Search
Asset 2

دیدگاه: چگونه افکار عمومی از مسئله کووید رد شد و به موضوع بعدی پرداخت

(MIA Studio/Shutterstock)

نظرسنجی جدیدی که در فاکس‌نیوز منتشرشده است، گزارش می‌دهد که «اکثر آمریکایی‌ها از تحریم‌های نفتی روسیه حمایت می‌کنند، حتی اگر باعث افزایش قیمت بنزین شود.» رقم باورنکردنی آن ۷۷ درصد است. البته این بدان معناست که بسیاری از مردم افزایش قیمت بنزین را ناشی از تحریم‌ها می‌دانند و فراموش کرده‌اند که قیمت بنزین قبل از تحریم‌ها ۵۰ درصد افزایش یافته است. مردم آمریکا به هر دلیلی که باشد این جدول‌های زمانی را نمی‌بینند. علاوه بر آن، تورم بر همه بخش‌های زندگی، نه فقط بنزین، تأثیر می‌گذارد.

از نظر سیاسی خیلی خوب است که یک قربانی داشته باشید. هم‌چنین به نظر می‌رسد که جنگ روسیه و اوکراین به بایدن که با کاهش وحشتناک محبوبیت مواجه است، کمک می‌کند. کاخ سفید هم مطمئناً از این موضوع استقبال می‌کند.

عنوان و روند این‌جا من را به یاد بسیاری از عناوین بهار ۲۰۲۰ می‌اندازد که قرنطینه‌ها شروع شد. رسانه‌ها به شدت تبلیغ می‌کردند. نظرسنجی‌ها نشان‌دهنده تمایل آشکار مردم به پیروی از شدیدترین محدودیت‌ها (دستورالعمل‌های در خانه ماندن)، در صورت اعلام ضرورت این قرنطینه‌ها توسط مقامات بهداشتی بودند. این رقم ۶۷ درصد بود که تا نوامبر ۲۰۲۰، تنها به ۵۰ درصد کاهش یافت. این نشان می‌دهد که افکار عمومی چقدر آهسته با واقعیت خو گرفتند.

افراد بدبین بین ما که این روزها تقریباً شامل همه افراد متفکر می‌شوند، می‌توانند ‌ببینند که راهبرد ویروس چه جذابیتی برای ایجاد آشفتگی سیاسی و رضایت از قدرت دارد. به مردم بگویید یک دشمن نامرئی وجود دارد که می‌تواند هرکس را که به آن مبتلا شود، بکشد و می‌کشد و تنها راه جلوگیری از آن این است که دیگر آزاد زندگی نکنید و هر دولتی می‌تواند تحت شرایط مناسب، آشفتگی ایجاد کند و از سازگاری فوق‌العاده افکار عمومی بهره بگیرد.

اما امروز مسائل خیلی فرق می‌کنند. پس از دو سال، افکار عمومی به طرز چشم‌گیری مخالف شده‌اند. در نظر داشته باشید که اکنون در آخرین هفته فوریه ۲۰۲۲، آمار مرگ‌ومیر مربوط به کووید در سراسر کشور (اگر اعداد موثق باشند) تقریباً به همان اندازه شدیدترین قرنطینه‌های اواخر مارس ۲۰۲۰ است. در واقع، موارد ابتلا و مرگ‌ومیر بیشتر از تابستان ۲۰۲۰ هستند که افکار عمومی به‌طور گسترده از قرنطینه حمایت می‌کردند.

بنابراین، بر اساس داده‌ها، دلیلی برای این تغییر چشمگیر وجود ندارد. سال‌ها مطالعه و تحقیق لازم است، اما به نظر می‌رسد علی‌رغم وعده‌ها، نه میزان مداخلات سیاسی تغییر کرده‌اند و نه روندها. هراس عمومی حاصلی جز عادت دادن مردم به کنترل سیاسی نداشت.

و با این حال، به نظر می‌رسد آن ترس بدون توجیه تا حد زیادی از بین رفته است.

مطمئناً دلیلی برای بدبینی به این نظرسنجی‌ها وجود دارد. همه آن‌ها جهت‌گیری دارند زیرا مردم تمایل دارند چیزی را بگویند که فکر می‌کنند باید بگویند که به نوبه خود تحت تأثیر فشار رسانه‌ای است که منجر به فشار همتایان می‌شود و در نهایت بر آنچه مردم مایلند در پاسخ به نظرسنجی‌های بگویند، تأثیرگذار است. شرکت‌کنندگان در نظرسنجی همیشه افراد جسوری نیستند که بخواهند مخالف خرد متعارف رفتار کنند. و به همین دلیل، نظرسنجی‌ها اغلب منعکس‌کننده چیزی هستند که مردم فکر می‌کنند باید به آن اعتقاد داشته باشند، نه آنچه واقعاً به آن باور دارند.

اما رابطه در این‌جا نیز پیچیده است. اگر افکار عمومی به‌طور قابل‌توجهی علیه یک اقدام سیاسی خاص شود، سیاستمداران مضطرب می‌شوند. حتی جاه‌طلبی‌های عمیق دولت برای ایجاد وضعیت اضطراری دائمی نمی‌تواند در برابر آن بایستد. به نظر می‌رسد همین اتفاق افتاده است و با مخالفت نخبگان، ناگهان قوانین کووید و دستورالعمل‌های واکسیناسیون تعدیل پیدا کردند.

زمانی‌که شهردار شهر نیویورک، بیل دی بلازیو، دستور داد که کل جمعیت شهر برای برخورداری از اماکن عمومی واکسینه شوند، قرار نبود موقتی باشد. اما پس از آن‌همه عدم رعایت و خشم عمومی، و رکود تجارت و هنر، چیزی باید تغییر می‌کرد. دستوراتی که به بوستون، دی‌سی، شیکاگو، سانفرانسیسکو و نیواورلئان رسیده بود، همگی شروع به از هم باز شدن کردند.

تعجب می‌کنید که چگونه کووید به این سرعت و قاطعیت از پوشش رسانه‌ای و زندگی عمومی ناپدید شد؟ افکار عمومی سهم بزرگی داشت. در نتیجه، مردمی که امکان این سیاست‌گذاری‌ها را فراهم آوردند که منجر به این نابسامانی‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی شد، اکنون می‌خواهند همه‌چیز فراهم شود.

و ما در این نقطه قرار داریم، جایی که جنگی جای خود را به جنگی دیگر می‌دهد. به نحوی‌که علی‌رغم وعده‌های کارشناسان بزرگ، پیروزی شکوهمند سیاست درخشان هرگز حاصل نمی‌شود و مردم رها می‌شوند تا با تبعات آن زندگی کنند که با هر دور دخالت، اجبار، وعده‌های دروغین و فاجعه ناشی از آن‌ها، هر روز بالاتر و بالاتر می‌رود.

نویسنده: جفری تاکر، بنیانگذار و مدیر موسسه براون‏استون و نویسنده پنج کتاب از جمله «جمع‏گرایی راستی‏ها: تهدیدی دیگر برای آزادی» است.

دیدگاه‌های این مقاله نظرات نویسنده هستند و لزوماً منعکس کننده نظرات اپک‌تایمز نیست.

مطالب دیگر:

چین در ماه فوریه دو برابر بیشتر از روسیه گاز طبیعی مایع خریداری کرد

ژنرال آمریکایی: چین باید «درس» بگیرد، و قبل از حمله به همسایگانش دوباره فکر کند

طفره کاخ سفید از پاسخ به سوالات موجود درباره لپ‌تاپ هانتر بایدن

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی