قطع روابط شرکتهای وابسته به حزب کمونیست چین
دولت ترامپ شرکتهای به اصطلاح خصوصی چین که همگی به نحوی تحت تاثیر حزب کمونیست چین هستند را هدف قرار داد. مقامات آمریکا همواره هشدار دادهاند که دولت چین با استفاده از قوانین امنیتی که شرکتها را ملزم به همکاری با سیستمهای اطلاعاتی چین میکند، ممکن است از تکنولوژیهای چینی برای جاسوسی استفاده کند.
دولت ترامپ خرید تجهیزات و نرمافزار از برخی شرکتها را به طور کلی ممنوع و از برقراری روابط تجاری با بسیاری از شرکتهای دیگر جلوگیری کرد. هماکنون صدها شرکت چینی که به علت روابطشان با ارتش آزادیبخش خلق چین در فهرست سیاه قرار گرفته بودند در فهرست شرکتهای ممنوع التجارت نیز قرار گرفتهاند.
ترامپ علاوه بر ضربه اقتصادی بزرگ به شرکتهای وابسته به ارتش چین، در اواخر ماه دسامبر با منع سرمایهداران آمریکایی از سرمایهگذاری در سهام این شرکتها، حلقه محدودیتهای وضعشده بر این شرکتها را بیش از پیش تنگ کرد.
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه دولت ترامپ در بیانیهای گفت: «این محدودیتها تضمین میکنند سرمایه آمریکا صرف توسعه و مدرنسازی ارتش، دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی جمهوری خلق چین نشوند».
تحریم ناقضان حقوق بشر
حزب کمونیست چین همواره درباره افشا سابقه دهشتناکش در نقض حقوق بشر در عرصه بینالمللی بسیار حساس بوده است. دولت ترامپ با تحریم مقامات حزب کمونیست مسئول، به چندین دهه سکوت درباره این جنایات خاتمه داد.
ایالات متحده در جولای ۲۰۲۰ یکی از مقامات حزب کمونیست چین را تحریم کرد که در اعدام اویغورها، قزاقها و سایر اقلیتهای ساکنان شینجیانگ نقش داشت.
وزارت امور خارجه دولت ترامپ در روز حقوق بشر یکی دیگر از مقامات رژیم کمونیستی چین را تحریم کرد که در نقض فاحش حقوق بشر علیه تمرینکنندگان فالون گونگ نقش داشت. فالون گونگ یا همان فالون دافا یک روش باستانی معنوی و مدیتیشن بر پایه سه اصل حقیقت، نیکخواهی و بردباری است که بیش از ۲۱ سال است تحت آزار و شکنجه وحشیانه حزب کمونیست چین قرار دارد.
تحریمهای وضع شده علیه هوانگ یوانژیونگ، رئیس پلیس اداره امنیت عمومی شیامن، اولین اقدام تنبیهی آمریکا علیه حزب کمونیست پس از گذشت بیش از دو دهه از آغاز آزار و اذیتهای وحشیانه حزب کمونیست علیه صد میلیون پیرو فالون گونگ در چین به حساب میآید.
کمونیسم در جهان
نفوذ حزب کمونیست بسیار فراتر از دستگاههای رسمی و شرکتهای خصوصی چین است. دولت ترامپ با خروج از موسسات چندملیتی نظیر سازمان بهداشت جهانی (WHO) و شورا حقوق بشر سازمان ملل متحد (UNHRC) این پیام را به جهان فرستاد که ایالات متحده به سازمانهای بینالمللیای که اهداف اصلی خود را برای خدمت به دولتهایی مانند حزب کمونیست چین قربانی کردهاند کمک نخواهد کرد.
سفیر نیکی هیلی پس از خروج آمریکا از شورا حقوق بشر سازمان ملل گفت این سازمان به علت عضویت ناقضان حقوق بشر مانند احزاب کمونیستی چین و کوبا «سزوار این نام نیست». ترامپ میگوید ایالات متحده را از عضویت سازمان بهداشت جهانی خارج کرد زیرا هنگامی که مقامات چینی برای اولین بار به ویروس کرونا پی بردند حزب کمونیست چین سازمان بهداشت را مجبور کرد درباره این ویروس به جهان دروغ بگوید.
ترامپ با تحریم و سایر اقداماتش توانسته است رژیمهای کمونیستی و سوسیالیستی از جمله کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه را تضعیف کند.
ایالات متحده آمریکا
ترامپ در برابر چند دهه نفوذ کمونیستها در ایالات متحده ایستاد. کمونیسم به طور کلی مالکیت خصوصی و تجارت آزاد را از بین میبرد و افزایش مالیات و مقررات نیز به مرور زمان همین تاثیر را دارد. سیاستهای رئیس جمهور ترامپ در کاهش مالیاتها و مقررات ضربه مهلکی به نفوذ در حال گسترش دولت بر تجارت و اموال مردم وارد کرد.
رونق اقتصاد در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ در نتیجه کاهش مالیات و امضای فرمان اجرایی که مقررات را به مرور زمان کاهش میدهد، پدید آمد و کاهش نرخ بیکاری به پایینترین حد، افزایش دستمزدها و شکوفایی بازار سهام را در پی داشت. با شکوفایی اقتصاد بسیاری از مردم آمریکا از برنامههای کمکی دولت خارج شدند و کنترل این برنامهها بر مردم کاهش یافت. گسترش این برنامهها در گذشته آمریکا را تا مرز سوسیالیسم رانده بود که خود یک مرحله مقدماتی برای کمونیسم به حساب میآید.
ترامپ نشان داد که حامی سرسخت سنتهاست. او اقداماتی را برای افزایش آزادیهای مذهبی، احیا احترام به اصول بنیانگذاران آمریکا و دفاع از حق زندگی کودکان متولد نشده انجام داد. او در تمام مراحل از حد و حدود قانون اساسی پیروی کرد و این قوانین که برای صدها سال ضامن آزادی مردم آمریکا بوده را بیش از پیش تقویت کرد. بسیاری از اقدامات اجرائی رئیس جمهور ترامپ به دادگاه کشانده شدند. او در همه موارد وظیفه تصمیمگیری را بر عهده دادگاه نهاد.
ترامپ با خطاب رقبای چپگرا افراطیاش با عناوین سوسیالیست و کمونیست تغییرات فرهنگی عمدهای را در جامعه ایجاد کرد که در نتیجه آن گفتگو درباره کمونیسم در آمریکا مجددا به امری مقبول بدل گردید. او در مراسم سخنرانی وضعیت کشور در سال ۲۰۱۹ در خطاب به کنگره، هنگامی که چندین عضو سوسیالیست دموکرات نیز در جلسه حاضر بودند گفت: «آمریکا هرگز به یک کشور سوسیالیست تبدیل نخواهد شد».
ترامپ سخنانش را در گردهماییهای کارزار انتخاباتی و در حساب توییتریاش نیز مطرح کرد و درست زمانی که حزب دموکرات مواضع چپگرایانه افراطیتری را اتخاذ کرده بود، به آغاز گفتگو پیرامون سوسیالیسم در کشور دامن زد. برخی از برنامههای جو بایدن مشابه برنامههای سناتور برنی سندرز (از ایالت ورمانت)، یک سوسیالیست دموکرات، است. اولین لایحه پیشنهادی بایدن، اقدام کمکی در دوران ویروس حزب کمونیست چین، افزایش حداقل دستمزد به ۱۵ دلار است که این دقیقا همان طرحیست که سندرز سالهاست از آن حمایت میکند.
ترامپ در سخنرانیهایش در برابر رهبران جهان و همچنین مردم آمریکا همواره از کمونیسم به عنوان یک تهدید مرگبار یاد کرده و آن را محکوم میکند.
ترامپ در پیامی در روز ملی قربانیان کمونیسم گفت: «کمونیسم یک ایدئولوژی سرکوبگر است و چیزی جز زجر، خرابی و مرگ بر جای نمیگذارد. مارکسیسم وعده برابری، صلح و خوشحالی میدهد. اما در واقعیت هیچ چیز جز نابرابری، خشونت و بدبختی در پی ندارد.»
مطالب دیگر:
مشاور ارشد ترامپ، درباره برنامه آینده ترامپ چه گفت؟
لغو مجوز پروژه خط لوله نفت کیاستون توسط بایدن، موجب ناراحتی برخی از مقامات کانادا شد