Search
Asset 2

کنسولگری‌های چین در آمریکا، برای پناه دادن به جاسوسان تحت تعقیب

در خصوص ارتباط با ارتش چین در خصوص ارتباط با ارتش چین کنسولگری‌های چین در آمریکا جاسوسان چینی ویزای غیرمهاجرتی ارتش چین کالیفرنیا
حضور نظامیان چین، در مراسم افتتاح کنگره ملی خلق، ۲۲ می ۲۰۲۰ در پکن (Kevin Frayer/Getty Images)

یک زن نظامی چینی که به آمریکا سفر کرده بود، پس از آنکه توسط مقامات آمریکایی مورد تحقیق و مصاحبه قرار گرفت، به کنسولگری چین در سان فرانسیسکو گریخت و در آنجا مستقر شد. به گفته مقامات امنیتی آمریکا، وی در خصوص ارتباط با ارتش چین به مقامات آمریکایی دروغ گفته بوده است و در اخذ ویزای آمریکا نیز تقلب کرده است.

مقامات اف‌بی‌آی می‌گویند که این کار، جزئی از طرح چین برای اعزام مخفیانه دانشمندان ارتش چین به آمریکا است.

پیش از این موارد مشابه دیگری نیز در خصوص تلاش کنسولگری‌های چین در آمریکا برای کمک به فرار جاسوسان نظامی چینی نیز افشا شده است، که در ادامه به آن پرداخته می‌شود.

مورد اخیر، فردی نظامی به نام تانگ جوآن است، که در دانشگاه دی‌ویس در کالیفرنیا، به منظور تحقیقات حضور داشته است. وی در تاریخ ۲۶ ژوئن متهم به ارائه اظهارات دروغین درباره درخواست ویزای غیرمهاجرتی J-1  شده است. ویزایی که برای افرادی صادر می‌شود که برنامه بازدید مبتنی بر کار و مطالعه را در دستور کار خود دارند.

افشای تقلب این نظامی چینی پس از آن صورت گرفت که ایالات متحده دستور داد کنسولگری چین در هیوستون به دلایل محافظت از مالکیت معنوی آمریکا، تعطیل شود.

وی در درخواست ویزای خود اظهار داشت که هرگز در ارتش چین خدمت نکرده است. اما تحقیقات مقامات امنیتی آمریکا، و مصاحبه با وی در ۲۰ ژوئن نشان داد که وی به عنوان محقق در دانشگاه پزشکی نظامی نیروی هوایی چین (FMMU) مشغول به کار بوده است. این دانشگاه قبلاً به عنوان چهارمین دانشگاه پزشکی نظامی چین شناخته می‌شده و تابع نیروی هوایی ارتش چین است.

اف‌بی‌آی همچنین عکس‌هایی از تانگ با لباس کادر غیرنظامیان ارتش چین را کسب کرده است. به گفته وزارت دفاع چین، کادرهای با لباس غیرنظامی ارتش، پرسنل نظامی فعال ولی بدون رتبه نظامی هستند.

طبق ارزیابی اف‌بی‌آی، تانگ پس از تحقیق اف‌بی‌آی، برای جلوگیری از محاکمه شدن در خاک آمریکا، به کنسولگری چین در سن‌فرانسیسکو رفت و در آنجا ماند.

مقامات قضایی آمریکا در سند منتشر شده در این خصوص گفته‌اند که «همانطور که پرونده تانگ نشان می‌دهد، کنسولگری چین در سانفرانسیسکو، یک پناهگاه امن بالقوه را فراهم کرده‌ است، تا یک مقام رسمی ارتش چین، بتواند از پیگرد قانونی در ایالات متحده مصون بماند.»

مارک گرین، از نمایندگان مجلس آمریکا در توئیتر خود در این خصوص می‌گوید که در این موارد که مربوط به جاسوسی می‌شود، اکثر کشورها در پیگرد قانونی، با دولت آمریکا همکاری می‌کنند. اما چین چنین نمی‌کند. زیرا حزب کمونیست چین می‌خواهد مالکیت معنوی و منافع ما را به سرقت ببرد.

موارد مشابه قبلی

سند قضایی منتشر شده در روز ۲۰ ژوئیه توسط مقامات آمریکا می‌گوید که مورد تانگ جوآن، تنها مورد از این دست نیست. این بخشی از برنامه‌ای است که توسط ارتش چین و به طور مشخص از طریق دانشگاه نظامی  FMMUچین، یا مؤسسات مرتبط با آن انجام شده است تا دانشمندان نظامی چین، با ظاهری ساختگی و با پوشش‌های دروغین یا اظهارات کذب، در مورد شغل واقعی خود به ایالات متحده اعزام شوند.

در این سند به موارد سه تبعه دیگر چینی اشاره شده است: سونگ‌چن، وانگ‌شین، و ال‌تی

درست چند روز پیش از مورد اخیر، سونگ‌چن در خصوص ارتباط با ارتش چین ، پس از پنهان کردن سمت خود به عنوان کادر غیرنظامی ارتش چین، و روابط نظامی خود با دانشگاه FMMU و بیمارستان عمومی نیروی هوایی پکن، به دلیل تقلب در اخذ ویزای J-1 متهم شد. سونگ به عنوان یک محقق در دانشگاه استنفورد مشغول به فعالیت بود.

مطابق سند قضایی ۲۰ ژوئیه، وقتی سونگ دستگیر شد، او به اقوام خود گفت که سفارت چین «از او مراقبت می‌کرد.»

این سند همچنین در مورد وانگ شین، محقق در دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (یوسی‌اس‌اف)، می‌گوید که وی همکاری خود با دانشگاه نظامی FMMUچین را در مورد درخواست ویزای J-1 افشا نکرد. وی همچنین پنهان کرد که عضو فعال ارتش چین است و دارای موقعیتی نظامی در چین است که با یک مقام نظامی آمریکایی برابر است.

وانگ از رؤسای خود در چین دستور گرفته بود که «طرح آزمایشگاه یوسی‌اس‌اف آمریکا را رصد کرده و مستندسازی کند و هنگام بازگشت به چین، آن را تکرار و پیاده‌سازی کند. وی در تاریخ ۷ ژوئن در فرودگاه لس‌آنجلس، قبل از پرواز دوباره به چین بازداشت شد و به اتهام تقلب ویزا متهم شده است.

مورد دیگر، ال‌.تی است که برای تحقیق در دانشگاه دوک در فوریه ۲۰۱۹ با ویزای J-1 وارد ایالات متحده شد.

سند نامبرده فاش کرد که در ۱۲ ژوئیه، هنگام مصاحبه وی با مقامات گمرکی و مرزی آمریکا در فرودگاه لس‌آنجلس، مشخص شد که او به بیمارستان عمومی ارتش چین و آکادمی پزشکی ارتش چین وابسته است.

قبل از این مصاحبه، پرسنل هواپیمای حامل این تبعه چینی، متعلق به خطوط هوایی دولتی شیامن، وی را راهنمایی کردند که پیش از مصاحبه، اقدام به پاک کردن دستگاه‌های الکترونیکی خود کند.

طبق این سند او سپس از پیام‌رسان وی‌چت برای تماس با سفارت چین استفاده کرد و آنها به وی توصیه کردند که آرام بماند، تلفن خود را پاک کند و به سؤالات پاسخ دهد.

حزب کمونیست چین، از هر وسیله‌ای برای کمک به متهم تحت تعقیب در ایالات متحده استفاده می‌کند، و در این راستا وسایلی مانند کنسولگری‌ها، سرویس‌های اطلاعاتی فعال، سیستم صدور گذرنامه و خطوط هواپیمایی دولتی را در اختیار دارد.

در انتها دادستان پرونده در این سند هشدار می‌دهد که «هر تلاشی که پکن برای کمک به متهمان در بازگشت به چین می‌کند، منجر به تقویت فعالیت‌هایش در جمع‌آوری اطلاعات در ایالات متحده شده، و همزمان منجر به تضعیف سیستم قضایی آمریکا در جلوگیری از رفتار غیرقانونی دولت‌های خارجی در ایالات متحده می‌شود.»

مطالب دیگر:

آمریکا کنسولگری چین را به دلیل فعالیت‌های جاسوسی تعطیل می‌کند

کانادا: درخواست اعمال تحریم‌‌‏های مگنیتسکی بر روی مقامات چینی‌‌‏ که فالون گونگ را آزار و شکنجه کرده‌‌‏اند

بیست‌ویک سال ایستادگی فالون‌گونگ در برابر آزار و شکنجه: عهد و پیمان به وجدان انسانی

آنچه کمدی الهی دانته در مورد قرنطینه در هنگام بحران ویروس حزب کمونیست چین به ما می‌‌‏آموزد

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی