نویسنده: مینگ هویی
پروازهایی که از ایالات متحده به ووهان رفتند تا شهروندان آمریکایی که در مرکز اپیدمی ویروس کرونا گرفتار شدهاند را به خانه خود برگردانند، پالت وسایل پزشکی و کالاهای بشردوستانه را نیز به این شهری که با بیماری ویران شده آوردند.
مایک پومپئو وزیر امور خارجه ایالات متحده در ۷فوریه اعلام کرد که ایالات متحده پس از ارسال بیش از ۱۷.۸ تن از تجهیزات پزشکی، ۱۰۰میلیون دلار بودجه برای کمک به چین بهمنظور مقابله با شیوع ویروس تدارک خواهد دید. در همان روز، الکس ایزار وزیر بهداشت و خدمات انسانی (HHS) به خبرنگاران گفت که «پیشنهاد دیرینه آمریکا برای ارسال متخصصان درجه یک جهانی به چین همچنان روی میز است.»
رژیم کمونیست چین در پاسخ به حمایت ایالات متحده برای کمک به مهار این بیماری همهگیر، تقریباً روزانه از آنها انتقاد میکند که «کمکرسان» نیستند.
هوآ چونیینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در تاریخ ۳ فوریه گفت: «دولت آمریکا هیچ کمک قابلتوجهی به ما ارائه نداده است، اما نخستین کشوری بوده است که پرسنل خود را از کنسولگری خود در ووهان تخلیه کرده است، اولین کشوری که پیشنهاد خروج بخشی از کارمندان سفارت خود را داد و ممنوعیت سفر را برای مسافران چینی تحمیل کرد.» او همچنین ایالات متحده را مقصر «ایجاد و گسترش ترس» دانست.
سوئی تیانکای، سفیر چین در آمریکا، در ۸فوریه گفت که ایالات متحده باید نسبت به «ویروسهای سیاسی» که درحال تضعیف رابطه بین دو کشور است، هوشیار بماند.
همیشه امپریالیسم آمریکایی مقصر است
این نخستین بار نیست که رژیم کمونیستی در پکن، ایالات متحده را به دلیل مداخله در امور داخلی خود از جمله اعتراضات هنگ کنگ و نقض حقوق بشرعلیه مخالفان سیاسیاش سرزنش میکند.
از زمان معرفی اصطلاح «امپریالیسم آمریکایی» در طول جنگ ویتنام در سال ۱۹۵۰، رژیم کمونیستی چین اغلب آمریکاییها را بهعنوان «امپریالیستهای شیطانی» به تصویر میکشد. در طول ۷۰ سال اخیر، این اصطلاح بارها در گزارشهای خبری چین استفاده شده و اغلب اولین چیزی است که هنگام ذکر ایالات متحده به ذهن یک فرد چینی میرسد.
هر زمان که اختلافاتی بین دو کشور بوجود بیاید، رسانههای تلویزیونی دولتی به مردم یادآوری میکنند که «امپریالیسم آمریکا هرگز از تلاش برای نابودی ما دست نکشیده است.»
در حقیقت، احساسات ضدآمریکایی بازتاب مستقیم مواضع رژیم کمونیستی در برابر ایالات متحده در بسیاری از موضوعات، از امنیت ملی گرفته تا سیاست خارجی و از حقوق بشر گرفته تا آزادی مذهبی است. چنین احساس ضدآمریکایی اغلب مردم چین را از دیدن اختلافات بین یک جهان آزاد و یک کشور دیکتاتوری حاکم بر حزب کمونیست چین باز میدارد.
در کتاب نُه شرح و تفسیر درباره حزب کمونیست آمده است: «فریب و دروغ نقش مهمی در کسب و حفظ کنترل حکچ ایفا کردهاند. چین طولانیترین و کاملترین تاریخ جهان را دارد و روشنفکران چینی بیشترین ایمان را در تاریخ داشتهاند و قدمت آن به دوران باستان باز میگردد. مردم چین از تاریخ برای ارزیابی واقعیت فعلی و حتی برای دستیابی به پیشرفت معنوی شخصی استفاده کردهاند.»
«حزب کمونیست چین برای بهره بردن از تاریخ به سود رژیم فعلی، عملیاتی را برای تغییر و پنهان کردن حقایق تاریخی انجام داده است. هنگامی که خشونت به خودی خود برای حفظ کنترل بسیار ضعیف میشود، حزب متوسل به فریب و دروغ میشود، که برای توجیه و پنهان کردن حکمرانی با خشونت مورد استفاده قرار میگیرد.»
مطالب دیگر:
فرانسه : تجدیدنظر در قانون اخلاقپزشکی برای کنترل برداشت اجباری و قاچاق اعضای بدن