روز یکشنبه مقامات استرالیا شفافیت چین در خصوص ویروس حزب کمونیست چین (ویروس کرونا) را زیر سؤال برده و خواستار تحقیقات بینالمللی در مورد منشاء ویروس و نحوه شیوع آن شدند.
وزیر امور خارجه استرالیا، ماریس پین گفت که نگرانیاش درباره عدم شفافیت رژیم چین به حد خیلی بالایی رسیده است. پین به تلویزیون ABC گفت « مسائل پیرامون ویروس کرونا موضوعاتی برای بررسی مستقل هستند و به نظرم مهم است که ما این کار را انجام دهیم و در حقیقت، استرالیا کاملاً بر این امر اصرار و پافشاری دارد. »استرالیا با تشدید سیستم بهداشت عمومی خود، موفق شده است بیماری کووید ۱۹ را تحت کنترل خود درآورد. این کشور در روز یکشنبه ۵۳ مورد جدید را گزارش داد. بر اساس دادههای وزارت بهداشت استرالیا، تعداد کل مبتلایان در این کشور ۶۵۸۶ نفر است.
در استرالیا ۷۱ مورد قربانی گزارش شده است. میزان افزایش موارد جدید برای هفت روز متوالی زیر یک درصد بوده است که این بسیار پایین تر از بسیاری از کشورهای دیگر است.
فراخوان وزیر امور خارجه این کشور برای تحقیق در خصوص منشأ شیوع این بیماری در زمانی صورت میگیرد که روابط پرتنشی بین این کشور و مهمترین شریک تجاری آن یعنی چین در جریان است.
روابط دو کشور به واسطه اتهامات استرالیا مبنی بر مداخله چین در امور داخلی و نگرانی استرالیا در مورد نفوذ رو به رشد و نامطلوب رژیم چین در منطقه اقیانوس آرام، رو به وخامت گذاشته است.
پین، وزیر خارجه استرالیا گفت « میزان شفافیت و اطمینان از اینکه بتوان به شکلی بیپرده درگیر قضیه شد وجود دارد. »
فراخوان استرالیا برای تحقیق مستقل از چین، در حالی مطرح میشود که رئیس جمهور آمریکا نیز در حال افزایش انتقادات خود از چین هستند.
ترامپ و دستیاران ارشد وی همچنین چین را به عدم شفافیت پس از وقوع ویروس متهم کردند. روز شنبه، ترامپ گفت اگر چین « آگاهانه مسئول » این بیماری باشد، باید با عواقب آن روبرو شود.
چین چنین انتقاداتی را رد کرد و گفت که درباره شیوع این بیماری و هشدار دادن به جهان در مورد آن شفاف بوده است.
ترامپ کمکهای مالی خود را به سازمان بهداشت جهانی به اتهام « چین محور بودن این سازمان »، متوقف کرد.
وزیر بهداشت استرالیا نیز از این سازمان انتقاد کرد و گفت که واکنشهای این سازمان در قبال ویروس حزب کمونیست چین مفید نبوده است. وی گفت آنچه از سوی برخی از مقامات سازمان بهداشت جهانی در ژنو دیدیم، واکنشهایی بود که به جهان کمک نمیکرد.
وی افزود « عملکرد ما به این دلیل خوب بود که به عنوان یک کشور مستقل تصمیمگیری کردیم.»
استرالیا در اول فوریه با توصیه سازمان بهداشت جهانی مخالفت کرد و ورود افراد به چین را ممنوع اعلام کرد. این کشور در ادامه مرزهای خود را بست و محدودیتهای سختی را به اجتماعات عمومی تحمیل کرد.
کشور نیوزیلند در همسایگی استرالیا، که حتی قبل از اعلام اولین مرگ در اثر شیوع ویروس، شدیدترین فشارها و تمهیدات مراقبتی و بهداشتی را اتخاذ کرد و در نتیجه در سرکوب ویروس حتی موفقتر نیز بوده است. نخست وزیر نیوزلند در یک نشست خبری تلویزیونی گفت « می دانم کار آسانی نبوده است ، اما انجام شده است ». او گفت که دولت وی روز دوشنبه برای تصمیمگیری در مورد کاهش محدودیتهای اجتماعی، جلسهای خواهد داشت.
مطالب دیگر:
ویروس «حزب کمونیست چین» چیست و چگونه از آن در امان بمانیم؟
چگونه استرس بچهها را در مورد بیماری ناشی از کرونا کاهش دهیم؟