Search
Asset 2

سناتورها لایحه‌ای برای محافظت از دانشگاه‌های آمریکا در برابر نفوذ رژیم چین پیشنهاد کردند

دانشگاه‌های از سناتورهای جمهوری‌خواه روز پنجشنبه قانون جدیدی پیشنهاد کردند که دانشگاه‌های ایالات متحده را ملزم به افشای روابط مالی خود با ر
سناتور مارشا بلکبرن، نماینده جمهوری‌خواه تنسی (سمت چپ) (Samuel Corum/POOL/AFP via Getty Images) سناتور تیم اسکات، جمهوری‌خواه کارولینای جنوبی سمت راست (Alex Wong/Getty Images)

گروهی از سناتورهای جمهوری‌خواه روز پنجشنبه قانون جدیدی پیشنهاد کردند که دانشگاه‌های ایالات متحده را ملزم به افشای روابط مالی خود با رژیم چین و مقابله با نفوذ اقتصادی حزب کمونیست چین در آموزش عالی می‌کند.

قانون پاسخگویی در قبال بودجه خارجی توسط سناتورها تام کاتن (جموهری‌خواه، آرکانزاس)، بیل هاگرتی (جموهری‌خواه، تنسی)، مارشا بلکبرن (جموهری‌خواه، تنسی) و تیم اسکات (جموهری‌خواه، کارولینای جنوبی) پیشنهاد شد که هدف آن مقابله با نفوذ خارجی در کالج‌ها و دانشگاه‌های آمریکایی توسط اصلاح الزامات افشای هدایا و قراردادهای خارجی تحت قانون آموزش عالی ۱۹۶۵ است.

کاتن در بیانیه‌ای ضمن رونمایی از این اقدام گفت: «حزب کمونیست چین مکرراً برای نفوذ به کالج‌ها و دانشگاه‌های آمریکایی تلاش کرده است. لایحه ما جلوی نفوذ از طریق اهدا را خواهد گرفت و حزب کمونیست چین و سایر نمایندگان خارجی را از اهدای میلیون‌ها یا حتی میلیاردها دلار برای اعمال نفوذ و سرقت مالکیت معنوی آمریکا منع می‌کند.»

از سال ۲۰۱۹، اداره آموزش و پرورش تحت ریاست وزیر وقت بتسی دِووس نظارت بر اجرای ماده ۱۱۷ قانون آموزش عالی را افزایش داد، که دانشگاه‌ها را ملزم به گزارش تمام هدایا و قراردادهای مربوط به منابع خارجی با ارزش ۲۵۰،۰۰۰ دلار یا بیشتر می‌کند. این تلاش‌ها در اکتبر ۲۰۲۰ منجر به گزارش حدود ۶.۵ میلیارد دلار پول اعلام نشده از کشور‌های خارجی از جمله از چین و روسیه و همچنین تحقیقات در مورد تخلفات ۱۹ دانشگاه برتر کشور شد.

این قانون دانشگاه‌ها و کالج‌های آمریکا را ملزم می‌کند نام کامل نهادهای اهدا‌کننده خارجی را فاش کنند و دلیل دریافت هدایای خارجی را بیان کنند.

همچنین این لایحه جلوی خلاهای قانونی که عاملان خارجی ثبت‌شده با استفاده از آن‌ها به این موسسات هدیه می‌دادند و همچنین جلوی هدایای غیرنقدی با ارزش کمتر از ۲۵۰ هزار دلار را نیز می‌گیرد. در صورت وضع این لایحه، حداقل مقدار لازم برای گزارش از ۲۵۰ هزار به ۲۵ هزار دلار کاهش می‌یابد.

برای موسساتی که الزامات لایحه را نقض می‌کنند، یک ساختار مجازات مدنی تدریجی در نظر گرفته شده است. تخلف اول می‌تواند منجر به پرداخت ۲۵۰ هزار دلار جریمه توسط این موسسه شود و اگر مرتکب تخلف دیگری شود، ۷۵۰ هزار دلار جریمه می‌شود. طبق این قانون، سه یا بیش از سه تخلف می‌تواند منجر به جریمه نقدی تا سقف ۱ میلیون دلار شود.

هاگرتی درباره این لایحه گفت: «حزب کمونیست چین به عنوان دشمنی استراتژیک که می‌خواهد از ایالات متحده سبقت بگیرد، تلاش زیادی می‌کند تا بر جامعه آزاد آمریکا، از جمله سیستم آموزش عالی ما اعمال نفوذ کند.»

هاگرتی گفت که این لایحه با افزایش شفافیت، رفع خلاهای قانونی و اعمال مجازات‌های مدنی جدید در قانون ایالات متحده، به حزب کمونیست چین و واسطه‌های آن اجازه نمی‌دهد «در سایه پنهان شوند تا با مبالغ اهدایی آموزش عالی ما را کنترل کرده و در آن نفوذ کنند، تا آموخته‌های دانشجویان آمریکایی در مورد چین را دستکاری کنند، و مالکیت‌های معنوی محققان کشورمان را به سرقت ببرند.»

اسکات افزود: «تلاش‌های حزب کمونیست چین و سایر رقیبان آمریکا برای نفوذ به سیستم آموزشی آمریکا نمونه بارز تلاش رقبا برای حفظ و گسترش قدرت جهانی خود به ضرر ماست. با پاسخگو کردن موسسات آموزش عالی در قبال کمک‌های خارجی، قدم‌های لازم را برای ارتقای شفافیت، محافظت از مالکیت معنوی و اطمینان از کیفیت آموزشی رهبران آینده کشورمان، بر می‌داریم.»

مطالب دیگر:

رژیم چین ادعا می‌کند دانشمندان آزمایشگاه ووهان «باید جایزه نوبل دریافت کنند»

سیاست‌های اقلیمی بایدن باعث قدرتمند شدن روسیه از طریق نفت و گاز شده است

تاریخچه ناگفته پشت روز اعلامیه آزادی بردگان در آمریکا

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی