بر اساس دادههای آماری اداره کار ایالات متحده که در روز چهارشنبه منتشر شد، دلار آمریکا اکنون هر ۳۰ روز نزدیک به ۱ درصد از ارزش خود را از دست می دهد.
در حال حاضر، تورم دلار آمریکا در بالاترین سطح خود از سال ۱۹۹۰ است. شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) که معیاری برای میانگین تغییر ماهانه قیمت کالاها و خدمات پرداختی توسط مصرفکنندگان شهری است، در ماه گذشته ۰.۹ درصد افزایش یافت که بیش دو برابر افزایش ۰.۴ درصدی سپتامبر بود.
به گفته این اداره، بهطور کلی، قیمتها ۶.۲ درصد نسبت به یک سال قبل افزایش یافته است که نشاندهنده بزرگترین افزایش سالانه در بیش از ۳۰ سال گذشته است، زیرا تورم در این بخشها ادامه دارد.
هزینه مواد غذایی نیز در طول ماه اکتبر ۵.۳ درصد افزایش یافت که دلیل آن مشکلات زنجیره تامین بیسابقه بود.
افزایش در هزینه انرژی، سرپناه، غذا، خودروها و کامیونهای مستعمل، و وسایل نقلیه جدید مشاهده شده است و قیمت بنزین از ۱.۲ درصد در سپتامبر، ۶.۱ درصد افزایش یافته است.
این افزایش قیمتها تا حدودی ناشی از تلاش عمدی سازمان کشورهای صادرکننده نفت برای کاهش تولید نفت خود بوده است. در عین حال، ایالات متحده در راستای وعده رئیس جمهور جو بایدن برای دور شدن از سوخت های فسیلی، تولید نفت خود را به میزان قابل توجهی کاهش داده است.
قیمت خودروهای دست دوم نیز در این ماه از ۰.۷ درصد در سپتامبر، ۲.۵ درصد افزایش یافت، در حالی که قیمت خودروهای جدید از ۱.۳ درصد در سپتامبر، ۱.۴ درصد افزایش یافت.
بایدن روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت که به شورای اقتصاد ملی دستور داده است تا بر اساس گزارش وزارت کار، بر کاهش هزینه های انرژی برای مصرفکنندگان آمریکایی تمرکز کند.
بایدن در بیانیهای گفت: «گزارش امروز نسبت به ماه گذشته نشاندهنده افزایش است. تورم به جیبهای آمریکاییها آسیب میزند و معکوس کردن این روند برای من یک اولویت است. بیشترین سهم از افزایش قیم ها در این گزارش به دلیل افزایش هزینههای انرژی است.»
فدرال رزرو و کاخ سفید مدتهاست بر این باورند که با رفع تنگناهای زنجیره تامین، تورم کاهش خواهد یافت.
مطالب دیگر:
درخواست گزارشگر ویژه اتحادیه اروپا برای مقابله با مداخله چین
سفر قانونگذاران آمریکایی به تایوان در بحبوحه تهدید چین به اقدام نظامی علیه این جزیره خودگردان
کاخ سفید تایید کرد که دولت بایدن در حال بررسی تصمیمی برای بستن خط لوله دیگری است