Search
Asset 2

دلار آمریکا پس از ۱۴ سال، عقب‏ نشینی می‏ کند

دلار آمریکا
(Flickr/peasap, CC BY)
دلار آمریکا
(Flickr/peasap, CC BY)

روز چهارشنبه (دیروز)، قیمت دلار آمریکا در برابر یورو و ین ژاپن سقوط کرد. بدین ترتیب پس از ۱۴ سال مقاومت و پایین نیامدن در برابر سبد ارز کشور‏های مختلف حالا عقب نشینی کرده است. سرمایه‏ گذاران در برابر افزایش ریسک کار و معامله با دلار آمریکا بدون داشتن علائمی تازه از وضعیت اقتصاد و برنامه افزایش نرخ بهره در این کشور، محتاط هستند.

ثبات قیمتی که از اواخر سال ۲۰۰۲ در پی افزایش قیمت دلار به وجود آمد، روز سه شنبه که برای بیشترین مراکز مالی اولین روز معاملات به حساب می‏آمد، به بالاترین میزان خود رسید.

اما صورتجلسه نشست ماه دسامبر «کمیته بازار آزاد فدرال» که حاوی هشداری درباره بالا رفتن تورم به دلیل پیشنهاد دونالد ترامپ در خصوص اقدامات مشوق مالی بود، قیمت دلار را تضعیف و یورو را به ۱.۰۴۹۹ یعنی بیشترین میزان خود در آن روز بالا برد.

جو مانیمبو، تحلیل گر ارشد بازار در وسترن یونیون واشینگتن در این باره گفت: «صوتجلسه خیلی درهم و برهم است. چون از یک طرف ذخیره فدرال بانک مرکزی ایالات متحده درباره اقتصاد خوش بین است و از طرف دیگر  موارد جلسه به ارزش دلار ضربه زده است.»

هشت هفته پیش، پس از آنکه دونالد ترامپ به سمت ریاست جمهوری آمریکا انتخاب شد، ارزش دلار از بسیاری از ارز‏های دیگر بالا‏تر رفت. انتظار می‏رفت که انتخاب ترامپ تورم را افزایش دهد و موجب شود که ذخیره فدرال نرخ بهره‏ها را افزایش دهد.

پزو، ارز مکزیک با بیش‏تر از دو درصد کاهش به پایین ترین میزان خود در برابر دلار آمریکا رسید.

کاهش ارزش ریال ایران از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بی‏ تاثیر نبوده است. به طوری که هفته گذشته یک دلار آمریکا تا ۴۱۶۰۰ ریال بالا رفت و پس از آن کمی کاهش داشت. هر چند که صادرات تولیدات ایرانی کم کم دارد در بازار جهانی جای تازه‏ ای پیدا می‏ کند، کاهش ارزش ریال موجب می‏ شود که سرمایه ایرانی‏ها ارزش جهانی خود را از دست بدهد.

طی ده سال گذشته دلار آمریکا از حدود ۹۲۰۰ ریال تا ۴۱۶۰۰ ریال افزایش داشته است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی