گروه تروریستی طالبان اولین کنفرانس مطبوعاتی خود پس از به دست گرفتن پایتخت افغانستان، کابل را برگزار کرد و گفت مشغول تشکیل یک «دولت فراگیر» و خواهان حفظ روابط مسالمتآمیز با سایر کشورهاست.
سخنگوی طالبان ذبیحاله مجاهد روز سهشنبه در جریان کنفرانس مطبوعاتی در مرکز رسانهای کابل گفت: «بدون شک هماکنون در یک بزنگاه تاریخی هستیم که در آن، سیستم سیاسی که ما میخواهیم مناسب است؛ بیایید یک دولت فراگیر تشکیل دهیم».
مجاهد ضمن اشاره به اینکه دولت جدید بزودی اعلام خواهد شد، گفت: «در حال حاضر گفتگوهایی مبنی بر این وجود دارد که باید دولتی فراگیر تشکیل شود و تمامی حزبها و افغانیها باید در آن مشارکت داشته باشند».
سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده ند پرایس روز دوشنبه گفت دولت فراگیر یکی از شروط ایالات متحده و جامعه بینالملل برای به رسمیت شناختن دولت آینده افغانستان است.
پرایس در جریان جلسه توجیهی مذکور گفت: «اصل ماجرا این است که دولت آینده افغانستان باید حقوق اولیه مردمش را رعایت کند، به تروریستها پناه ندهد و از حقوق اولیه مردمش از جمله حقوق اولیه اساسی نیمی از مردم خود یعنی زنها و دختران حفاظت کند؛ با چنین دولتی میتوانیم همکاری کنیم».
پرایس همچنین بر بیانیه روز دوشنبه شورای امنیت سازمان ملل تاکید کرد که خواهان تشکیل دولت جدیدیست که «یکپارچه، فراگیر و نماینده مردم باشد و مشارکت کامل، برابر و هدفمند زنان را نیز در بر گیرد».
دولت آینده افغانستان در صورت عدم به رسمیت شناخته شدن ممکن است سالانه صدها میلیون دلار حمایت اقتصادی جامعه بینالملل را از دست دهد و یا حتی بدتر از آن، همچون ایران و کره شمالی با تحریم مواجه شود.
به عنوان مثال، اهداکنندگان بینالمللی در کنفرانس نوامبر ۲۰۲۰ ژنو تحت چارچوب صندوق بینالمللی پول متعهد شدند از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۴ حدود ۱۲ میلیارد دلار کمک غیرنظامی اهدا کنند.
سازمانهای ایالات متحده در سال ۲۰۱۹ مجموعاً ۴.۹ میلیارد دلار در افغانستان هزینه کردند که اکثر آن صرف نیروهای امنیتی این کشور شد. در سالهای اخیر سالانه ۸۰۰ میلیون دلار صرف کمکهای غیرنظامی شده است.
به گزارش نشریه هیل، آلمان روز سهشنبه اعلام کرد کمک توسعهای ۳۰۰ میلیون دلاری خود در افغانستان در سال جاری را به حالت تعلیق در خواهد آورد.
مجاهد در کنفرانس مطبوعاتی کابل گفت جنگ تمام شده است. وی گفت: «دیگر نمیخواهیم افغانستان میدان نبرد باشد. پس از امروز، جنگ در همینجا به پایان رسید».
«تمام کسانی که علیه جهاد ایستادگی کردند را عفو خواهیم کرد و این عفو ویژه بدان خاطر است که دوباره جنگ نمیخواهیم و نمیگذاریم جنگ تکرار شود و آثار جنگ باقی بمانند».
«امارت اسلامی با هیچکس دشمنی ندارد. دشمنی با طرفین درگیری تمام شده و نمیخواهیم با دشمنی زندگی کنیم».
مطالب دیگر:
مقام سابق دولت اوباما: بایدن پس از سقوط افغانستان باید در تیم خود «تغییرات اساسی» ایجاد کند
رزونانس: رمز و راز و علم افزایش ایمنی بدن انسان
هشدار پنتاگون درباره تشدید خطر اقدامات تروریستی پس از تسلط طالبان بر افغانستان