کامالا هریس، معاون رئیس جمهور، اخیراً با چندین تن از سران کشورها تماس گرفتهاست، اقدامی که معمولاً توسط رئیس جمهور انجام میشود.
طبق گزارش کاخ سفید، روز دوشنبه هریس با امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، صحبت کردهاست.
بر اساس اخبار دریافتشده، هریس «تعهد خود را نسبت به تقویت روابط دو جانبه بین ایالات متحده و فرانسه و احیای اتحاد اروپا و آمریکا ابراز کرد.» او و مکرون «بر سر نیاز به همکاری نزدیک دوجانبه و چندجانبه برای رسیدگی به کووید ۱۹، تغییرات اقلیمی و پشتیبانی از دموکراسی در کشور خود و سراسر جهان توافق کردند.»
براساس این اطلاعات، «آنها پیرامون درگیریهای منطقهای متعدد، از جمله در خاورمیانه و آفریقا و نیاز به مقابله مشترک با آنها به مذاکره پرداختند.»
هیچ نامی از رئیس جمهور، جو بایدن، آورده نشد.
«ما درباره کووید ۱۹، تغییرات اقلیمی، حمایت از دموکراسی در کشور خود و سراسر جهان و تغییرات منطقه بحث کردیم.» هریس در توییتی نوشت:«من و رئیس جمهور بهدنبال همکاری با مکرون هستیم تا بتوانیم برای کشورهایمان آیندهای بهتر بسازیم.»
در ۲۴ ژانویه بایدن با مکرون مذاکره کرد.
اوایل ماه جاری، هریس با نخست وزیر کانادا، جاستین ترودو، تماس گرفته بود. به گفته کاخ سفید این نخستین تماس او با یک رهبر خارجی در مقام معاون رئیس جمهور است.
براساس اخبار منتشرشده از دفتر ترودو، «نخست وزیر بهخاطر انتخابات سرنوشتساز معاون رئیس جمهور به وی تبریک گفت و معاون نیز از سالهایی که در مونتریال گذرانده بود، به خوشی یاد کرد.» علاوه بر این، آنها پیرامون مسائلی از جمله مبارزه با همهگیری کووید ۱۹ بحث کردند.
بعد از این تماس تلفنی، هریس در بیانیهای گفت:«ما درباره تعهدی که برای رسیدگی دقیق به مسائل مختلف داریم بحث کردیم، مانند مبارزه با کووید ۱۹، توجه به تغییرات اقلیمی و گسترش همکاری اقتصادیمان به روشی که بهبود در هر دو کشور را تسریع دهد و شغل ایجاد کند.»
بایدن و ترودو ۲۲ ژانویه با هم صحبت داشتند. این اولین تماس بایدن پس از آغاز به کار خود در دفتر بود.
بهندرت پیش می آید که معاون رئیس جمهور با سران کشورها تماس بگیرد. معاون قبلی، مایک پنس، تماسی با ترودو و مکرون برقرار نمیکرد، گرچه در پارهای از موارد شخصاً به دیدار سران کشورها میرفت.
کاخ سفید به درخواست برای اظهار نظر در این مورد پاسخی ندادهاست.
تماسهای هریس توجه محافظهکاران را به خود جلب کردهاست و انتقاداتی را از سوی نشنال پالس، دفتر خبری تازهکار رحیم کزم، مشاور سابق نایجل فراژ در بریتانیا، برانگیختهاست.
این دفتر گفتهاست:«عجیب است که تنها چند هفته بعد از تشکیل دولت جدید معاون یک رئیس جمهور با سران مهم کشورها تماس بگیرد.»
این تماسها میتواند نشان از آن باشد که هریس جایگاه بالاتری در مقایسه با معاونان قبلی خواهد داشت، خصوصاً در مسائل سیاست خارجی.
بایدنِ ۷۸ ساله ماه گذشته به مسنترین فردی که وارد کاخ سفید شدهاست تبدیل شد. گمانهزنیهای فراوانی در طول مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۲۰ مبنی بر اینکه وی فقط برای یک دوره ریاست جمهوری در دفتر خدمت میکند وجود داشت. اما بایدن میگوید که آمادگی رقابت برای دوره دوم را دارد.
وی سال گذشته به ایبیسی گفتهبود:«فکر میکنم اینکه از هر آدم بالای هفتاد سالی بپرسید که برای این کار شایسته یا آماده است، سوال معقولی است. اما… تنها چیزی که میتوانم به مردم آمریکا بگویم این است که این سوال را از هر کسی بپرسید معقول است. حواستان به من باشد.»
مطالب دیگر:
حزب جمهوریخواه یکی از شهرهای ایالت کنتاکی خواهان استعفای مک کانل شد
دیدگاه: وقتی طاعون ناگهان شیوع مییابد (بخش دوم)
پیامدهای منفی لغو پروژه کیاستون برای شرکتهای برق روستایی