به دنبال رکورد شکنیهای پیدرپی قیمت دلار و افت ارزش پول ملی، علی صالحآبادی، رئیسکل بانک مرکزی جمهوری اسلامی اعتراضات اخیر را دلیل این افزایش قیمت ذکر کرد.
لازم به ذکر است که علی صالحآبادی در یک برنامه تلویزیونی افزایش نرخ بهره در بیش از ۹۰ کشور دنیا و نوسانات فصلی را هم از دیگر عوامل جهش قیمت دلار در ایران دانست و مدعی شد که افزایش نرخ در بازار آزاد ارز واقعی نیست و حتماً تعدیل خواهد شد و ما بهعنوان بازارساز برای آن برنامه داریم.
او در سخنان خود به سیاستگذاریهای اشتباه مسئولان جمهوری اسلامی و آثار زیانبار این سیاستگذاریها در اقتصاد ایران که به کاهش ارزش پول ملی منجر شده اشارهای نکرد.
به عقیده بسیاری از کارشناسان اقتصادی و مالی، جایگزینی نفت ایران با روسیه در بازارها، توقف مذاکرات هستهای و چشمانداز تاریک برای ادامه این مذاکرات، کسری بودجه دولت، افت صادرات پتروشیمی به دلیل قطعی گاز و تنزل جایگاه جمهوری اسلامی در جامعه جهانی از دلایل اصلی جهش قیمت ارز طی هفته گذشته است.
ادعاهای رئیس بانک مرکزی در حالی مطرح میشود که هفته گذشته و با سرعت گرفتن رشد افزایش قیمت دلار و انتقادهای گسترده از عملکرد بانک مرکزی، به دستور علی صالحآبادی، افشین خانی از معاون ارزی این بانک برکنار شد.
البته عزل معاون ارزی بانک مرکزی به دنبال افزایش گمانهزنیها در مورد برکناری رئیس این بانک انجام شد.
گمانهزنیها درباره برکناری علی صالحآبادی زمانی قوت گرفت که برگزاری برخی از جلسات وی طی هفته گذشته لغو شد و حتی نام محمدرضا فرزین مدیرعامل بانک ملی، به عنوان جانشین وی مطرح شد.
برخی از کارشناسان معتقدند که اکنون با ادامه فشارها به رئیسکل بانک مرکزی، وی با مقصر جلوهدادن اعتراضات مردمی، بار انتقادها را از دوش خود برداشته و شهروندان را مقصر افزایش قیمت دلار معرفی کرده است.