در سراسر جهان جان خود را از این طریق از دست داده‌اند.

در حالی که تمام جهان برای یافتن ریشه‌های پاندمی تلاش می‌کند، ادعاهای فزاینده‌ای حاکی از آن است که ویروس از انستیتوی ویروس‌شناسی ووهان (WIV)، به بیرون درز کرده است و از حزب کمونیست چین خواسته شده درهای این مؤسسه را برای تحقیقات باز کند. پکن این ادعاها را رد کرده اما پرونده آزمایشگاه را برای بررسی مستقل باز نکرده است.

دیوید آشر، محقق پیشین کووید۱۹ در وزارت امور خارجه ایالات متحده، در ماه مارس گفت که این ویروس می‌تواند نتیجه یک حادثه تحقیقاتی در مورد سلاح بیولوژیکی در موسسه ووهان باشد.

در ژانویه، وزارت امور خارجه یافته‌های خود را در مورد موسسه ویروس‌شناسی ووهان، تنها آزمایشگاه P4 چین (بالاترین سطح ایمنی زیستی) را منتشر کرد، و نتیجه گیری کرد که این موسسه «حداقل از سال ۲۰۱۷ به نمایندگی از ارتش چین به تحقیقات طبقه‌بندی شده، از جمله آزمایشات حیوانات آزمایشگاهی مشغول بوده است.»

این یافته‌ها افزود که «چندین محقق در موسسه ووهان قبل از اولین موارد شیوع، در پاییز ۲۰۱۹ بیمار شدند، و علائمی مطابق با کووید۱۹ و بیماری‌های فصلی مشترک داشتند.»

همچنین مشخص شد که این موسسه از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸ در یک پروژه با بودجه دولتی در مطالعه عوامل بیماری‌زای حیوانات وحشی شرکت کرده است. این پروژه توسط تیم مشترکی از دانشمندان نظامی و غیرنظامی انجام شد.

با این حال، گزارشی در ماه مارس که توسط تیمی از دانشمندان چینی و خارجی که توسط سازمان بهداشت جهانی جمع آوری شده بود، نظریه نشت از آزمایشگاه را «بسیار بعید» دانست. این گزارش مورد انتقاد شدید قرار گرفت. به طوری که ۱۴ کشور از جمله ایالات متحده، کانادا و انگلستان در مورد این یافته‌ها ابراز نگرانی کردند، خواستار «تجزیه و تحلیل و ارزیابی شفاف و مستقل» دربارۀ ریشه‌های همه‌گیری شدند.

هشدار

آندرس کر، مدیر شرکت مشاوره سیاسی «کُر آنالیتیکس» مستقر در نیویورک، در مقاله اخیر خود در اپک‌تایمز گفت که کتاب دانشمندان ارتش چین باید به عنوان هشداری برای احتمال «حمله زیستی غافلگیرانه از سوی چین» در نظر گرفته شود، و خواهان مقابله و متوقف کردن برنامه‌های سلاح‌های بیولوژیکی چین شد.

او افزود «فشار اقتصادی و سیاسی را به حداکثر برسانیم تا چین را به سمت دموکراتیک‌سازی مورد نیاز سوق دهیم. فقط با دموکراتیک کردن چین باید اجازه ورود این کشور به سیستم بین المللی را بدهیم.»

مطالب دیگر:

رهبر اقلیت مجلس: برنامه زیرساختی بایدن منجر به تحمیل «مالیات» تورمی بر خانواده‌های کم‌درآمد خواهد شد

بایدن: «هیچ مدرکی» مبنی بر نقش روسیه در حملات سایبری علیه شرکت کلونیال پایپلاین وجود ندارد

رشد ضعیف مشاغل، در سیاست‌های اقتصادی بایدن تردید ایجاد کرده است

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی