Search
Asset 2

مدیر عامل فایزر: تزریق دوز چهارم واکسن کووید۱۹ ضروری است

دوز آلبرت بورلا، مدیرعامل شرکت فایزر روز ۱۳ مارس از ضروری بودن تزریق دوز چهارم واکسن کووید۱۹ گفت، و ادعا کرد که این کار منجر به ادامه کاه
آلبرت بورلا، مدیر عامل شرکت داروسازی فایزر، در بورس اوراق بهادار نیویورک در شهر نیویورک در 17 ژانویه 2019. (Drew Angerer/Getty Images)

آلبرت بورلا، مدیرعامل شرکت فایزر روز ۱۳ مارس از ضروری بودن تزریق دوز چهارم واکسن کووید۱۹ گفت، و ادعا کرد که این کار منجر به ادامه کاهش تعداد بستری‌‏ها خواهد شد.

بورلا در مصاحبه با شبکه خبری «سی‌‏بی‌‏اس» گفت: «واضح است که در حال حاضر به هدف خود، یعنی پشت سر گذاشتن کووید دست پیدا نکرده‌‏ایم. فکر می‌‏کنم که ما اکنون ابزار بسیار قابل توجهی را در اختیار داریم که با استفاده از آنها می‌‏توانیم به شرایط عادی برگردیم. با این حال باید درک کنیم که کووید در سال‌‏های آینده کاملا از بین نخواهد رفت.»

بورلا گفت که آمریکایی‌‏ها باید نحوه «زندگی کردن» در کنار این ویروس را یاد بگیرند، و ادامه داد که مردم احتمالا باید به صورت سالانه دوزهای تقویت‌کننده واکسن کووید۱۹ را تزریق کنند.

بورلا در این باره گفت: «ما می‌‏دانیم که بازه محافظت [واکسن] چندان طولانی نیست. اگر اکنون مریض شده باشید، احتمالا سال آینده هم مبتلا خواهید شد. شواهد در حال حاضر به ما نشان می‌‏دهند که تزریق دوز چهارم ضروری است.»

«این کار در برابر عفونت مصونیت چندانی ایجاد نخواهد کرد، اما مدت آن را کاهش می‌‏دهد. ما به تازگی داده‌‏های مرتبط را برای سازمان غذا و دارو (FDA) ارسال کرده‌‏ایم، و پس از آن نیز باید نظر متخصصان خارج از فایزر را بشنویم.»

مدیر عامل فایزر داده یا شواهدی را برای ادعای خود ارائه نداد، و اشاره‌‏ای به ایمنی طبیعی به دست آمده از ابتلای قبلی به کووید۱۹ نیز نکرد. بورلا در این مصاحبه همچنین درباره تزریق اجباری واکسن کووید۱۹ یا سیستم گذرنامه واکسن برای ورود به رستوران‌‏ها، باشگاه‌‏ها، سینماها، یا سایر سالن‌‏های اجتماعات در برخی از شهرها صحبت نکرد.

بورلا در حالی ادعای خود را مطرح کرده است که آمار مرگ و میر و ابتلای کووید۱۹ – ویروس حزب کمونیست چین – در ایالات متحده و سایر نقاط جهان در هفته‌‏های اخیر کاهش یافته است. برخی از مناطق شهری و ایالات تحت کنترل دموکرات‌‏ها از اواخر ماه ژانویه محدودیت‌‏های بحث برانگیز خود در رابطه با کووید۱۹، شامل استفاده از ماسک و گذرنامه‌‏های واکسن را لغو کرده‌‏اند.

شرکت فایزر در سال گذشته سود قابل توجه ۳۷ میلیارد دلاری را از واکسن‌‏های کووید۱۹ خود به دست آورد، و درآمد کل این شرکت در سال ۲۰۲۱ با رشد دوبرابری به ۸۱ میلیون دلار رسید. این شرکت در ماه فوریه اعلام کرد که درآمد آن در سال ۲۰۲۲ به ۹۷ میلیارد دلار خواهد رسید.

پس از انتشار گزارش درآمد شرکت دارویی فایزر، انجمن بریتانیایی Global Justice Now که در زمینه عدالت اجتماعی فعالیت می‌‏کند آن را به سودجویی از شرایط همه‌‏گیری متهم کرد.

این گروه در ماه فوریه گفت: «توسعه واکسن‌‏های mRNA قرار بود منجر به یک تحول انقلابی در نحوه پاسخ به شیوع کووید شود. با این حال ما به فایزر اجازه داده‌‏‌ایم تا دسترسی دنیا به این نوآوری پزشکی اساسی را قطع کند، و در عین حال با سود قابل توجهی از مردم کلاه برداری کند.»

یک سخنگوی شرکت فایزر به شبکه‌‏های خبری گفت که این شرکت «با قاطعیت به دسترسی برابر و ارزان به واکسن کووید۱۹ پایبند است.»

«این کار به سادگی به اشتراک گذاشتن یک دستور غذا نیست. فرآیند ساخت واکسن کووید فایزر و بایون‌‏تک شامل استفاده از بیش از ۲۸۰ ماده مختلف می‌‏شود. در حال حاضر همکاری‌‏های بزرگی در این زمینه در حال انجام است.»

مطالب دیگر:

ترامپ: تهاجم روسیه به اوکراین «جنایت علیه بشریت» است، و باید به زودی پایان یابد

تشدید عملیات نظامی نیروهای روسیه برای تصرف پایتخت اوکراین

دکتر پیتر مک‌کالو: یافته‌های مطالعات اولیه واکسن کووید۱۹ می‌توانند هشداردهنده باشند

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی