عملیات آواربرداری و جستجوی ساختمان پلاسکو وارد دومین روز خود شده است و با گذشت بیش از ۲۰ ساعت از این حادثه هنوز آمار دقیقی از قربانیان مشخص نیست.
به گزارش ایسنا، سید جلال ملکی، سخنگوی ستاد بحران حادثه ساختمان پلاسکوحادثه را اینگونه تشریح کرده است:
این حادثه دو مرحله دارد که مرحله اول و در آتش سوزی ساختمان بیش از ۵۰ نفر را خارج کردیم. عملیات اطفا خیلی خوب پیش میرفت و در لحظات پایانی بود که به یکباره زمانی که انتظارش را نداشتیم چند انفجار خفیف در طبقات بالایی اتفاق افتاد؛ به فاصله سه یا چهار دقیقه.
با انفجار اول تمام شیشههای ساختمان تخریب و بلافاصله بعد از آن دستور خروج نیروها از ساختمان صادر شد. چون فهمیدیم که موادی در ساختمان است که قابلیت انفجار دارد. دقایقی بعد انفجار بعدی رخ داد که خیلی شدیدتر بود و چند لحظه بعد تمام ساختمان کلا تخریب و ساختمانی با ارتفاع بیش از ۵۰ متر به تلی از خاک و سنگ تبدیل شد.
برای ما محرز بود که برخی از آتش نشانان زیر آوار محبوس شدهاند. ما در مرحله اولیه تقریبا همه افراد عادی را از ساختمان خارج کردیم؛ اما احتمال دارد تعدادی بدون اجازه از ما از راههای دیگری که بلد بودند وارد شده باشند؛ چون ما اجازه ورود نمیدادیم.
عملیات در قسمت پایانی بود؛ اما آتشنشانان در طبقات میگشتند که شاید کسی مصدوم شده باشد و میخواستند به همه امداد رسانی کنند.
طبقات بالایی ابتدا تخریب شد و وزن این تخریبات به طبقات پایینی فشار وارد کرد که تمام ساختمان فرو ریخت.
در سالهای گذشته به دفعات با بازدیدها و اخطارهای مکتوب اعلام کرده بودیم. کارگاههای متعددی در طبقات بالای ساختمان بود که مملو از پارچه و نخ بود و حتی راهروها پر از جنس بود و چیدمان مناسبی نداشتند.
ساختمان وضعیت سیم کشی مناسبی نداشت سیستم ایمنی خوبی نداشت. چند تا خاموش کننده و چند تا شلنگ آب داشت. اما اهمیتی داده نشد.
فکر می کنم حدود بیست نفر از همکارانمان زیر آوار باشند که آمار دقیقی نیست.
نوع آوار تخصصی و فنی است زیرا ساختمان قدیمی است. اسکلتها به هم پیچیده و تابیدهاند. بعضی ستونها دهها تن وزن دارند که باید بریده شوند.
در ضلع شرقی هم دارند از قسمت بالا عملیات اوار برداری را با احتیاط انجام میدهند.
کوچکترین اشتباهی اگر صورت بگیرد احتمال دارد اسکلتهای فلزی و حجم آوار رانش ایجاد کرده و دوباره حرکت کند و افراد دیگر را درگیر کند.