Search
Asset 2

دبیر کل ناتو: ما در دهه آینده بر مقابله با تهدید چین تمرکز خواهیم کرد

ناتو انایی‌های سایبری، فناوری‌های جدید و موشک‌های دوربرد چین هم‌اکنون نیز امنیت اروپا را تحت‌الشعاع خود قرار داده است یکی دیگر از سازمان‌ها
دبیر کل ناتو، یانس استولتنبرگ در آغاز میزگرد در نشست وزرای دفاع ناتو در بروکسل، در 21اکتبر2021 شرکت می‌کند. (Kenzo Tribouillard/AFP via Getty Images)

فایننشال تایمز به نقل از دبیر کل ناتو گزارش داده است، ناتو در بخشی از رویکرد استراتژیک جدید دهه آینده بر مقابله با تهدید چین کمونیست تمرکز خواهد کرد.

اظهارات دبیر کل ناتو در حالی بیان می‌شوند که رژیم چین در اهداف خود برای سلطه بر جهان جسورتر شده است و ظاهراً در زمینه فناوری‌های جنگ‌افزاری مهمی همچون موشک‌های دوربرد و مافوق‌صوت به برتری دست یافته است.

دبیر کل ناتو، یانس استولتنبرگ در مصاحبه با فایننشال تایمز گفت توانایی‌های سایبری، فناوری‌های جدید و موشک‌های دوربرد چین هم‌اکنون نیز امنیت اروپا را تحت‌الشعاع خود قرار داده است.

او گفت: «این منطقه با چالش‌های جهانی مواجه است: تروریسم، امنیت سایبری و همچنین خیزش چین. از این رو، مسئله تقویت دفاع جمعی‌مان در این مورد است که چگونه با خیزش چین برخورد کنیم. می‌توانیم پیش‌بینی کنیم که خیزش چین بر امنیت‌مان تاثیر خواهد گذاشت که البته همین حالا نیز تاثیرگذار بوده است».

ناتو که یک اتحاد سیاسی و نظامی میان آمریکای شمالی و اتحادیه اروپا است، در اجلاس تابستان سال آینده مفهوم استراتژیک تازه‌ای را اتخاذ خواهد کرد. در این مفهوم استراتژیک، سمت و سوی این سازمان در دهه آینده اعلام خواهد شد که برخلاف مفهوم استراتژیک سال ۲۰۱۰، بر خنثی کردن تهدید رژیم چین تمرکز خواهد داشت.

حزب کمونیست چین (ح‌ک‌چ) در سال جاری در رابطه با هدف خود برای سلطه بر جهان، لحنی تهاجمی‌تر و بی‌پرواتر در پیش گرفته که باعث شده است غرب برای مقابله با رژیم، تجدد سازمان‌دهی کند.

تغییر در گفتار ح‌ک‌چ با گسترش هسته‌ای، پیشرفت در فناوری موشک‌های دوربرد و مافوق‌صوت چین و فشار نظامی روزافزون رژیم بر تایوان و دریای جنوبی چین همزمان شده است.

استولتنبرگ به فایننشال تایمز گفت: «آن‌ها هر روز بیشتر از قبل تسلیحاتی دارند که می‌توانند به کشورهای عضو ناتو برسند. آن‌ها در حال ساخت سیلوهای بسیاری برای موشک‌های قاره‌پیمای دوربرد هستند».

طبق گزارش تحقیقاتی فایننشال تایمز، چین در ماه آگوست یک موشک مافوق‌صوت با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را پرتاب کرد. در این گزارش آمده است که جامعه اطلاعاتی ایالات متحده از این فناوری غافل‌گیر شده است و این فناوری، نشان‌دهنده پیشرفت چین در ساخت تسلیحات است.

ح‌ک‌چ در سال جاری تهدید کرده است که تایوان را، حتی در صورت لزوم با زور، به خاک خود اضافه خواهد کرد و کارشناسان بر این عقیده‌اند که رژیم در راستای حمله به این جزیره، مشغول دستیابی به پیشرفت‌های نظامی چشمگیری است. علی‌رغم این‌که تایوان یک دموکراسی خودمختار با ارتش و ارزی مستقل است، ح‌ک‌چ این کشور جزیره‌ای را بخشی از قلمرو خود می‌خواند.

تایوان در یک نبرد احتمالی با ح‌ک‌چ، ارزش استراتژیکی والایی دارد. این کشور سد راه نیروی دریایی چین و راه ارتباطی دریای شرقی و جنوبی چین است و نیروی دریایی ارتش آزادی‌بخش خلق را در اولین زنجیره جزیره‌ عقب نگه داشته است.

تصاحب کنترل تمام عیار دریای جنوبی چین در استراتژی هسته‌ای چین نقشی کلیدی دارد و برای ایالات متحده خطری بزرگ به شمار می‌آید. در صورت تحقق، رژیم می‌تواند از این دریا به عنوان پایگاه عملیات زیردریایی‌های هسته‌ای برای سفر به آبسنگ مرجانی میدوِی استفاده کند و آن‌ها را در شعاع دسترسی به ساحل شرقی ایالات متحده بگذارد.

علاوه بر این، رژیم کمونیست به یک تهدید سایبری نیز بدل شده است و با استفاده از پروژه‌های زیرساختی کمربند و جاده خود در کشورهای در حال توسعه، در حال گسترش نفوذ خود بوده است.

به گزارش فایننشال تایمز، استوتنبرگ گفت: «چین در حال نزدیک‌تر شدن به ماست … آن‌ها را در قطب شمال می‌بینیم. آن‌ها را در فضای سایبری می‌بینیم. می‌بینیم که در زیرساخت‌های حیاتی کشورهایمان سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی انجام می‌دهند».

اخیراً حملات سایبری چین که عمدتاً به دنبال سرقت اطلاعات از جمله اسرار کشورها و فناوری پیشرفته شرکت‌های خصوصی هستند، پیچیده‌تر و شناسایی‌شان دشوارتر شده است. این حملات پس از تجدید سازمان‌دهی ارتش چین، هدفمندتر و دقیق‌تر شده‌اند و حملات جاسوسی صنعتی نیز به یکی دیگر از سازمان‌های رژیم چین یعنی وزارت امنیت کشور (ام‌اس‌اس) که سازمان اطلاعاتی، امنیتی و پلیس مخفی رژیم کمونیست است، منتقل شده‌اند.

علاوه بر این، ح‌ک‌چ انرژی بسیاری را صرف جمع‌آوری اطلاعات کاربران کرده است که در بحث سلطه بر جهان، کالای استراتژیک جدیدیست که با کمک هوش مصنوعی می‌تواند تصویری منسجم پدید آورد که می‌تواند به برنامه‌های عملیاتی و راهبردی شکل دهد و گاهی اوقات با شناخت رقبا به نحوی بهتر از خودشان، برتری بی‌سابقه‌ای را در اختیار دشمن می‌گذارد.

چین از طریق ابتکار کمربند و جاده و سایر برنامه‌های سرمایه‌گذاری، وام‌های هنگفتی را به کشورهای در حال توسعه اعطا کرده است. بسیاری از این کشورها توانایی بازپرداخت این وام‌ها را ندارند و در «دام بدهکاری» گیر افتاده‌ و مجبور شده‌اند دارایی‌های استراتژیک خود را در بلند مدت در اختیار چین بگذارند که این امر، استقلال این کشورها را به مخاطره انداخته و به رژیم اجازه می‌دهد نفوذ و قدرت خود را در ورای مرزهایش گسترش دهد.

مطالب دیگر:

وزیر امور خارجه بریتانیا: کشور ما نباید از لحاظ استراتژیکی به چین وابسته باشد

رئیس سی‌دی‌سی: شاید تعریف «واکسیناسیون کامل» در آینده تغییر کند

دیدگاه: نگرانی دانشمندان از جمع‌آوری اجباری اطلاعات دی‌ان‌ای افراد در چین

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی